Δρομολόγια πλοίων
image description

Οι Βρετανοί πήραν τα ποδήλατα για να αποφύγουν τις συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας

 

Ισχυροποιείται θεαματικά η ποδηλατική τάση ως διαφυγή από την καραντίνα. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

 

Ο ενεργός ταξιδιώτης γίνεται ολοένα και περισσότερο πραγματικότητα στην Βρετανία καθώς καταναλωτές και μαθητές σχολείου ανεβαίνουν στα ποδήλατά τους για να αποφύγουν χώρους στις δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως έδειξε την Τετάρτη η εφαρμογή fitness tracker Strava.

 

Το Λίβερπουλ σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ποδηλασίας (συγκεκριμένα άνω του 220%) για άτομα που κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι με ποδήλατο.

 

Τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από το Reuters, έδειξαν επίσης ότι η αιχμή της αύξησης της δημοτικότητας της ποδηλασίας στη Βρετανία σημειώθηκε τον Μάιο του 2020, που συμπίπτει με την αύξηση του lockdown λόγω του Covid - 19 σε ολόκληρη τη Βρετανία.

 

Ο εκπρόσωπος της Strava, Γκάρεθ Νέτλετον, δήλωσε ότι η εφαρμογή διαθέτει τώρα δεδομένα ελεύθερα στη διάθεση των τοπικών αρχών για να τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν βελτιώσεις σε ποδηλατοδρόμους και δρόμους και να επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους να αντικαταστήσουν τα ταξίδια με αυτοκίνητο και να επιλέξουν να οδηγήσουν, να τρέξουν ή να περπατήσουν.

 

Το κάνουμε τώρα - καθιστώντας τα δεδομένα διαθέσιμα - επειδή ο μόνος τρόπος για να μην εξαπλωθεί ο COVID είναι αν κάποιες υποδομές βελτιωθούν, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

«Πρόκειται για το πώς δημιουργούμε υποδομές, ώστε το ενεργό ταξίδι να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, όχι μόνο για όσους ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά για μεταφέρει κανείς το παιδί του από και προς το νηπιαγωγείο ή να πηγαίνει στα καταστήματα», σημείωσε συγκεκριμένα.

 

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το Λονδίνο, όπου ο κύκλος των μετακινήσεων αυξανόταν πριν από την πανδημία, κατέλαβε την πέμπτη θέση στον πίνακα ανάπτυξης του Strava, με αύξηση 119% - πίσω από το Μάντσεστερ στο 169%, την Γλασκόβη 146% και το Μπέρμιγχαμ 134%.

 

Ο Κρις Μπόρντμαν, πρώην χρυσός ολυμπιονίκης ποδηλασίας και τώρα αγωνιζόμενος για ενεργά ταξίδια, παρότρυνε επίσης τους σχεδιαστές του άστεως να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ποδηλατική τάση «από μια διαφυγή στο lockdown σε μια λύση για τη χώρα».

 

 

ΠΗΓΗ: uk.reuters.com /

           huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

Στοιχεία που κατέγραψαν οι επιστήμονες στην περιοχή του Αμαζονίου αποδεικνύουν ότι για να υπάρξει ανοσία θα πρέπει να μολυνθεί πάνω από το 60% του πληθυσμού, κάτι που συνεπάγεται τ...

image descriptionΚόσμος

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται όπως φαίνεται σε σοβαρή κατάσταση, από επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κοντ...

image descriptionΚόσμος

  Δείτε βίντεο από το σημείο - Τρία άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση - Δύο οι δράστες     Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, συγκάλεσε  ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ     Συναγερμός έχει σημάν...

image descriptionΚόσμος

  Ενωση προστασίας καταναλωτών ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής αγωγών εναντίον της Αυστρίας για αμέλεια σε σχέση με το ξέσπασμα της covid-19  στο χιονοδρομικό κέντρο του Ισγκλ (Isc...

image descriptionΚόσμος

Η Ισπανία απαγόρευσε προσωρινά την κυκλοφορία των ιστιοφόρων σε ένα τμήμα των βορειοδυτικών ακτών της, μετά τις επιθέσεις από όρκες εναντίον πολλών πλεούμενων τις τελευταίες εβδομά...