ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία σήμερα με βροχές και καταιγίδες- Πού θα χιονίσει

Με κακοκαιρία θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Στην ανατολική χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Κατα τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14/12/2023/12.00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

 
ADVERTISING

Οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθούν. Παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα, ενώ θα υπάρξει σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  • Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
  • Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:
  1. Σήμερα Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
  2. Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.
  • Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Ο καιρός σήμερα

Αναλυτικότερα, σήμερα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές. Στην ανατολική χώρα και κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους ισχυρά ως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια θα κυμανθεί από 00 έως 08, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 05 έως 15 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε επίσης

Τα πρώτα στοιχεία από τη χρήση του «Ψηφιακού Βοηθού» του gov.gr - Οι πολίτες αναζήτησαν από κοπέλα και τα καλύτερα σουβλάκια της Αθήνας αλλά και πιο «σοβαρά θέματα»Ελλάδα

Εντυπωσιακά είναι τα πρώτα στοιχεία γύρω από τον «Ψηφιακό Βοηθό» του gov.gr με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος τέθηκε πριν από τρεις ημέρες σε λειτουργία και καλείται να απαντά...

Ανατροπή στην υπόθεση με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι: Προηγήθηκε διαπληκτισμός με τους δράστεςΕλλάδα

Ανατροπή στην υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου έξω από κλαμπ στο Γκάζι , με τρεις τραυματίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, των πυροβολισμών προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξ...

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Φουντώνει η αντιπαράθεσηΕλλάδα

Τέταρτη μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής και η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση , συνεχίζεται στους ίδιους έντονους ...

Ψυχρή εισβολή με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, οδηγίες από την Πολιτική ΠροστασίαΕλλάδα

  Στην ανατολική χώρα η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.  Κατα τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιο...

Zero Stray Pawject: Πώς καταγγέλλουμε ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ελληνική ΑστυνομίαΕλλάδα

Οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να καταγγείλει ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ελληνική Αστυνομία, δίνει με σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Zero Stray ...

Μαρινάκης: Μόνο για εργασία οι άδειες στους μετανάστες - Θα λήγουν, όταν σταματήσουν να δουλεύουνΕλλάδα

Για την οπαδική βία και το θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα με την τροπολογία για την εργασία των παράνομων μετναστών, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντ...