ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα στηθούν κάλπες – Κασσελάκης: Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την πρόταση Φάμελλου – Παππά – Γ. Τσίπρα για αποφυγή των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγείται σε εκλογές καθώς πέρασε η πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν εκλογές.

«Παιδιά έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας ένα πινγκ πονγκ μεταξύ του ίδιου και της Όλγας Γεροβασίλη επάνω στην σκηνή του Συνεδρίου, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει προς ψήφιση η πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.

Η πρόταση των Φάμελλου – Παππά – Γ. Τσίπρα

Συγκεκριμένα, μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και πριν από την Όλγα Γεροβασίλη, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως το κόμμα δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου, εφόσον το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Στέφανο Κασσελάκη. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι θα ανασυγκροτηθεί το Εκτελεστικό Γραφείο.

Χαρακτηριστικά, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ».

«Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Κόντρα Γεροβασίλη – Κασσελάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη πήρε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επέμεινε στις εσωκομματικές εκλογές στις 10 Μαρτίου και του απάντησε πως «στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε. Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ το Κατασταστικό του κόμματος δεν θα το παραβιάσω ποτέ» και πως «τώρα αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάντες μόνος σου και να δούμε τι θα πάρεις».

Ο Κασσελάκης ανταπάντησε στην Γεροβασίλη «πως αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, τότε αποσύρω το σενάριο των εκλογών» με την Γεροβασίλη να απαντά πως «δεν είμαι εγώ αυτή που έβαλα την πρόταση για εκλογές».

Κασσελάκης: «Δεν μπορώ να γίνω πρόεδρος υπό προθεσμία»

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα, όλα ή τίποτα». Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε: «Μια συντρόφισσα, η Αθηνά, δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες, με πλησίασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογές. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην πάμε σε εκλογές. Και μου ράγισε την καρδιά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε «μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου», όπως είπε, όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές. «Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται», τόνισε. Έπειτα, διάβασε ένα απόσπασμα από την πρόσφατη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως «θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε». Ακόμα, διάβασε και απόσπασμα από τη χθεσινή (24/02) ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη. «Σας καλώ να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Την Πέμπτη (22/02) μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή (25/02), κομμένος κομματάκια; […] Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, τη δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία».

Όσον αφορά στην ημερομηνία των νέων εσωκομματικών εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε γιατί θέλει να γίνουν στις 10 Μαρτίου: «Επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκεται διενέργεια εκλογών εθνικής εμβέλειας. […] Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. […] Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας».

«Κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε ευρωεκλογές να λιώνω εγώ τα παπούτσια μου και αυτοί να βγαίνουν στα κανάλια να βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε: «Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ' αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη διασπορά, απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους και ναι, μυστικούς δείπνους».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη διακόπηκε από το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο ίδιος είπε: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία άρα κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο ακόμα και δώστε καθαρές λύσεις τώρα. Εκλογές στις 10 Μαρτίου. Όσον αφορά σε εμένα, ήμουν πάντα καθαρός απέναντί σας. Εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Πρόεδρος που θα πάει κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος που δεν θα περάσει από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος, όμως, στις 10 Μαρτίου με ανοιχτό ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, μπορώ να γίνω. […] Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο. Για να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι για μας. Για να έχει ο πρόεδρος ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο. Την ίδια εξουσιοδότηση θα ζητήσω και σε περίπτωση που κερδίσει η Όλγα [σ.σ. Γεροβασίλη], να έχει χρόνο ο πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι προσπάθησε για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ακόμα και με την «Ομπρέλα». Καταληκτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε: «Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοπιστία, αξιοκρατία, ανάσα δημοκρατίας τώρα, λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα απέναντι σε ό,τι σε καίει. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ και θα νικήσουμε».

 

 

Γεροβασίλη: «Αν θέλεις εκλογές στις 10 Μαρτίου, κάν' τες μόνος σου»

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη, την Κυριακή (25/02), λέγοντας: «Στην πρώτη σου ομιλία είπες "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ».

Στη συνέχεια, η ίδια πρόσθεσε: «Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει».

Η Όλγα Γεροβασίλη, έπειτα, αρνήθηκε τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών στις 10 Μαρτίου και είπε: «Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάν' τες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις!».

«Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για τις εκλογές», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη και είπε: «Όλγα, αν αποσύρεις την υποψήφιότητά σου, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε σε εκλογές».

Διαβάστε επίσης

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Τοποθετήσεις Κ. Νοτοπούλου, Ελ. Κουντουρά, Αλ. Φλαμπουράρη, Γ. Μπουρνού, Ν. ΚασσιμάτηΕλλάδα

Με τοποθετήσεις συνέδρων, πριν από την ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη και τις ψηφοφορίες, ξεκίνησαν οι εργασίες της τέταρτης και καταληκτικής ημέρας του Συνεδρ...

Κορωνοϊός: 4 χρόνια από το 1ο κρούσμα στην Ελλάδα - Β. Κοντοζαμάνης: Ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα»Ελλάδα

Θα μπορούσε να ήταν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας τρόμου: Ένας νέος άγνωστος ιός από την μακρινή Κίνα σκορπάει το θάνατο και μεταδίδεται γρήγορα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έχει ήδη...

Μιχαηλίδου: Ανοίγει αύριο, 26/2, η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχουςΕλλάδα

«Ανοίγει αύριο, 26 Φεβρουαρίου 2024, η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του...

Επιστολική ψήφος: Πάνω από 11.000 αιτήσεις - Υψηλό ενδιαφέρον εντός και εκτός ΕλλάδαςΕλλάδα

«Απαρχή μιας ιστορικής μεταρρύθμισης», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Ελλήνων ψηφοφόρων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για ...

Επεισόδια έξω από τη Γεωπονική Σχολή και το ΑΠΘ με μολότοφ και φωτιές σε λεωφορείαΕλλάδα

Κατά τα επεισόδια στη Γεωπονική Σχολή, τυλίχτηκαν στις φλόγες δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο Επεισόδια ξέσπασαν στη Γεωπονική Σχολή στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού –Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέριΕλλάδα

Από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ. Συγκεκριμένα αναμένονται αυξ...

 Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: H μεγάλη ώρα των αποφάσεων - Ένα βήμα μπρος δυο βήματα πίσω... - Ελλάδα

  Κλείνει σήμερα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με αποφάσεις που μπορούν να φέρουν ανατροπή στην αρχική κατεύθυνση. Μετά την αποδοχή της πρότασης Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει τ...

Χάρης Δούκας: "Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η πράσινη Αθήνα αρχίζει τώρα"Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα της Δ/νσης Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, με θέμα την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων, στην πλ...