ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ισπανία επιταχύνει τους εμβολιασμούς - Στόχος το 70% του πληθυσμού έως τα τέλη Αυγούστου

Η Ισπανία επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19 και θα έχει εμβολιάσει πλήρως 25 εκατομμύρια ανθρώπους, έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

Με αυτό τον τρόπο επαναβεβαιώνεται ο στόχος της Ισπανίας να έχει χορηγήσει εμβόλια στο 70% των Ισπανών ως τα τέλη Αυγούστου. «Ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί τον Απρίλιο και κατόπιν κάθε μήνα θα βελτιώνουμε τον ρυθμό των εμβολιασμών σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα», είπε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αποδίδοντας την αργή έναρξη της εκστρατείας στις καθυστερήσεις παράδοσης των εμβολίων από τη φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


53% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί ως τον Ιούλιο στην Ισπανία
Ο στόχος του Ιουλίου καλύπτει το 53% του πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ή το 64% όλων των ενηλίκων και συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με τον στόχο του Ιουλίου της ΕΕ περί εμβολιασμού του 70% όλου του πληθυσμού των ενηλίκων.

Ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών θα ξεπεράσει το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού, το οποίο χθες ανερχόταν σε 3,3 εκατομμύρια, έως την επόμενη εβδομάδα.

Στόχος της κυβέρνησης της Ισπανίας δεν είναι να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία λήγει στις 9 Μαΐου, έπειτα από εφαρμογή 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, τόνισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

 

Η Ισπανία αναμένει 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ως τον Σεπτέμβρη
Η Ισπανία θα παραλάβει 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, επισήμανε ο Πέδρο Σάντσεθ, με τον όγκο των παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο να αναμένεται να υπερβεί το επίπεδο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατά 3,5 φορές.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, περίπου 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 2,8 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις στην Ισπανία.

Την ίδια ώρα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης γνωστοποίησε σήμερα ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της παρασκευάστριας εταιρείας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V προκειμένου να «εξερευνήσουν τρόπους επιτάχυνσης της εκστρατείας εμβολιασμών».

 


Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο Χουλέν Μαδαριάγα, ο τελευταίος των ιδρυτών της ΕΤΑ - Πιστός μέχρι τέλους στην αυτονομία των Βάσκων  Κόσμος

Ο Χουλέν Μαδαριάγα, ο τελευταίος εν ζωή ιδρυτής της πρώην βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από  Βάσκους αξιωματ...

Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εμβολιασμού και επιστρέφει στην κανονικότητα το Γιβραλτάρ Κόσμος

Πιο κοντά στην κανονικότητα οδεύει το Γιβραλτάρ, όπου εμβολιάστηκαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι και πλέον θα μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς μάσκες, ενώ ανοιχτά μέχρι τα ξημερώ...

Ο EMA «αδειάζει» τον αξιωματούχο του: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη αν το AstraZeneca συνδέεται με θρομβώσειςΚόσμος

Αποστάσεις από τη δήλωση του επικεφαλής εμβολιασμών του EMA σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τη σύνδεσή του με περιστατικά θρομβώσεων πήρε ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ...

Ανησυχία Στόλτενμπεργκ για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην ΟυκρανίαΚόσμος

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε σήμερα την "ανησυχία" του για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Ουκρανία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνί...

Εξαιρετικά αρνητικές οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στα τροπικά θαλάσσια οικοσυστήματαΚόσμος

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στις τροπικές θάλασσες τις οποίες δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Τα οικοσυστήματα των θαλασσών στις ...