ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019»

Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019», που διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, φέτος, ο ετήσιος θεσμός για τη νεανική επιχειρηματικότητα επιστρέφει ανανεωμένος, αυξάνοντας το ποσό σε 120.000 ευρώ από 100.000 ευρώ τις προηγούμενες χρονιές και, συγκεκριμένα, 30.000 ευρώ στον πρώτο νικητή και 10.000 ευρώ έκαστος σε εννέα ακόμα νικητές. Συνολικά, θα βραβευτούν 10 επιχειρήσεις από οκτώ τις προηγούμενες χρονιές.

«Από το 2008, ο σημαντικός για την ελληνική επιχειρηματικότητα θεσμός ενισχύει ουσιαστικά την εθνική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι και το 2019, το Βραβείο θα έχει ενισχύσει νέες επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό των 920.000 ευρώ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Βραβείο

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες, μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1979 ή μετέπειτα), που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ, το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.

Και αυτήν τη χρονιά, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά online και, συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι, έχοντας «κάνει like» στην επίσημη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και «join» στο ανοικτό γκρουπ Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2019 θα μπορούν να «κατεβάσουν» σε μορφή pdf τη σχετική φόρμα για την υποβολή αίτησης στα φετινά βραβεία. Η φόρμα αυτή θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στο Inbox της σελίδας στο Facebook. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών είναι ευπρόσδεκτοι στη διαδικασία και μπορούν να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το ίδιο τον κ. Χατζηιωάννου στη 12η Τελετή Απονομής των Βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα.

Ο περυσινός μεγάλος νικητής

Στο πλαίσιο του θεσμού, έχουν, μέχρι σήμερα, βραβευθεί συνολικά 32 επιχειρήσεις, με οκτώ από αυτές να ανακηρύσσονται νικητές το 2018. Την περασμένη χρονιά, ανάμεσα σε 64 εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το FERRYHOPPER.COM, μία πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που -μέσα από διαφορετικές λειτουργίες- μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μία απλή και ευχάριστη εμπειρία.

Η εταιρεία έλαβε το μεγάλο έπαθλο των 30.000 ευρώ, ενώ ακόμη επτά εταιρείες βραβεύθηκαν με το ποσό των 10.000 ευρώ η καθεμία. Πρόκειται για τις: Duck Private Cheffing, DigitalWise, Greeking.me, Hempoilshop, Lamda ΜΑΕΒΕ, Park Around BV και Wine Art ΑΕ.

Για πρώτη χρονιά πέρυσι, ο μεγάλος νικητής του Βραβείου, το Ferryhopper επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και εντάχθηκε στο δυναμικό της easyGroup.

H νέα πλατφόρμα www.easyferry.com έρχεται να συνδυάσει το εμπορικό σήμα της easyGroup με την καινοτομία και τις έξυπνες υπηρεσίες που παρέχει το Ferryhopper. Τις προηγούμενες χρονιές, νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Melira Greek Honey (2017), Sun of a Beach (2016), Sede (2015), Ancient Greek Sandals (2014), Nanobionic (2013), People for Business (2012), Fereikos Helix (2011), Fasmetrics (2010), Zoo.gr (2009) και Simply Burgers (2008).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο και τα κριτήρια συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.stelios.org, να αποστείλουν e-mail στο applications@stelios.com ή να καλέσουν το +377 9880 1010 (ώρες γραφείου). Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές μόνο μέσω Facebook.

Περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες μέσα από την επίσημη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook https://www.facebook.com/steliosfoundation/.

Διαβάστε επίσης

Νορβηγική Πρεσβεία: Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις της «Γαλάζιας Οικονομίας» να ταξιδέψουν δωρεάν στη Νορβηγία Οικονομία

Ανοικτή πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην "Γαλάζια Οικονομία" να ταξιδέψουν στη Νορβηγία, με τα έξοδα καλυμμένα, για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με Νορ...

Στην τελική ευθεία η μεγάλη ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ΑττικήΟικονομία

Ζήτημα ημερών είναι η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που θα δίνει εντολή στον ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρ...

Οι τράπεζες γίνονται ψηφιακές - Κλείνουν τα ταμεία, καταργούν τα βιβλιάριαΟικονομία

Σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατείας μετασχηματίζονται τα καταστήματα των τραπεζών, τερματίζοντας την κυριαρχία των παραδοσιακών ταμείων από τα οποία η πελατεία των τραπεζών πραγματοπο...

ΕΛΠΕ: Ομιλία Ανδρέα Σιάμισιη στο «4ο Ενεργειακό Συμπόσιο» του ΗΑΕΕΟικονομία

Δυναμική παρουσία στους τομείς του Φυσικού Αερίου και της Ηλεκτρικής Ενέργειας , αλλά και σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου σε έργα ΑΠΕ , περιλαμβάνονται στην στρατηγική που υλοπο...