ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μιχαηλίδου: Υπερδιπλασιάστηκε το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις προνοιακές δομές

Για υπερδιπλασιασμό του ποσοστού των εργαζομένων στις προνοιακές δομές που είναι πλέον εμβολιασμένοι, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», η κα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι στις δημόσιες δομές το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού έφτασε στο 91% από το 42%, ενώ και στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 85%.

Τρίτη δόση για τους ηλικιωμένους

Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου είπε ότι με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν χρονικά, συζητάται με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου άμεσα.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις δομές, ο αριθμός των ανεμβολίαστων έχει πέσει πλέον κάτω από τις 2.000.

Για τις υιοθεσίες

Στη συνέχεια, η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου της, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση.

Μέχρι σήμερα δινόταν η δυνατότητα σε καταδικασθέντες για αδικήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως για παράδειγμα η παιδεραστία, να προσλαμβάνονται σε δομές ανηλίκων και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη με την οποία αυτό θα απαγορεύεται.

Ερωτηθείσα για τις υιοθεσίες, είπε ότι όντως η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά πλέον έχει απλοποιηθεί και συντομευθεί, αφού γίνεται ηλεκτρονικά.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά για υιοθεσία σε αυτές τις δομές. Ενδεικτικά είπε ότι στις 82 δομές δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί κάτω των 6 ετών για υιοθεσία. Συμπλήρωσε δε ότι από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση μέχρι να τη στιγμή που θα συνδεθεί με κάποιο παιδί θα περάσουν περίπου 9 μήνες.

Διαβάστε επίσης

Σοκ στη Θεσσαλονίκη με νέα γυναικοκτονία: Δολοφόνησε την 55χρονη σύντροφό του μέσα στο σπίτι τηςΕλλάδα

Εντός του διαμερίσματός της, στη Θεσσαλονίκη, ένας Γεωργιανός δολοφόνησε την 55χρονη σύντροφό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, η νέα άγρια γυναικοκτονία σημειώθηκε...

 Μητσοτάκης: «Κάνουμε το καθήκον μας προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης»Ελλάδα

Την ανάγκη προστασίας των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παράλληλο σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ταυτόχρονη στήριξη από την ΕΕ των χωρών που βρίσκονται...

Οικονόμου: Αύριο το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις για την λειτουργία καταστημάτων και αγοράςΕλλάδα

  «Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορου εμβολιασμού είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση ασφαλούς αποκατάστασης της ζωής» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιά...

Νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια: Κινδυνεύουν σπίτια - Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός της ΚάζαςΕλλάδα

  Η φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας - Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών - Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις - Στην περιοχή πνέ...

Τέλος το κυνήγι στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές - Τι αναφέρει η απόφασηΕλλάδα

  Η απαγόρευση θα αφορά και περιμετρική ζώνη που θα καθοριστεί ανάλογα με τα είδη της άγριας πανίδας   Με την ένδειξη «Εξαιρετικά επείγον-Άμεση ενέργεια», η απόφαση του Υφυπουργού ...