Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ? όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας και σε γειτονική περιοχή της Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.
Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από περίπου 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.
Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Εκεί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ενώ παράλληλα επιχειρούν μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του δήμου, καθώς και ιδιωτών που βοηθούν εθελοντικά.
Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας
Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, με το κύριο μέτωπο να καίει στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας.
Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.
Επίσης, σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ