ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές – Πού θα "χτυπήσει" τις επόμενες ώρες

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.  Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι μέχρι τώρα ο τραγικός απολογισμός. Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο. «Χτυπήθηκαν» ακόμη Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Πελοπόννησος και Εύβοια. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που «σφυροκοπούνται».

 

Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Πάλτση Μαγνησίας. Τη γυναίκα ηλικίας περίπου 85 ετών αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η αστυνομία και η πυροσβεστική μετά την θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Στην ίδια περιοχή όπως έγινε γνωστό αγνοούνται δυο άνδρες ηλικίας 85 και 87 ετών. Χθες Τρίτη (5/9) νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου. ενώ την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι ένας ακόμα άνδρας αγνοείται.

 

Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθήνας

 

Κλειστή είναι η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθήνας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Μάκη Νασιάδη που βρίσκεται στο σημείο. Αναφέρει ακόμη ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Νέας Λεύκης, αγνοείται ένας βοσκός που πήγε να μαζέψει τα ζώα του.

 

Κικίλιας: Μέχρι αύριο το βράδυ τα φαινόμενα – Ενδεχομένως θα επηρεάσουν και την Αττική

 

Για απίστευτα δύσκολες συνθήκες μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία που όπως είπε θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ κι ενδεχομένως να επηρεάσει και την Αττική. Το άνοιξαν οι ουρανοί ισχύει κυριολεκτικά είπε ο κ. Κικίλιας. Υπογράμμισε ότι οι αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ιεραρχώντας τις ανάγκες ενώ γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών.

 

 

Πλατανιάς Πηλίου: Κατοικία «στηρίζεται» πάνω σε λεωφορείο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

 

Εικόνες αποκάλυψης στον Πλατανιά Πηλίου κατέγραψε η κάμερα κατοίκου της περιοχής που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται μία τριώροφη κατοικία να έχει πάρει κλίση και να «στηρίζεται» σε ένα τουριστικό λεωφορείο που παρασύρθηκε και βρέθηκε στην αυλή, ενώ ο δρόμος μπροστά από το σπίτι έχει διαλυθεί από τα ορμητικά νερά.

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

 

Απεγκλωβισμός στο Κιλελέρ – Πυροσβέστης σώζει την τελευταία στιγμή άνθρωπο

 

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν από τα λασπόνερα έναν άνθρωπο που κινδύνευε να πνιγεί κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επιχείρησης διάσωσης. Το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη συνέβη στον κάμπο του Κιλελέρ, που έχει καλυφθεί από νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που συνεχίζει στην περιοχή το καταστροφικό της πέρασμα.

 

Πυροσβέστες επιβιβασμένοι πάνω σε τρακτέρ προσέγγισαν ένα χωράφι όπου ένας άνθρωπος είχε σχεδόν σκεπαστεί από τα νερά που είχαν καλύψει μια τεράστια έκταση. Το περιστατικό συνέβη στον δήμο Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Ο πυροσβέστης προσέγγισε τον άνδρα, του φόρεσε σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τράβηξαν σε ασφαλές σημείο.

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

 

Σε κατάσταση έκτακτης οι περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας – Νέο «112»

 

Όλες οι περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης. Λόγω των επικίνδυνων φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία, η Πολιτική Προστασία απέστειλε νέο μήνυμα από το 112 προς του κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

 

Το νέο μήνυμα από το 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα: 

 

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Βόλο και Πήλιο

 

Η κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή έχει αφήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, πάνω από 200.000 ανθρώπους στον Βόλο και τα προάστιά του χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρεςδεν υπάρχει πόσιμο νερό, τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ και δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Η αγορά του Βόλου παραμένει κλειστή για δεύτερη ημέρα, τα σούπερ μάρκετ δεν άνοιξαν καθόλου, ψωμί δεν παράγουν οι φούρνοι λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού και της έλλειψης νερού.

Οι δρόμοι είναι λασπότοποι, ολόκληρες συνοικίες, όπως η Νεάπολη, τα Παλαιά, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Παλαιό Λιμεναρχείο είναι βυθισμένες στη λάσπη και τα νερά και μεγάλες λεωφόροι βρίσκονται σε μη προσπελάσιμη κατάσταση.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που υπερχείλισε σε πολλά σημεία, μετέφερε τόνους λάσπης σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, τα Παλαιά και μέχρι τις πολυτεχνικές σχολές στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ τα ορμητικά νερά του παρέσυραν πολλές γέφυρες.

Στον Βόλο, που ισχύει για δεύτερο εικοσιτετράωρο απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν υπάρχουν βασικές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται υπεραστικά δρομολόγια, δεν κινούνται τα τρένα, αλλά ούτε και τα ταξί.

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα υπόγεια και ισόγεια του Αγγελοπούλειου νοσοκομείου, καθώς και το μουσείο του συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

 

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Δεν υπάρχει πρόσβαση προς το νότιο Πήλιο, αφού στον δρόμο Βόλου-Νεοχωρίου, έχει διαλυθεί το οδικό δίκτυο στο ύψος της Παιδόπολης, στην Αγριά, στα Λεχώνια και κατέρρευσε η μεγάλη γέφυρα κοντά στην Μπούφα, πριν από την διασταύρωση προς τις Μηλιές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλα τα θέρετρα της περιοχής, ενώ απόλυτη καταστροφή έχει σημειωθεί στην Μηλίνα, όπως και στο Χόρτο και τον Πλατανιά, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν και διέλυσαν τα πάντα.

Ανυπολόγιστες καταστροφές υπάρχουν και στο ανατολικό Πήλιο όπου ξεχείλισαν ρέματα και παρέσυραν τεράστιους όγκους χωμάτων και αυτοκίνητα στη θάλασσα, όπως στον Άγιο Ιωάννη, Παπά Νερό και Χορευτό.

 

Εικόνες καταστροφής στη Σκιάθο – Αποκαταστάθηκαν οι διακοπές ρεύματος

 

Στην Σκιάθο η κατάσταση είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολη, αφού το νησί είναι τηλέφωνο, τη στιγμή που κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες. Έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές λόγω της καταρρακτώδους βροχής και από τα βουνά κατέβηκαν τεράστιες ποσότητες νερού, που έκλεισαν και κατέστρεψαν τμήματα του δρόμου Σκιάθου- Κουκουναριών και μετέτρρεψαν σε ποτάμι τον πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη.

Τέλος, έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

 

Αργολίδα: Μεγάλες ποσότητες νερού στις παραλιακές περιοχές

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν και πέφτουν στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Αργολίδας. Το ίδιο ισχύει για την παραλιακή Κορινθία, αλλά και την νότια Κυνουρία Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι νωρίς το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή μέρη.

Στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, έγιναν 25 κλήσεις. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 15 αντλήσεις νερών, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα. Πολλή βροχή έπεσε και πέφτει σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Στις Σπέτσες, έγιναν 12 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έχουν ήδη γίνει 8 αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

 

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

 

 

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έως την Πέμπτη η κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 

 

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

 

 

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Έλενα Αποστολίδου, Βαγγέλης Μητρούσιας, Σταύρος ΖορμπαλάςΜάνια Γκουσιάρη, Μάκης ΝασιάδηςΚώστας Νούσης, Ζώης ΚακκαβάςΓιώργος Γεραφέντης

 

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης

Καιρός- «Καμπανάκι» Κολυδά: Έρχεται δεύτερο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα πλήξειΕλλάδα

Δεν ξεμπερδέψαμε με την κακοκαιρία Daniel καθώς, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά δεύτερο κύμα αναμένεται για την Πέμπτη. Ειδικότε...

Αδιανόητες εικόνες στην Αθήνα: Άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρο, πλημμύρισαν σταθμοί του μετρό – 112 για όλη την Αττική (vid)Ελλάδα

Εικόνες χάους καταγράφονται στην Αθήνα αφού από τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Daniel πλημμύρισε το μετρό και ο ηλεκτρικός. Κεντρικές οδικές αρτηρίες μετατράπηκαν ...

Πήλιο: Αγνοείται νιόπαντρο ζευγάρι Αυστριακών – Παρασύρθηκε η εξοχική κατοικίαΕλλάδα

Όταν ξέσπασε η σφοδρή καταιγίδα, προτίμησαν να παραμείνουν στην παραθεριστική κατοικία τους,  στην Ξυνόβρυση Αργαλαστής του  Πηλίου, θεωρώντας ότι είναι πιο ασφαλείς. Λίγες ώρες αρ...

Κακοκαιρία Daniel: Ανελέητο σφυροκόπημα και στην Αττική- Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους- Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοιΕλλάδα

Η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» τη χώρα από χθες το πρωί προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε Μαγνησία και Θεσσαλία, με καταιγίδες να «χτυπούν» και την Αττική τόσο αυτήν την ώρα, όσο και...

Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αντώνη ΚαρυώτηΕλλάδα

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.   Την κατηγορία της  ανθρωποκτονίας από κοινού  αντιμετω...

Κακοκαιρία «Daniel» – Β. Κικίλιας: Μέχρι αύριο το βράδυ τα φαινόμενα – Ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την ΑττικήΕλλάδα

Για απίστευτα δύσκολες συνθήκες μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία που όπως είπε θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ κι ενδεχομένως να επηρε...

Κακοκαιρία «Daniel»: Δυο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι στη Μαγνησία – Ανυπολόγιστες καταστροφέςΕλλάδα

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία που σαρώνει από χθες τη χώρα. Τεράστιες οι καταστροφές στη Μαγνησία σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές, καλλιέργειες και οχήματα....