ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονόμου: Επιστροφή στην υπερφορολόγηση και τον μηδενισμό του παρελθόντος όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας

Την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην 85η ΔΕΘ σχολίασε την Κυριακή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμους  υποστηρίζοντας πως το βασικό της χαρακτηριστικό «ήταν η αδυναμία του (κ. Τσίπρα) να απαντήσει στις ανησυχίες του σήμερα και στα ερωτηματικά του αύριο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν, πως προσπαθεί να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία και δεν κατάφερε να ορθώσει ένα πειστικό πολιτικό λόγο. Όπως είπε, έκανε λόγο για παροχές χωρίς κοστολόγηση και μέτρα ανέφικτα οικονομικά.  Πρόκεται για «μια επιστροφή στην υπερφορολόγηση και στον μηδενισμό του παρελθόντος», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 


«Αν ένα συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς, είναι ότι ο κ. Τσίπρας παρά τα πανάκριβα σκηνικά, που έστησαν στη Δ.Ε.Θ. και τη σκηνοθεσία που επιχείρησε, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ξεπερασμένος, ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει. Ότι αδυνατεί να συντονιστεί με τις προκλήσεις, τα ζητούμενα της εποχής που ζούμε, τα ερωτήματα που γεννήθηκαν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο μετά το 2019», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, αυτό διαπερνά οριζόντια όχι μόνο τη χθεσινή του παρουσία, αλλά την συνολική αντιπολιτευτική του παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιεί μια οξεία ρητορική με χαρακτηρισμούς, επιχειρεί ή υποθάλπει δολοφονίες χαρακτήρων με τη ρητορική και με τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν πάρα πολλά στελέχη του».

«Έχει σημείο αναφοράς έναν κόσμο, που στην ουσία έχει πάψει να υπάρχει», ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι είναι άλλα τα ζητούμενα, οι φιλοδοξίες και οι διεκδικήσεις, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να ορθώσει ένα πειστικό πολιτικό λόγο. «Δεν βρήκε κουβέντα να πει για τον λαϊκισμό, για τον μηδενισμό, για τον πολιτικό λόγο που ενδημεί στον χώρο του, σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας και που έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο και μελετημένο οικονομικό σχέδιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακούσαμε ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση. «Ακούσαμε, για μια ακόμη φορά -νομίζω ήταν η ενδέκατη- για διαγραφή ιδιωτικού χρέους. Ήταν σαν το ημερολόγιο να έδειχνε το 2014. Μόνο που δεν είμαστε στο 2014 και όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε το 2014», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζοντας «ανερμάτιστα» όσα είπε ο κ. Τσίπρας. 

«'Ολα όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας φαίνεται να προσεγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ. Που θα τα βρουν αυτά τα χρήματα; Θα είναι ξανά μια πολιτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης ή θα είναι απλώς ένα τάξιμο στη σφαίρα αυτού που λέμε και στα μέρη μου, «το τάξιμο δεν χάλασε σπίτια, το δόσιμο χαλάει;», διερωτήθηκε. 

Τέλος, αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό και τη δέσμευση Τσίπρα ότι την πρώτη ημέρα νέας διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει αύξηση του Κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως τον κατώτατο μισθό δεν τον δίνει το Κράτος αλλά οι επιχειρήσεις.

«Είναι άλλο πράγμα, λοιπόν, να διαμορφώνει το Κράτος , με τις πολιτικές του, ένα πλαίσιο πολιτικής που θα επιτρέπει να έρχονται επενδύσεις, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να ανοίγουν καινούργιες δουλειές. Και είναι άλλο πράγμα  να πετάς  πυροτεχνήματα ή εξαγγελίες που ακούγονται ευχάριστες στα αυτιά των ανθρώπων, αλλά στην ουσία τους υπονομεύουν την ανάπτυξη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν καταφέραμε να έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων  από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους, αν καταφέραμε να έχουμε τον μικρότερο αριθμό ανέργων, αν καταφέραμε να έχουμε 42.000 επιχειρήσεις περισσότερες από το 2019, αν καταφέραμε να προσελκύσουμε επενδύσεις από όλο τον κόσμο και η Ελλάδα να είναι ελκυστικός προορισμός, είναι γιατί υπάρχει μια οικονομική πολιτική, μια μεταρρυθμιστική πολιτική στο σύνολό της. Τα όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας χθες είναι μια επιστροφή στην υπερφορολόγηση και στον μηδενισμό του παρελθόντος», κατέληξε. 

 

naftemporiki.gr 

 

Διαβάστε επίσης

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19Ελλάδα

 Σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη. Η Εθνική Επιτρ...

Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό ανήλικου στην διάρκεια αγώνων κάρτ στην ΠάτραΕλλάδα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό ενός ανήλικου σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, την στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες καρτ, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα...

ΕΟΔΥ: 1.305 νέα κρούσματα, 348 διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι - Η γεωγραφική κατανομή Ελλάδα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.305 , εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρ...

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Οι προθεσμίεςΕλλάδα

Εκ νέου ανοίγει από αύριο, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παιδείας.  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εν...

Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»Ελλάδα

Με τίτλο τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και αν την αγνοήσουμε το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσιεύει σήμερ...

Πάτρα: Σε ΜΕΘ εξάχρονος που τραυματίστηκε παρακολουθώντας αγώνες κάρτΕλλάδα

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ανήλικος έξι ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα...

Crash Test: Τα μέτρα Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ - Σε ποιες κοινωνικές ομάδες απευθύνονταιΕλλάδα

Η παράθεση των προγραμμάτων που ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ αποκτά ενδιαφέρον καθώς, αφενός αποκαλύπτει τα ιδεο...