ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάρος: Παρεμβάσεις πολιτών για τις ξαπλώστρες- «Διεκδικούμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τις παραλίες»

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες «Save Paros Beaches». Μετά την «ανακατάληψη» της μικρή Σάντα Μαρία την περασμένη Κυριακή, σήμερα βρέθηκαν στην παραλία Μαρτσέλο, ζητώντας την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού.

Συγκεκριμένα, με κεντρικό σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» («Reclaim the Beach») η Κίνηση Πολιτών της Πάρου κάλεσε σε συγκέντρωση στην παραλία Μαρτσέλο. «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους  ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν» σημειώνεται στο κάλεσμα.

Έτσι πολλοί είναι αυτοί που έδωσαν και σήμερα το «παρών» προχωρώντας στη συμβολική «ανακατάληψη» της παραλίας από τις επιχειρήσεις που έχουν τοποθετήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Σημειώνεται πως για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των πολιτών της Πάρου μίλησε στον Alpha σήμερα το μέλος της Κίνησης «Save Paros Beaches», Δαμιανός Γαβαλάς. Το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου σημείωσε για την κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματίες πως πρόκειται για ένα διαχρονικό φαινόμενο, που κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο στο νησί.

«Μια κατάσταση που χειροτερεύει συνεχώς»

«Έχουμε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου που αγνοούνται συστηματικά από επιχειρηματίες, οι οποίοι αποφασίζουν να βάζουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και να καταλαμβάνουν ουσιαστικά τις ελεύθερες παραλίες, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της Σαντα Μαρίας. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι μία κατάσταση που διολισθαίνει χρόνο με το χρόνο και χειροτερεύει συνεχώς».

Συλλήψεις επιχειρηματιών για παράνομη κατάληψη παραλιών

Την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο επιχειρηματίες «γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις οι οποίες καταλάμβαναν παράνομα τμήμα ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες – ξαπλώστρες, κατά περίπτωση».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ένας εξ αυτών ήταν ο επιχειρηματίας στην παραλία Σάντα Μαρία, που σε διάλογο με μέλος της Κίνησης Πολιτών, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της προηγούμενης Κυριακής, του δήλωσε «ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει». 

Κίνημα Πολιτών Πάρου: Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Μαρτσέλο

Για τη σημερινή κινητοποίηση στην παραλία Κριός - Μαρτσέλο είχε προηγηθεί ενημέρωση από το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, Χρίστο Γεωργούση, εκ των πρωταγωνιστών της ανακατάληψης στη Σάντα Μαρία. Στην ενημέρωσή του ο κ. Γεωργούσης ανέφερε:

«Όσοι λόγω ζέστης ή απόστασης ή άλλου λόγου δεν μπορέσατε να πάρετε μέρος στο πανηγύρι της εκδρομής στη Σάντα Μαρία, ελάτε την Κυριακή 30 Ιουλίου μαζί μας στον Κριό απέναντι να κολυμπήσουμε. Είναι κι εκεί και παντού οι επιχειρηματίες που δεν καταλαβαίνουν πού βρίσκονται, που νομίζουν ότι είναι όλα δικά τους, που θέλουν να αρπάξουν τα πάντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν συμφωνούμε μαζί τους», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

«Εξεγερθήκαμε γιατί ζητούμε σεβασμό στον τόπο από κάθε επιχειρηματία της ακτής και τήρηση της νομιμότητας. Να πάνε οι ομπρέλες στη θέση τους, να μην εξαπλώνονται, να αφεθεί ελεύθερος χώρος, να μεταφερθούν οι πολυθρόνες στα 5 μέτρα από την ακτή και τα θηριώδη ηχεία να κλείσουν. Γίναμε ένα απέραντο μπαρ της πιο κακής ποιότητας», έγραψε ακόμη, τονίζοντας: «Πάμε να κολυμπήσουμε και όχι να προκαλέσουμε κανέναν, ούτε τους πελάτες εκεί, ούτε τους εργαζόμενους τους οποίους σεβόμαστε». 

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες στα άλλα νησιά και παραλιακά μέρη να προχωρήσουν σε ανάλογες συμβολικές δράσεις να «να πάρουν τις τύχες των παραλιών στα χέρια τους». 

 

Πηγή: LiFO 

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Φλωρίδης στην «Κ»: Δικαστικός χάρτης και αστυνομία μέσα στο 2023Ελλάδα

Πολλές υποθέσεις στο εξής θα επιλύονται από συμβολαιογράφους και δικηγόρους και όχι από τα δικαστήρια «Θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην ποινική προδικασία», λέει ο κ. Γιώργος Φλωρίδ...

Η Wagner δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο, αλλά ενδέχεται να το πράξει στο μέλλον, λέει ο ΠριγκόζινΕλλάδα

Ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση δεν στρατολογεί μέλη αυτή την περίοδο, αλ...

Ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του ο Κ. Μπακογιάννης - Ένας ποριώτης ανάμεσα τους Ελλάδα

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά», με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη, ανακοινώνει τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων, ως δ...

Στις 2/9 το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τυπική έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματοςΕλλάδα

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής με τηλεδιάσκεψη και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποφάσισε τα εξής: «Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Ε...

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά στη Χίο - Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκωνΕλλάδα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Διευχά Χίου. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε δύσβατο σημείο και καίει σε πευκοδάσος. Σύμφωνα ...

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Χίο – Ισχυρές δυνάμεις στο έργο κατάσβεσής της, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημαΕλλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έδωσαν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς , που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουλίου 2023, σε δασική έκταση κοντά στο...