ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον δήμο Π. Φαλήρου ο περιφερειάρχης Αττικής για ενημέρωση - Αυτοψία σε έργα ύψους 12 εκατ. ευρώ

Συνάντηση με αντικείμενο τις δράσεις και τις πολιτικές της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο Π. Φαλήρου είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο δημαρχείο της πόλης και την συζήτηση για την πορεία των έργων που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και συνεργάτες του. Με την ευκαιρία υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για το έργο της ανακαίνισης του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ, παρουσία του βουλευτή και πρώην δήμαρχου Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρήστου Θεοδωρόπουλου και στελεχών των δύο φορέων. Ο δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος αναφερόμενος στη δρομολόγηση του έργου μετά την υπέρβαση των δυσχερειών που επιτεύχθηκε μέσω της «πολυδιάστατης και δημιουργικής συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη συνεργασία με τον Δήμο, προσθέτοντας ότι «με σταθερά βήματα και με τη συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα πετύχουμε σύντομα το στόχο μας, για να γίνει το παραλιακό μέτωπο το ομορφότερο της Ευρώπης». Χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη την επιστροφή του ποσού των 104.365.469 ευρώ, τα οποία είχαν δοθεί από πόρους της Περιφέρειας, για την της Α' Φάση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου» και επισήμανε ότι «η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλοίσβου και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα των εμβληματικών έργων που θα υλοποιηθούν στην περιοχή, η οποία θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και με το έργο της ανάπλασης της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» που «χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με δικαιούχους φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ, προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ». 

Για τη διευθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης το οποίο διαρρέει τέσσερις Δήμους και οριοθετήθηκε πέρυσι, «μετά από 18 χρόνια αναμονής», ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι επιλύονται σημαντικά προβλήματα, πολεοδομικής φύσης ενώ μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και η ανάπλαση της παραρεμάτιας ζώνης. Στο ζήτημα της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, αναφέρθηκε στην κατασκευή της πεζογέφυρας στην περιοχή του Φλοίσβου (προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020) και στην βελτίωση του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών (προϋπολογισμού 86.042 ευρώ) και στην συνεργασία με τον Δήμο αναφορικά με την πρόληψη υγείας και τον προσυμπτωματικό έλεγχο. 

Για τον προγραμματισμένο πεζόδρομο/ποδηλατοδρόμο στο πλαίσιο του έργου της Αθηναϊκής Ριβιέρας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σχεδιαζόμενη παρέμβαση, στο τμήμα που περνά από τα όρια του δήμου Π. Φαλήρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο περιφερειάρχης περιηγήθηκε στο ρέμα Πικροδάφνης, όπου γίνονται εργασίες «καθαρισμού», στο κτίριο του Φλοίσβου και στο  Κ.Ε.Π. Υγείας Π. Φαλήρου.

Τα υπό εξέλιξη χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια έργα που υλοποιούνται στον δήμο Π. Φαλήρου είναι τα εξής:

  • Έργα υποδομών για την ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου ('Α Φάση) προϋπολογισμού, 150.000.000 ευρώ.
  • Πρόγραμμα κοινωνικοποίησης (4u) - ένταξης - υποστήριξης παιδιών και εφήβων με νοητική καθυστέρηση και αυτισμό και υποστήριξης των οικογενειών τους, συνολικού προϋπολογισμού 1.440.000 ευρώ.
  • Δομή παροχής βασικών αγαθών Δήμου Π. Φάληρου: Κοινωνικό παντοπωλείο - Παροχή συσσιτίου δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 474.500 ευρώ.
  • Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συνολικού προϋπολογισμού 441.588 ευρώ.
  • Μελέτη ανάπλασης ρέματος Πικροδάφνης από Λεωφόρο Βουλιαγμένης ως εκβολή, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.7 εκατ. ευρώ.

 
Σημειώνεται ότι σε επίπεδο διαδημοτικών έργων έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή του ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που αρχικά θα ξεκινά από το έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (από τον δήμο Μοσχάτου Ταύρου) και θα καταλήγει στο Δημαρχείο της Βούλας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24,7 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής. 

Το αντικείμενο του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα - Αστικός Περίπατος» αφορά το πρώτο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ειδικότερα την ενοποίηση της αστικής ακτογραμμής του Νομού Αττικής, μέσω ενός ενιαίου δικτύου πεζοδρόμου-ποδηλατοδρόμου-που εκτείνεται από τον δήμο Μοσχάτου Ταύρου έως το Δημαρχείο του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, διασχίζοντας έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης). Το εκτιμώμενο συνολικό μήκος είναι 13,5 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023: Ο διεθνής Τύπος για τη νίκη της ΝΔ - "Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ της σταθερότητας"Ελλάδα

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα το εκλογικό αποτέλεσμα - Πού οφείλεται η πανηγυρική νίκη της ΝΔ και η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ   Με κεντρική διαπίστωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μ...

Οι 300 της νέας ΒουλήςΕλλάδα

Οι 300 της νέας Βουλής:   ΝΔ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λάμπρου Ηλείας ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Στυλιανού Επικρατείας ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (ΑΡΙΑ) του Αριστείδη Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών ΑΘΑΝΑ...

Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - "Πρωταρχικής σημασίας πλέον η μάχη της 25ης Ιουνίου"Ελλάδα

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στον δρόμο για τις...

Τηλεφώνημα Κ. Μητσοτάκη σε Αλ. Τσίπρα, Ν. Ανδρουλάκη, Δ. Κουτσούμπα και Κ. Βελόπουλο – Στις 25 Ιουνίου οι εκλογέςΕλλάδα

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερί...

«Πυρετός» στα Πρωτοδικεία – Σε εξέλιξη η παράδοση των εκλογικών σάκωνΕλλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η παράδοση του  εκλογικού υλικού στα Πρωτοδικεία  της χώρας μετά την ανακοίνωση των τελι κών αποτελεσμάτων στις εκλογές,  με τη διαδικασία να εξελίσσεται...

Χαλκιδική: Άγριο φονικό στη Στρατονίκη-Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησεΕλλάδα

Άγριο φονικό  συγκλόνισε την  τοπική κοινωνία  της  Στρατονίκης  στη  Χαλκιδική . Ένας άνδρας -ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών- πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο ίδιο του...