ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιταλία – Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν τη νύχτα περισσότερες από 500 πυρκαγιές

Οι πυροσβέστες έδωσαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας μάχη εναντίον περισσότερων από 500 πυρκαγιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Ιταλία, η οποία βρίσκεται αυτή την εβδομάδα αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ.

«Πραγματοποιήθηκαν 528 επεμβάσεις στη διάρκεια των 12 τελευταίων ωρών, οι 230 από τις οποίες στη Σικελία, όπου η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο», διευκρίνισαν οι πυροσβέστες σε ανακοίνωσή τους.

Καταγράφηκε ένας ακόμη νεκρός, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των νεκρών που συνδέονται με τις πυρκαγιές αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας αντικυκλώνας, που έχει ονομασθεί Λούσιφερ (Εωσφορος), διασχίζει αυτή τη στιγμή την ιταλική χερσόνησο, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες. Θερμοκρασία ρεκόρ 48,8 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες, Τετάρτη, στη Σικελία και, εφόσον η θερμοκρασία αυτή επικυρωθεί, θα αποτελέσει νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Αυτό το κύμα καύσωνα, που αναμένεται να συνεχιστεί για μερικές ημέρες ακόμη, ευνοεί τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στις νότιες περιφέρειες, όπως η Σικελία και η Καλαβρία.

Το απανθρακωμένο πτώμα ενός 79χρονου βρέθηκε χθες, Τετάρτη, κοντά στο Ρήγιο της Καλαβρίας και ένας άλλος άνδρας 77 ετών στην Καλαβρία έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προστατεύσει το κοπάδι του από τις φλόγες, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή, μια 53χρονη και ο 35χρονος ανιψιός της έχασαν τη ζωή τους, και πάλι κοντά στο Ρήγιο, προσπαθώντας να σώσουν τον οικογενειακό ελαιώνα.

Στην Καλαβρία, όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν γύρω στις 100 επεμβάσεις στη διάρκεια της νύκτας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη κοντά στο Ρήγιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Θερινός εφιάλτης χωρίς τέλος στη Μεσόγειο: Εκατοντάδες ενεργές πυρκαγιές -Αναμένεται νέο κύμα καύσωναΚόσμος

Εκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές της Μεσογείου προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές και υποχρεώνοντας χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς η κ...

Τουρκία: Στους 27 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Χάος στις βόρειες επαρχίες της χώραςΚόσμος

  Αυξήθηκε σε 27 ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που έπληξαν την τουρκική περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων κα...

Μακελειό στο Πλύμουθ: Αυτός είναι ο δράστης που σκότωσε πέντε άτομα και αυτοκτόνησεΚόσμος

Ένας άντρας 23 ετών φέρεται να είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης στο Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας. Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης της επίθεσης ...

Πρώτη φορά ρωσικές δυνάμεις στην Κίνα σε κοινή άσκηση με στόχο τις ΗΠΑΚόσμος

Κίνα: “Μαζί με την Ρωσία θα γκρεμίσουμε την αλαζονεία των ΗΠΑ”. Για πρώτη φορά στην στρατιωτική τους Ιστορία, ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Κίνα για την διεξαγωγή άσκησης στρατηγι...

Οι ΗΠΑ στηλιτεύουν την βαριά ποινή για «κατασκοπεία» του Σπέιβορ από δικαστήριο της ΚίναςΚόσμος

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο στηλίτευσε σήμερα την απόφαση δικαστηρίου της Κίνας να επιβάλει στον επιχειρηματία Μάικλ Σπέιβορ, υπήκοο Καναδά, ποινή κάθειρξης 11 ετών για «κατασκοπ...