ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή για τις δηλώσεις Τσακλόγλου - “Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;”

Ιδιαίτερα κυνικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στην πρωινή εκπομπή του Action24, σχολιάζοντας τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής  είπε πως “έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400”, ο κ. Τσακλόγλου του απάντησε “ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;”.

“Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα“ πρόσθεσε.


“Πρέπει να αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες”, συνέχισε.

 

Τσακλόγλου: “Άστοχη η δήλωσή μου – Ζητώ συγγνώμη”

Συγγνώμη ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τις δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του Action24 για τους δικηγόρους.

Η ανάρτηση του υφυπουργού:

“Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης”.

Ως «ατυχέστατη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους τη δήλωση Τσακλόγλου όπως μεταξύ άλλων ρώτησε «γιατί ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;». Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για «άστοχη δήλωση».

«Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης» ανάφερε μεταξύ άλλων σε σχετική του ανάρτηση .

 

 

Μαρινάκης: “Ατυχέστατη” η δήλωση Τσακλόγλου

Από τη δική του πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δήλωση Τσακλόγλου ήταν ατυχέστατη. Το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Δε νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για ανάλυση και μάλιστα επειδή μιλάμε και για έναν άνθρωπο- γιατί πρέπει να κοιτάμε και τον πρότερο έντιμο βίο του ανδρός- ταπεινό, που αφοσιώνεται στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Για εμένα είναι σημαντικό ότι μετά από λίγη ώρα είπε συγγνώμη γιατί μάλιστα νομίζω ότι ένα πρόβλημα που δημιουργείται από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις».


Πυρά Βερβεσού
Σφοδρή είναι η επίθεση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος μεταξύ άλλων, με αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media, ζητά την παραίτηση του υφυπουργού της κυβέρνησης.

 

 

Πληροφορίες από news247.gr 

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα του 112 στην Αττική για θυελλώδεις ανέμους το επόμενο 12ωρο - «Περιορίστε τις μετακινήσεις»Ελλάδα

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βόρειο Αιγαίο, Πάτρα, Κόρινθο, Κυκλάδε Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Αττική για επικίνδυνα καιρικά φαινόμε...

Υπ. Εργασίας: Συστάσεις στους εργοδότες για μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τα έντονα καιρικά φαινόμεναΕλλάδα

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφιστά την προσοχή στους εργοδότες επιχειρήσεων σε περιοχές που, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποί...

Πέτη Πέρκα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας την καλεί να παραδώσει την έδρα – «Αυτό επιβάλλει η πολιτική ηθική»Ελλάδα

Η Νομαρχιακή Επιτροπής  Φλώρινας  του  ΣΥΡΙΖΑ  καλεί την Πέτη Πέρκα να παραδώσει την έδρα της. Η Πέτη Πέρκα εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Φλώρινα και στις τελευταίες εκλογές ...

Kακοποίηση 12χρονης στα Σεπόλια: Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη των 26 κατηγορούμενων – Στο εδώλιο και η μητέραΕλλάδα

Στις 8 Ιανουαρίου 2024 προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στα Σεπόλια, με συνολικά 26 κατηγορουμένους μεταξύ των οπ...

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνει συμμάχους ο Κασσελάκης μετά τη διάσπαση - Στη Νεολαία σήμερα η σκυτάλη των αποχωρήσεωνΕλλάδα

Η χθεσινή ανάρτηση Κασσελάκη για «καρέκλες» αναζωπύρωσε την πόλωση μεταξύ των εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ συντρόφων - Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας, όπο...

Βουλή: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για προανακριτική για τα ΤέμπηΕλλάδα

Απορρίφθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από συνεδρίαση 15 και πλέον ωρών, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής ...