ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή στις ΗΠΑ για τον θάνατο Αφροαμερικανού κατά τη σύλληψή του

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο θάνατος ενός Αφροαμερικανού, κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα.

 


Οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο στη Μινεάπολη, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, αποπέμφθηκαν μετά τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, τον οποίο –σύμφωνα με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο καταγράφει σκληρές εικόνες, όπου οι αστυνομικοί κρατούσαν τον άτυχο άνδρα ακινητοποιημένο μπρούμυτα στο έδαφος, αν και εκείνος ζητούσε να τον αφήσουν να αναπνεύσει.

 

 

Στους δρόμους εξοργισμένοι διαδηλωτές 

 

Λίγες ώρες μετά την αποπομπή των αστυνομικών, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους γύρω από το σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το Reuters. Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν μάσκα λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών και έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, με το πλήθος να απαντά ρίχνοντας μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα Minneapolis Star-Tribune.

Πλάνα που δημοσίευσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εμφάνιζαν διαδηλωτές να προχωρούν σε βανδαλισμούς έξω από αστυνομικό τμήμα.

 

 

Έρευνα του FBI

 


Νωρίτερα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Μεντάρια Αραντόντο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό ύστερα από αίτημά του.



Ο δήμαρχος Γιάκομπ Φρέι είπε στην ίδια ενημέρωση ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έρευνας, είναι σαφές ότι ο θάνατος του άνδρα ήταν αδικαιολόγητος.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας και βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς που καλούσαν τους αστυνομικούς να αφήσουν τον άτυχο Τζορτζ Φλόιντ.

Ο άνδρας διαμαρτυρόταν πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και κατέληξε, παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα εκείνη του Έρικ Γκάρνερ, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη το 2014.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Ταραχές στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ ΦλόιντΚόσμος

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα στη Μινεάπολη των ΗΠΑ μετά τον θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκούς αστυνο...

Ερντογάν: Η μάχη με τον καρκίνο και η βαριά επιληψία - Όλη η αλήθεια για την υγεία τουΚόσμος

  Νεφέλη Λυγερού   Αποκαλύψεις "φωτιά" από το Nordic Monitor -    Πριν από λίγα χρόνια, ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης προσευχής του σε ...

Συναγερμός για δεύτερο κύμα κορωνοιού: «O ιός μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά»Κόσμος

  «Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και μπορεί να γυρίσει απότομα», τόνισε ο  καθηγητής  Νίκος Σύψας  και επανέλαβε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός - Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα το...

Κορονοϊός: Μέτρα για… αποστάσεις στη Γερμανία μέχρι τέλος Ιουνίου – Προετοιμασίες για την υποδοχή τουριστώνΚόσμος

  Η  Γερμανία  σκοπεύει να παρατείνει την ισχύ των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω  κορονοϊού  ως τις 29 Ιουνίου, ανέφερε η εφημερίδα “Bild” σήμερα επικαλούμενη ένα έγγραφο...