ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά πρώτο κόμμα η ΝΔ με 36% -Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,1%

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Παρπολιτικά εμφανίζουν το ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 13 – 15 Νοεμβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση της GPO για τα parapolitika η ΝΔ παραμένει στην πρώτη θέση καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και στη συνέχεια ακολουθούν στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%.


Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσκόπηση μετά από αυτήν της Opinion Poll για το Action 24 που ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ σκαρφαλώνει στη δεύτερη.

Δημοσκόπηση GPO: Πρόθεση ψήφου
ΝΔ:36%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%
ΚΚΕ: 8,9%
Ελληνική Λύση: 5,4%
Νίκη: 2,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
ΜέΡΑ25: 1,2%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Αναποφάσιστοι: 10,3%

Σταθερά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης το 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Αρνητική για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη
Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.


Το 68,8% βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% βλέπει διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ για την εφαρμογή του μέτρου της «μόνιμης μείωση τιμής»Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη ...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Χωρίς ρευστό και με υψηλό κόστος λειτουργίαςΕλλάδα

Το υψηλό κόστος λειτουργίας, η έλλειψη ρευστότητας και η δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση αποτελούν τα τρία βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

Τραγωδία στα Τέμπη: Εντοπίστηκε το “μαύρο κουτί” της επιβατικής αμαξοστοιχίαςΕλλάδα

Το «μαύρο» κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικ...

Η Ελλάδα 8ος πιο δημοφιλής διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός για Αμερικανούς φοιτητέςΕλλάδα

Η Ελλάδα διαρκώς βελτιώνει τη θέση της ως διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός για Αμερικανούς φοιτητές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Open Doors 2023. Όπως δημοσιεύονται ετησ...