Δρομολόγια πλοίων
image description

Εκπρόσωποι επτά ευρωπαϊκών δήμων στον Πειραιά

Διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου «tech revolution» του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBACT III»

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων επτά ευρωπαϊκών δήμων άρχισε σήμερα στον Πειραιά, στο δημοτικό νεοκλασικό κτήριο της Κανθάρου η διακρατική συνάντηση ανταλλαγής και μεταφοράς καλών πρακτικών που συνδέονται με την υποστήριξη επιχειρήσεων, με στόχο την τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Η διακρατική συνάντηση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «tech revolution» του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBACT III».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημιουργική και ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καθώς και στις επιχειρήσεις σε νέους παραγωγικούς τομείς για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

-εκπρόσωποι του Δήμου Barnsley του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι επικεφαλής – συντονιστής εταίρος των συνεργαζόμενων πόλεων.

-εκπρόσωποι των άλλων έξι Δήμων – εταίρων: Πειραιά, Bacau (Ρουμανία), Nyiregyhaza (Ουγγαρία), Pardubice (Τσεχία), Schiedam (Ολλανδία) και Vilanova, εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και τα μέλη της Tοπικής Ομάδας Στήριξης URBACT (URBACT Local Group).

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Πειραιά στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν στη συνάντηση.
Ο κ. Καρύδης σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποκτά νόημα η Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη των συνεργειών, της αλληλεγγύης και της μεταφοράς θετικών πρακτικών από τη μία χώρα στην άλλη, από τη μία περιφέρεια στην άλλη, από τον έναν δήμο στον άλλον.
Ανέφερε, ότι οι δήμοι πλέον ασχολούνται με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στο μέτρο που τους αναλογεί. Γιατί οι δήμοι, όπως είπε, είναι κοντά στα πανεπιστήμια, στα επιμελητήρια, στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους και μπορούν να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες και δομές, ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά τους και να εξασφαλίζουν μία καλύτερη προοπτική.

Ο κ. Καρύδης επεσήμανε στους συμμετέχοντες στη διακρατική συνάντηση πως επιδίωξη του Δήμου Πειραιά είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ναυτιλιακό, εμπορικό, τουριστικό κέντρο και ένα κέντρο υπηρεσιών.
Στη συνέχεια, τους ενημέρωσε για τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται στην πόλη του Πειραιά, όπως και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί ο Δήμος, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δίνει το δικό της στίγμα. Ανέφερε ως παράδειγμα γι’ αυτό, τον διαγωνισμό για τη γαλάζια οικονομία «Blue Growth» του Δήμου Πειραιά- που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και έχει γίνει πλέον θεσμός -λέγοντας πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για νέους επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Στη συνέχεια τόνισε ότι για αυτή του τη δράση ο Δήμος Πειραιά απέσπασε Ευρωπαϊκές διακρίσεις στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης και είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα.

«Τους τελευταίους μήνες κάναμε ένα επιπλέον σημαντικό και ουσιαστικό βήμα, με τη δημιουργία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab». Απευθυνόμαστε σε νέους που θέλουν να καταθέσουν και να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες στηρίζουμε. Συνεργαζόμαστε με τα πανεπιστήμια, τα γυμνάσια και τα λύκεια γιατί θέλουμε να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι φοιτητές με τις νέες τεχνολογίες», τόνισε ο κ. Καρύδης.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι χρήσιμες και δημιουργικές οι συζητήσεις που γίνονται με τους άλλους Ευρωπαϊκούς δήμους, για το έργο «TechRevolution» γιατί μεταφέρουν εμπειρίες και πρακτικές, που βοηθούν στη βελτιστοποίηση των πρωτοβουλιών του κάθε δήμου.

Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των Δήμων θα επισκεφτούν αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά, όπου θα ενημερωθούν για τα καινοτόμα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες του «Blue Lab» με επίκεντρο τη γαλάζια επιχειρηματικότητα και οικονομία.


Πηγή: Portnet.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Με στόχο τη δρομολόγηση και προτεραιοποίηση έργων ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, που θα συμβάλλουν στην ισότιμη ανάπτυξη και  των 66 Δήμων της Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η υψηλή τεχνολογία και τα πεδία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών και η καθημερινότητα όλων εξαρτάται πλέον από αυτά σε μεγάλο βαθμό. Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εγκ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προστασία και ανάδειξη των θρυλικών Δεσμωτών του Φαλήρου, του σοκαριστικού αρχαιολογικού ευρήματος στο ΚΠΙΣΝ. Με απόφαση της Λίνας Μενδώνη καθορίστηκ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Με αφορμή μια σειρά από ψεύδη που αναφέρονται σε ανακοίνωση- δήλωση του πρώην αντι-περιφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, για το νέο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που προωθεί η νέα...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους πάνω από 280 μέτρα και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Την παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Μάρκου Τρούλη μας προτείνει  για σήμερα Το τμήμα Παιδείας  και δια βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στους χώρους της ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Με μια Μάσκα θα ταξιδέψουν σε πρωτόγονους πολιτισμούς, θα περιηγηθούν στην Αρχαία Ελλάδα και θα καταλήξουν στη Βενετία. Το «Ταξίδι της Μάσκας» ξεκινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

  Στην 1η θέση της Μεσογείου αναρριχήθηκε το λιμάνι του Πειραιά.  Από τους προβλήτες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά διακινήθηκαν το 2019 5,65 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 4,4 εκατ. ...

image descriptionΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Κρυμμένος στον προβλήτα του λιμένα Περάματος εντοπίστηκε από λιμενικούς ο 15χρονος που αναζητούνταν από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς είχε πηδήξει στη θάλασσα για να αποφύγει τη σ...