ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στην Νίκαια

Σε συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομοκρατία και στην καταστολή καλούν στις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας οργανώσεις και συλλογικότητες. Σε αντίθεση με τη Νέα Σμύρνη, η Νίκαια έχει παρελθόν στις κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας. Εξάλλου, στο Κερατσίνι και στη Νίκαια έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πολλές συγκεντρώσεις, στη μνήμη του δολοφονημένου από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγή, Παύλου Φύσσα.

Κλειστοί είναι σταθμοί του μετρό σε Νίκαια και Κορυδαλλό εξαιτίας της προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. 

Σε διαδικτυακό κάλεσμά της, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δοκιμασμένες και γνωστές από τα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας οι τακτικές της κυβέρνησης, δοκιμασμένες από φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος. Τη στιγμή που το σύστημα υγείας καταρρέει και τα πλήρως αποτυχημένα lockdown δεν πείθουν κανέναν, η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της συνεχίζοντας τη δολοφονική υγειονομική της πολιτική.

Όπως έχει φανεί, το δόγμα ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ – ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ αποτελεί τον μονόδρομό τους, σε μια προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών και προετοιμασίας του εδάφους για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, που ήδη ο λαός βιώνει και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Με έναν κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και ένα αστυνομικό κράτος επιχειρεί να καταλύσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και παράλληλα να καταπνίξει τις δυνάμεις του κινήματος αλλά και γενικότερα τις λαϊκές αντιδράσεις και τις τάσεις ανυπακοής και αγώνα που γεννιούνται.

Από τις επιθέσεις στην πρυτανεία του ΑΠΘ, την προσπάθεια δολοφονίας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, την απρόκλητη δολοφονική δράση των συμμοριών ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διαφωνεί, μέχρι την πρόσφατη δολοφονική επίθεση στη πλατεία της Ν.Σμύρνης και το όργιο βίας και καταστολής στις 09/03, το μήνυμά τους είναι σαφές:

«Είμαστε αυτοί που εν μέσω πανδημίας θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Κεφαλαίου με οποιοδήποτε κόστος και αν αυτό δεν σας αρέσει, δεν θα διστάσουμε να σας επιτεθούμε, να σας ξυλοκοπήσουμε, να σας δολοφονήσουμε…»

Είναι τραγικά γελασμένοι όμως αν πιστεύουν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.

Πίσω από τις χουντικές δράσεις των συμμοριών του Χρυσοχοΐδη κρύβεται ο φόβος τους για τις αντιστάσεις λαού και νεολαίας, που γεννιούνται μέσα σε αυτή τη δυστοπία.

Θα μας βρίσκουν απέναντί τους ξανά και ξανά. Γιατί η αναγκαιότητα ενός τείχους αντίστασης που θα γίνει δύναμη ανατροπής είναι αυτή που μας κάνει να συνεχίζουμε. Με τις δυνάμεις του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος , για μια συνολική ανατρεπτική απάντηση!»

Διαβάστε επίσης

 Δήμος Πειραιά: Έως τις 22 Μαρτίου τα  έκτακτα μέτρα λειτουργίας των υπηρεσιών λόγω κορονοϊούΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Παρατείνονται έως και τις 22 Μαρτίου τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου Πειραιά για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορο...

Στον Πειραιά «όσο ανακυκλώνεις, κερδίζεις» -Συμμετέχουν 400 νοικοκυριάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στη λογική του «όσο ανακυκλώνεις, κερδίζεις», βασίζεται το νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έχει ξεκινήσει αποκλειστικά για νοικοκυριά, εδώ και λίγο καιρό στον Πειραιά. ...

Οι Rolls-Royce του Λιμενικού!ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Το Portnet μπήκε και παρουσιάζει τα νέα περιπολικά της Ελληνικής Ακτοφυλακής Τα δύο πρώτα (από συνολικά τέσσερα) περιπολικά του Λιμενικού Σώματος που ήδη βρίσκονται στα λιμάνι του ...

Χρ.Μπουτσικάκης: Κατάταξη των Κυθήρων, του Πόρου και των Σπετσών στα Μικρά ΝησιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς Νήσων, κ.  Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε χθες την υπ’ αρ. 5012/11-3-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερ...

Μετρό: Κλειδώνει η λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 3 για ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Κλειδώνει από την Αττικό Μετρό, η λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 3 από τη Νίκαια μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για το καλοκαίρι του 2022.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodo...