ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία: 4 οι νεκροί - 6 αγνοούμενοι στην Αγ. Τριάδα Καρδίτσας - 885 απεγκλωβισμοί - Μήνυμα του 112 για δύο οικισμούς των Τρικάλων

Στους 4 ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία "Daniel" ύστερα κι από τον εντοπισμό της σορού ενός 51χρονου κτηνοτρόφου σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο άντρας βρέθηκε νεκρός και μισοπλακωμένος από φερτά υλικά σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ανέσυραν τη σορό του άντρα η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενος από τον αδερφό του.

 

 

 

Β. Κικίλιας: Το πιο δύσκολο κομμάτι μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας - Προσπάθειες διάσωσης δεκάδων εγκλωβισμένων - Έξι οι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα

Στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, κατά μήκος του Ληθαίου Ποταμού, παραποτάμου του Πηνειού, ο οποίος έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει και το φράγμα στο Προάστιο, εντοπίζεται επιχειρησιακά το πολύ δύσκολο πεδίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Daniel.

 

Ως εκ τούτου, όπως υπογράμμισε, «τα χωριά, Προάστιο, Αγία Τριάδα, όπως και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, είναι αποκλεισμένα, τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, στην Αγία Τριάδα βρίσκονται 20 άτομα εγκλωβισμένα ενώ αγνοούνται 6 άτομα. Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονται 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

 

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, έχουν πραγματοποιηθεί 885 διασώσεις ενώ προσέθεσε ότι επιχειρησιακά, χρησιμοποιούνται πέραν των οχημάτων ειδικές σωσίβιες λέμβοι, οι οποίες συνεχίζουν από χτες τους απεγκλωβισμούς.

Όπως επισήμανε, όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του -ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση- στη Θεσσαλία, ενώ προσέθεσε ότι από την Πολιτική Προστασία επιχειρούν δυνάμεις από την 1η, 2η, 4η, 5η, 6η, 7η, 8η ΕΜΑΚ, συνολικά 195 οχήματα και 480 άτομα, ΕΜΑΚ και πυροσβέστες.

Πυροσβεστική: Στην περιοχή της Θεσσαλίας εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία - Προσπαθούμε για να προσεγγίσουμε τον τελευταίο πολίτη που έχει πρόβλημα

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα διάσωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κικίλιας, ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πρώτες πτήσεις, με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς μέχρι πρότινος -λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν- δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

«Θέλω να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένα μέσο, καμία ενέργεια και καμία προσπάθεια που μπορούσε ή μπορεί να γίνει, ώστε να απεγκλωβιστούν νωρίτερα και με ασφαλή τρόπο οι άνθρωποι που υποφέρουν για δεύτερο 24ωρο στην περιοχή, και δεν έγινε. Η σταδιακή βελτίωση της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε τη χώρα μας επιτρέπει στις επόμενες ώρες να προχωρήσουμε πιο γρήγορα επιχειρησιακά. Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι δοκιμάζονται να ξέρουν ότι είμαστε εδώ για αυτούς», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

 

Απεγκλωβισμός διά θαλάσσης δεκάδων τουριστών στο νότιο Πήλιο - Σε εξέλιξη άλλη επιχείρηση στον Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι' αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και μελών της Πολιτικής Προστασίας. Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

 

Διαβάστε επίσης: 

Ν. Δένδιας: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες

Σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές Σταϊκούρας και Ταχιάος

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μεταβαίνουν ειδικές ομάδες του Λιμενικού    

 

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι ΕΔ είναι δίπλα στον πολίτη γιατί αυτή είναι μια από τις αποστολές τους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στον πολίτη γιατί αυτή είναι μια από τις αποστολές τους. Όταν η κοινωνία πλήττεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με το σύνολο των δυνάμεών τους. Αυτό τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Daniel».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν κάθε φορά στην περιοχή που πλήττεται ανάλογα με τη φυσική καταστροφή μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τον επιχειρησιακό έλεγχο της Πυροσβεστικής», εξήγησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων, πριν την έναρξη του φαινομένου, είχαν τεθεί σε επιφυλακή και ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις που προορίζονται για αυτό το σκοπό σύμφωνα με το σχέδιο «Ξενοκράτης», ανέφερε ο κ. Φλώρος.

«Σε αυτό το εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολο καιρικό φαινόμενο», πρόσθεσε, οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν με:

- Έντεκα μηχανήματα Μηχανικού

- 14 οχήματα γενικής χρήσης

- Πάνω από 25 με 30 λέμβους

- 71 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» και 36 επιπλέον σε ετοιμότητα

- 7 ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα με τα τρία εξ αυτών έρευνας-διάσωσης

Επιπλέον, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αρματαγωγό ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς βρίσκονται σε ετοιμότητα και εάν χρειαστεί θα προσεγγίσουν την περιοχή ενώ, εάν χρειάζεται, θα φιλοξενήσουν πολίτες.

Υπάρχει, ακόμη, όπως είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ετοιμότητα διάθεσης 49 λεωφορείων, 28 μικρολεωφορείων, 19 μηχανημάτων Μηχανικού και 128 οχημάτων γενικής χρήσης.

Ήδη, προσέθεσε, «από προχθές το βράδυ, στην περιοχή των Καλών Νερών όπου έπεσε η γέφυρα έχει αναπτυχθεί κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ με μια γέφυρα Baily», και μπορεί να ξεκινήσει το στήσιμο της αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Έχουν, επίσης, «αναπτυχθεί κλιμάκια του Μηχανικού, της ΜΟΜΚΑ και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας» όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε γέφυρες, συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και μπορούν να διαθέσουν γέφυρες Bailey προκειμένου να γεφυρώσουν τις γέφυρες που καταστρέφονται» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Επιπρόσθετα, «έχουμε αναπτύξει χώρους φιλοξενίας, ιδίως στο στρατόπεδο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, όπου ήδη φιλοξενούνται πολίτες», συμπλήρωσε.

 

Μήνυμα του 112 για δύο οικισμούς των Τρικάλων

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Κανάβια και Σταυρός Ελάτης προκειμένου να απομακρυνθούν λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κανάβια και Σταυρός Ελάτης απομακρυνθείτε προς Τρίκαλα λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές, Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων».

!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

 

ΕΕ: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Κοπέρνικος για την αποτύπωση εικόνων των πλημμυρών από την Θεσσαλία-Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια αν χρειαστεί

To ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε να καταγραφούν οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και ειδικότερα, η Θεσσαλία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τη διαχείρισης κρίσεων, Μπάλας Ουζβάρι ερωτηθείς σχετικά.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές , αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος «Κοπέρνικος». Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία» σημείωσε. Τόνισε τέλος ότι θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια εάν χρειαστεί.

 

Πότε αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει σήμερα η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα σε δυτική Μακεδονία (Γρεβενά), Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα) και Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία).

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

 

Βόλος: Σε στρατόπεδο μεταφέρονται πολίτες για φιλοξενία - Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο, εκατοντάδες εγκλωβισμενοι στο αεροδρόμιο

Στις εγκαταστάσεις της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, στο στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία, έχουν ανοίξει χώροι φιλοξενίας για πληγέντες από τη θεομηνία και έχασαν τα σπίτια τους. Ηδη, φιλοξενούνται περισσότεροι από 60 άνθρωποι στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία άνω των 150 ατόμων.

Στη Σκιάθο με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκιάθου που έχει πληγεί από την θεομηνία και έχει καταστραφεί μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού.

Με οχηματαγωγά από τον Βόλο στέλνονται ήδη στο νησί ενισχύσεις με μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ στο νησί παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες τουρίστες και δεν μπορούν να αποχωρήσουν, αφού -λόγω των προβλημάτων- έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης" και οι ταξιδιώτες περιμένουν είτε σε ξενοδοχεία είτε στις αίθουσες του αεροδρομίου, όπου πολλοί από αυτούς -πάνω από 500- διανυκτέρευσαν εκεί.

 

Βόλος: Κατέρρευσε και η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό

Κατέρρευσε, σήμερα το πρωί, και η μεγάλη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στην περιοχή του Αλμυρού. Πρόκειται για μία ακόμη γέφυρα στη Μαγνησία που δεν άντεξε στην πίεση των τεράστιων όγκων νερού που κατέβασε ο χείμαρρος από την Οθρυ.

Η γέφυρα που βρίσκεται στον Αλμυρό και συνέδεε τον Αλμυρό με τον Πλάτανο, αποτελούσε μέρος του δρόμου Αλμυρού-Σούρπης και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

 

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που -από το πρωί- σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

   Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στην Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του.

   Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη ,τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου.

Έχει διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές και η σύνδεση του κέντρου του Βόλου με τη Νέα Ιωνία.

 

Κατέρρευσε και η γέφυρα στα Κάτω Λεχώνια

 Κατέρρευσε και η γέφυρα του Βρύχωνα στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας, αφού βρίσκεται στον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Νοτίου Πηλίου,αποκόπτοντας κάθε εναλλακτική διαδρομή προς τις περιοχές της νότιας Μαγνησίας.

   Η γέφυρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που κατεβάζει νερά από τις πλαγιές του Πηλίου από τον Άγιο Λαυρέντιο και τη Δράκεια αφού από το πρωί η περιοχή επλήγη με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα από νέα νεροποντή . Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

 

 Δύσκολη η κατάσταση στις ΠΕ Τρικάλων και Καρδίτσας - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι από το ύψος του νερού σε δημοτικά διαμερίσματα

  Σοβαρά προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά αλλά και οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

    Κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανυπολόγιστες ζημιές από την επέλαση του νερού, ενώ οι κάτοικοι, σε ορισμένες περιοχές, αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι, λόγω του ύψους του νερού που έχει φτάση μέχρι τις αυλές.

   Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

    Σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ο Πηνειός ποταμός αρχίζει και ξεχειλίζει σε χωριά των Τρικάλων. Επίσης, ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων έχει ξεχειλίσει προς γειτονιές της πόλης.

   Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνει έκκληση να σταλεί ειδικός εξοπλισμός για να γίνει απεγκλωβισμός ανθρώπων, ενώ κάνει λόγο και για πολλές κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως "κατεβαίνουν τα βουνά μας".

    Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, τονίζει επίσης, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται ο δήμος Παλαμά, όπου πολλοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στις κατοικίες και επιχειρήσεις τους και θα πρέπει άμεσα να γίνει ο απεγκλωβισμός τους.

 Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας

Δύσκολες ώρες για τις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας καθώς φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια. Πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο, με δρόμους που έχουν κλείσει, ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

ΦΩΤΟ: ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ*

*Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Daniel: «Φουσκώνει» ο Πηνειός, ώρες αγωνίας για τη Λάρισα – Συνεχείς εκκενώσειςΕλλάδα

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό και τη διάσωση των κατοίκων , που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χωριά της Καρδίτσας και της Λάρισας που έχου...

Κυρ. Μητσοτάκης – Καρδίτσα: Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή – Άμεσα η αποζημίωση των σπιτιών που έχουν καταστραφείΕλλάδα

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσει...

Θλίψη στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη στην Κρήτη – Παρευρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τελετήΕλλάδα

Θλίψη κυριάρχησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο όπου τελέστηκε η κηδεία του Αντώνη , που έχασε άδικα την ζωή του, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον πέτα...

Κακοκαιρία Daniel: Πώς φαίνεται ο Θεσσαλικός κάμπος από δορυφόρο – Περίπου 720.000 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσειςΕλλάδα

Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του ...

Κακοκαιρία Daniel: Υπερχειλίζει ο Πηνειός, έσπασε αγωγός – Εκκενώνονται χωριά της Λάρισας, μπήκαν νερά στην πόληΕλλάδα

Οι ώρες στη Θεσσαλία ,στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο είναι δραματικές, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα,έ...

Πάνω από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα – Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησηςΕλλάδα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5000 πενθούσες οικογένειες και φίλους. Στην πραγματικότ...

Δύο νεκρές γυναίκες στην Αστρίτσα Καρδίτσας -Στους 6 οι νεκροί από την κακοκαιρία DanielΕλλάδα

Δύο νεκρές γυναίκες εντόπισαν οι διασώστες στην περιοχή της Αστρίτσας Καρδίτσας, η οποία βρέθηκε στη δίνη της κακοκαιρίας Daniel. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο αδε...

Δολοφονία στο Blue Horizon: Απομακρύνονται ο λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά - Πειθαρχικό για 4 στελέχη του ΛιμενικούΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη δολοφονία στο Blue Horizon.   Μετά τη...

Κακοκαιρία Daniel: Ακραία καιρικά φαινόμενα – Πολιτική Προστασία: Πώς προστατευόμαστε από τους κεραυνούςΕλλάδα

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel  με ακραία καιρικά φαινόμενα να σαρώνουν τη χώρα. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν σημειωθεί  σφοδρές καταιγίδες  σε πολλούς νομούς τη...

Κακοκαιρία "Daniel": Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί στην Καρδίτσα - Ελικόπτερα μετέφεραν περίπου 70 άτομαΕλλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι η μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής και Στρατού για τον εναέριο απεγκλωβισμό ανθρώπων από χωριά και οικισμούς της Καρδίτσας, που έχουν γίνε...