ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασφυξία στις ΜΕΘ: 99 ασθενείς Covid σε λίστα αναμονής - Την Δευτέρα η επίταξη γιατρών λόγω ελλείψεων

Εικόνα ανησυχητικής ασφυξία στα νοσοκομεία της χώρας σε συνδυασμό με μεγάλη διασπορά με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων,παρουσιάζει πλέον η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.


Χθες καταγράφηκαν 6.862 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 1.491 στην Αττική, 1.194 στη Θεσσαλονίκη και 344 στη Λάρισα.


Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 55, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 508 ασθενείς, εκ των οποίων το 83,3% ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι με μία δόση. Αντίστοιχα χθες έγιναν 405 νέες εισαγωγές ασθενών.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας εμφανίζουν πληρότητα στις ΜΕΘ που αγγίζει το 100%, με διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται σε χειρουργικές αίθουσες, κλινικές και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, προχθές 99 ασθενείς –COVID και non COVID– ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, ενώ χθες το πρωί μόνο στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας τουλάχιστον 21 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα η κυβέρνηση προχωρά σ εεπίταξη γιατρών καθώς τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα με μεγάλες ελλείψεις, ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιο πως η μείωση των χειρουργείων (όπως και σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας) οδηγεί ξανά σε ΕΣΥ “μιας νόσου” με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

 

 

Τραγωδία στο "Λαϊκό" – Κατέληξαν δύο ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Δραματική έκκληση του Προέδρου των εργαζομένων

 

 

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες -κατά τις οποίες τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για κρούσματα, εισαγωγές και διασωληνωμένους είναι άκρως ανησυχητικά- είναι εφιαλτική και έχει αρχίσει να θυμίζει τον περασμένο Νοέμβρη. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, μέσα στις προηγούμενες μέρες δύο άτομα που νοσούσαν από κοροναϊό και ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Λαϊκό», κατέληξαν.
Το παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα στο Open ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέφερε ήταν μεγάλοι σε ηλικία.

«Αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο”. Είμαστε σήμερα εδώ στο Λαϊκό, μία φαινομενική ηρεμία πριν την αυριανή καταιγίδα που εφημερεύουμε μόνοι μας από αύριο το πρωί για όλη την Αθήνα. Εφημερεύουμε λιγότεροι από 100 άνθρωποι από ό,τι πέρσι, διότι λείπουν 62 σε αναστολή και 35 άνθρωποι που έφυγαν με πρόωρη συνταξιοδότηση από την πίεση» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αντωνόπουλος.

 

libre.gr

Διαβάστε επίσης

«Βράζει» το Άγιον Όρος από κορωνοϊό - Ο Βαρθολομαίος ακύρωσε την επίσκεψή τουΕλλάδα

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στον Άγιον Όρος τις τελευταίες ημέρες, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στους μοναχούς έβαλαν τη χερσόνησο Άθω στο «βαθύ κόκκινο...

Απάτες: Τηλεφωνικές κλήσεις από Αγγλία με στόχο να «αδειάσουν» τραπεζικούς λογαρισμούςΕλλάδα

Πληθαίνουν οι κλήσεις από το εξωτερικό με το πρόθεμα 0040 - Υπόσχονται κέρδη από επενδύσεις σε... ανύπαρκτες εταιρείες   Αποδέκτες τηλεφωνικών κλήσεων από το εξωτερικό γίνονται ολο...

Αναστάτωση σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ: 68χρονος δεν φορούσε μάσκα, έφτυνε και φώναζε ότι έχει κάνει 50 φόνουςΕλλάδα

Αναστάτωση προκλήθηκε μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας, όταν ένας ηλικιωμένος, λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από Αθήνα για Βόλο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τον κ...

Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα δημοσίευσε προσχέδια συμφωνιώνΕλλάδα

Η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP26 δημοσίευσε σήμερα μια σειρά από νέα προσχέδια συμφωνιών, διατηρώντας τις αναφορές για ανοδική αναθεώρηση των δεσμεύσεων από χώρες α...

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για περιορισμό των πελατών σε καταστήματα τροφίμωνΕλλάδα

Επανέρχεται  το μέτρο περιορισμού των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα τροφίμων. Δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης...

Η ασπίδα απέναντι στην πανδημία που δοκιμάζει το ΕΣΥ: Εμβολιασμός - Τρίτη δόση - Μονοκλωνικά και θεραπείεςΕλλάδα

Στο χέρι μας είναι να αναχαιτίσουμε την πανδημία που παρουσιάζει σημαντική έξαρση με πολύ μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια, αφού 24 από τις 75 περιφερειακές ενότητες ε...