Το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, με το κλίμα να είναι πολύ καλό μεταξύ των δύο πολιτικών.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα από το χθες το βράδυ για τα εγκαίνια της ατομικής του έκθεσης ζωγραφική στο Ζάππειο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Φρύσσα ο Έντι Ράμα ήταν ιδιαίτερα συναινετικός στο θέμα των θαλασσίων ζωνων.
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Αλβανό πρωθυπουργό
Τη συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλαςυποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Edi Rama, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αθήνα. Ο κ. Τασούλας τόνισε ακόμη ότι σπουδαία γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες είναι η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και η κοινότητα των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που είχε η χώρα μας από την 40χρονη ένταξή της στην Ε.Ε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κ. Edi Rama, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη συνεχή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών. Ο Πρόεδρος της Βουλής, με την ευκαιρία και της παγκόσμιας μέρας ποίησης χάρισε στον κ. Rama μια γαλλόφωνη έκδοση με ποιήματα των Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Καβάφη, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να σημειώνει την αγάπη του για την ποίηση του Καβάφη.