ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαοθάλασσα ινδουιστών στον Γάγγη για το φεστιβάλ Kumbh Mela (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ινδουιστές ασκητές γνωστοί ως Naga sadhus, πολλοί σχεδόν γυμνοί με ξίφη ή τρίαινα, οδήγησαν τους λουόμενους στο Kumbh Mela, ή φεστιβάλ στάμνων, στη βόρεια πόλη Χάριντορ.


REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS
 
Όλοι οι συμμετέχοντες στη φετινή εκδήλωση, που διαρκεί μέχρι το τέλος Απριλίου, απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να τους επιτραπεί η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ, σύμφωνα με τις αρχές. Αλλά φυσικά δεν υπήρχαν κοινωνικές αποστάσεις καθώς οι λουόμενοι σπρώχνονταν στην ακροποταμιά.

Οπαδοί Ινδουιστές πιστεύουν ότι το κολύμπι στα νερά του Γάγγη απαλλάσσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες, και κατά τη διάρκεια του Kumbh Mela φέρνει σωτηρία από τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.


REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS
 

«Είναι ωραίο να κάνεις μπάνιο εδώ», είπε ο 44χρονος Τσαντουμπχάι Γκοβιντμπχάι Ντάμπι, αφού βγήκε από το νερό. Οι μισοί άνθρωποι φορούν μάσκες και οι μισοί όχι, αλλά δεν φοβόμαστε τον κορωνοϊό».

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι είχαν κολυμπήσει στον ιερό ποταμό έως τις 8 π.μ. (0230 GMT), με την αστυνομία να επιβλέπει το φεστιβάλ είπε στο Reuters συνεργάτης ANI.


REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS
 

Οι αρχές δήλωσαν ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στο φεστιβάλ το 2019, την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε, ένας αριθμός που αναμένεται να είναι αρκετά μειωμένος φέτος.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες σκληρό lockdown πέρυσι, ήταν ένα από τις πιο σκληρές στον κόσμο, η Ινδία έχει χαλαρώσει σχεδόν όλους τους περιορισμούς στην κυκλοφορία από την κορύφωση της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος τεράστιων σταδίων για αγώνες κρίκετ, μία από τις εθνικές εμμονές της χώρας.


REUTERS/ANUSHREE FADNAVIS
 

Ωστόσο, τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται πάλι στην Ινδία, η οποία βρίσκεται στις πέντε πρώτες χώρες που αναφέρουν καθημερινά τις περισσότερες νέες μολύνσεις.

Αξιωματούχοι ανέφεραν 22.854 νέες μολύνσεις την Πέμπτη, αριθμός που αποτελεί υψηλά τριμήνου, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να είναι 11,3 εκατομμύρια. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 126 σε 158.189, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Διαβάστε επίσης

Παρέα γυναικών έβριζαν και έβηχαν πάνω σε οδηγό της Uber επειδή ζήτησε να φορέσουν μάσκες! [βίντεο]Κόσμος

Χειροπέδες φόρεσε η αστυνομία σε μια από τις τρεις γυναίκες αρνητικές πρωταγωνίστριες μια εξοργιστικής επίθεσης σε οδηγό της Uber στην Καλιφόρνια. Η 24χρονη Μαλέιζια Κινγκ αντιμετω...

H ιταλική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία Ιταλίας-Ελλάδας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνώνΚόσμος

Με 273 ψήφους υπέρ και καμία αρνητική, η ιταλική Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, στα πλαίσια της συμφωνίας Ελλάδας και Ιταλία...

Ποια η δημοτικότητα της βασιλικής οικογένειας μετά τη συνέντευξη Μέγκαν και ΧάριΚόσμος

Η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν σημείωσε βουτιά στη Βρετανία και ποτέ πριν δεν ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, ύστερα από την εκρηκτική συνέντευξή τους στην...

Βρετανία: Έρευνα για νέα μετάλλαξη κορωνοϊού που συνδέεται με ταξίδια στην ΑντίγκουαΚόσμος

Η Δημόσια Αρχή Υγείας της Αγγλίας (PHE) ανέφερε σήμερα πως μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία σε δύο ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Αντίγκουα, προσ...