ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατέλαβαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Ροστόφ και Βορονέζ οι μισθοφόροι της Βάγκνερ -Στέλνει στρατό το Κρεμλίνο

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ –κέντρο διοίκησης κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας– προσθέτοντας πως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ιδίως αεροδρόμιο, βρίσκονται στα χέρια των ανδρών του.

«Βρισκόμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30 το πρωί» [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram. «Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», πρόσθεσε, ενώ διακρίνονταν ένστολοι πίσω του καθώς βάδιζαν.

Σε άλλο βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε λογαριασμό στο Telegram που συνδέεται με τη Βάγκνερ, ο κ. Πριγκόζιν εικονίζεται μαζί με ρώσο υφυπουργό Άμυνας, τον Γιούνος-Μπεκ Εβκούροφ, και τον αντιστράτηγο Βλαντίμιρ Αλεξέγιεφ, στους οποίος κάνει κήρυγμα για το πώς αντιμετωπίζουν τους στρατιώτες.

Στο τελευταίο βίντεο –το οποίο δεν μπορεί να εξακριβωθεί πότε ή πού μαγνητοσκοπήθηκε– ο κ. Πριγκόζιν δηλώνει πως οι δυνάμεις του έχουν αποκλείσει την πόλη Ροστόφ, ότι είναι έτοιμοι να κάνουν πορεία προς τη Μόσχα, ενώ απαιτεί να πάνε να τον δουν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Βαλερί Γκεράσιμοφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Στο πρώτο βίντεο ο επικεφαλής της Βάγκνερ λέει πως τα στρατιωτικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία «αναχωρούν κανονικά» από το αεροδρόμιο του Ροστόφ για να εκτελέσουν τα «μάχιμα καθήκοντά τους» και «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Το κύριο κέντρο διοίκησης λειτουργεί κανονικά», συνεχίζει ο κ. Πριγκόζιν διαβεβαιώνοντας πως «κανένας αξιωματικός» δεν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της.

«Μεγάλος αριθμός περιοχών» που είχαν κατακτηθεί στην Ουκρανία «χάθηκαν» και «πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν», επιμένει, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την κατηγορία του πως η στρατιωτική ιεραρχία δεν λέει την αλήθεια για την κατάσταση στα μέτωπα.

Ο στρατός χάνει «ως και 1.000 στρατιώτες την ημέρα», είπε ο κ. Πριγκόζιν, διευκρινίζοντας πως μιλάει νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους κι όσους αρνούνται να πολεμήσουν.

Η μισθοφορική οργάνωση ελέγχει εγκαταστάσεις στην Βορονέζ, 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, δήλωσε ρωσική πηγή ασφαλείας στο Reuters

Ρωσική πηγή ασφαλείας δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ, η οποία βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καλεί τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης να εγκαταλείψουν τον αρχηγό τους Πριγκόζιν

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του που απευθύνεται στους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ότι “έχουν εξαπατηθεί και συρθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια” από τον επικεφαλής τους, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παροτρύνει επίσης τους μαχητές της Βάγκνερ να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους του και αυτούς των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, και υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας επιβάλλει αντιτρομοκρατικό καθεστώς στη Μόσχα και την περιοχή της, μετέδωσε το RIA

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει αντιτρομοκρατικό καθεστώς στη Μόσχα και την περιοχή της, εν μέσω ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

“Τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία”, δήλωσε σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι για την επιχείρηση της μισθοφορικής οργάνωσης

Υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε σήμερα τις ενέργειες του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ως “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” και σημείωσε ότι “τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία”.

“Η διάσπαση ανάμεσα στις ελίτ είναι πολύ προφανής. Το να συμφωνούν και να προσποιούνται ότι όλα είναι ρυθμισμένα δεν θα λειτουργήσει”, σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

“Κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να χάσει: είτε ο Πριγκόζιν (…) είτε η ομάδα ‘αντι-Πριγκόζιν'”, προσθέτει.

“Τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία”, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Προφανής η αδυναμία της Ρωσίας δηλώνει ο Ζελένσκι για την ανταρσία της WagnerΚόσμος

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε νωρίς το μεσημέρι ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής» και ότι όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισ...

Οι ελληνικές εκλογές στην Κύπρο Κόσμος

Σήμερα διεξάγεται στην Κύπρο η εκλογική διαδικασία για τους εγγεγραμμένους αποδήμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της 2...

Ταραχές στη Ρωσία φοβάται το Λονδίνο – Παρακολουθούν στενά Βερολίνο και Βαρσοβία Κόσμος

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών μετά τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισ...

Ρωσία: Σε συναγερμό Μόσχα και Ροστόφ μετά το κάλεσμα Πριγκόζιν για «ανταρσία»Κόσμος

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στη Μόσχα, κρατικά κτίρια και κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών έχουν τεθεί υπό ενισχυμένη προστασία», μεταδίδει το πρακτορείο Tass,...

Γαλλία: Άνδρας νάρκωνε την γυναίκα του και την εξέδιδε αναίσθητη σε βιαστές για μια δεκαετία Κόσμος

Απίστευτη ιστορία  ήρθε στο φως στη  Γαλλία: Επί δέκα χρόνια, ένας άνδρας νάρκωνε τα βράδια την γυναίκα του και την παρέδιδε αναίσθητη σε άλλους άνδρες για να την βιάσουν , προτρέπ...

«Δεν έχω σήμερα κανέναν λόγο να τηλεφωνήσω στον Πούτιν» λέει ο ΜακρόνΚόσμος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι «δεν έχει λόγο σήμερα να τηλεφωνήσει» στον Βλαντίμιρ Πούτιν και επισημαίνει την απομόνωση της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή. Σε συνέντε...