ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition – Στις 4 Φεβρουαρίου στο Mec Παιανίας

Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει από το Σάββατο 4 έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στο Mec Παιανίας, με ενα πρόγραμμα δράσεων που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δίνει απαντήσεις σε ουσιαστικά ζητήματα των Ελλήνων παραγωγών.
 
Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition η πρώτη F2B [Food to Business] έκθεση στοχεύει στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών με νέα κανάλια διανομής, στην ενημέρωση και εκπαίδευση των εκθετών της και φυσικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται στο MEC Παιανίας πλήθος παραγωγών artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος Hosted Buyer που διοργανώνει υποδέχεται επιχειρηματίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορίας και εξαγωγών τροφίμων.  

Οι εκθέτες της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του κλάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων. Ήδη επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως, ο Καναδάς, το Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Σινγκαπούρη, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τους εκθέτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Ξενοδοχειακοί όμιλοι όπως HotelBrain και Tor Hotel Group και άλλοι έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ενώ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα Εισαγωγών - Εξαγωγών όπως η Mavrikos Imports, Grecki Market, Emporio Egnatia, P&P Prokopiou και άλλοι, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή.

Ακόμη, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.  

Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια αφιερώνοντας κάθε ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης σε μια σύγχρονη γαστρονομική τάση. Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα είναι το τρίπτυχο, στο οποίο στηρίζεται το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης.

Θεωρία και Πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της Premium έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις τάσεις που έχουν κυριαρχήσει στον κλάδο της γαστρονομίας. Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από το χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας και μαγειρικές τεχνικές σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων. Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων παραμένουν σταθερές οι επιτυχημένες ενότητες-Workshop αφιερωμένες στην επόμενη μαγειρική γενιά  (Generation Next) και στις βέλτιστες πρακτικές (FoodInions), ενώ προστίθενται και νέες, όπως είναι το Food Expert Stories.
Παράλληλα, η εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και ο οικοδεσπότης Chef Κώστας Μπουγιούρης, μέσα από τοπικές συνταγές, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition τιμά φέτος την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα παρουσιάσει τα «δυνατά χαρτιά» της περιοχής της, μέσα από γευστικές δοκιμές και αστρονομικά δρώμενα στο stage του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». 
 
Τέλος, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards 2023, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς Premium προϊόντων.  

Τη διοργάνωση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition αναλαμβάνει η RM International, η οποία έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την πώληση της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσαν ΥΠΟΙΚ - ΥΠΕΝΟικονομία

Την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την πώληση του εργοστασίου και των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.    Στους δυο...

Οικονόμου: Δίνονται 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης στην έκδοση επικουρικής σύνταξηςΟικονομία

Στο νέο μέτρο με το οποίο προβλέπεται καταβολή «αποζημίωσης», στον συνταξιούχο που περιμένει την απονομή της επικουρικής σύνταξής του, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβε...

ΕΚΤ - Βασικό σενάριο για τα stress tests των τραπεζών: Αύξηση του ΑΕΠ 1,5% το 2023 και 3% το 2024 για την ΕλλάδαΟικονομία

Aνάπτυξη 1,5% για φέτος (έναντι 0,5% στην ΕΕ κατά μέσο όρο) 3% για το 2024 (έναντι 1,9% στην ΕΕ) και 2,8% για το 2025, προβλέπει το βασικό σενάριο που θα λάβει υπ' όψιν της η ΕΚΤ κ...

"Στροφή" στην κυκλική οικονομία:  Περιφέρεια Αττικής , ΕΔΣΝΑ και πάνω από 1.500 αρτοποιοίΟικονομία

Περιφέρεια Αττικής , ΕΔΣΝΑ και πάνω από 1.500 αρτοποιοί,  ανοίγουν το δρόμο για τη «στροφή» στην κυκλική οικονομία, των επιχειρήσεων της Αττικής   Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας ...

Ε9: Βήμα-βήμα η διαδικασία για διορθώσεις και αλλαγές - Άνοιξε η πλατφόρμαΟικονομία

Ανοικτή είναι πλέον η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ  για την υποβολή δηλώσεων  Ε9  του έτους 2024, για εκείνους που έχουν μεταβολές της περιουσιακής τους κατάστασης. Μέσω αυτής της ηλε...

Επιδοτήσεις ρεύματος Φεβρουαρίου: Έως 500 κιλοβατώρες 40€ ανά μεγαβατώραΟικονομία

Τις νέες επιδοτήσεις της κυβέρνησης στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας...