ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη φωτιά κοντά σε κατοικίες στη Σταμάτα Αττικής (βίντεο) - Δήμαρχος Διονύσου: Δίνουμε μάχη για τα σπίτια

 

Καίει δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη - Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Εκκενώνεται ο οικισμός «Γαλήνη»

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου  -

Δίνουμε μάχη για τα σπίτια, λέει ο Δήμαρχος Διονύσου

 
 
Δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής καίει, αυτή την ώρα, φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 
 
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ.
 
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
 
 
Ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφάτης, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά :


«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».
 
 
Πρόεδρος Σταμάτας: Δίνουμε μάχη να μην πάει στα σπίτια


Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης δίνεται μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη”:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δυστυχώς φυσάει πάρα πολύ. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα δίνουν μάχη να περιορίσουν την κατάσταση, αλλά ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όλοι δίνουν μάχη να μην πάει η φωτιά προς τ αριστερά, όπου είναι ο οικισμός “Γαλήνη” γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια».
 
 
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας: Στο σημείο ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και στο Κέντρο Επιχειρήσεων είναι ήδη ο υφυπουργός Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
 
 
Δείτε το βίντεο από τoν ΣΚΑΙ:
 
 
 

 

 


 


 
Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη» -πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.


 
 
Πηγές: Protothema.gr
βίντεο: ΣΚΑΙ TV
φωτο: in.gr

Διαβάστε επίσης

 112: Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη φωτιά στη Σταμάτα – «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, φυσάει πολύ»Ελλάδα

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεί...

Αυστηροποίηση βασικών αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής ΔικονομίαςΕλλάδα

Με τις νέες τροποποιήσεις που ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αυστηροποιούνται τα βαριά ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, τα...

Κεραμέως: Οδηγούμε την Παιδεία σε ένα αναβαθμισμένο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριοΕλλάδα

Με σημεία αιχμής την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια συνεχίζεται για δεύτερα μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου...

Τσίπρας: Δέσμη μέτρων για να ξεπεραστεί μια δεκαετία κρίσεων στη νησιωτική ΕλλάδαΕλλάδα

«Στις πολλαπλές κρίσεις που έβαλαν το νησί σε μια πορεία υπανάπτυξης», όπως είπε, και σε προτάσεις ξεπεράσματος αυτών των κρίσεων σε όφελος των πολιτών, αναφέρθηκε, μιλώντας σε σύσ...

Βορίδης: Αόριστος ο χρόνος αναστολής για ανεμβολίαστους – Τον Οκτώβριο θα επαναξιολογηθεί η κατάστασηΕλλάδα

  Στα τέλη Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση με τις αναγκαστικές άδειες χωρίς αποδοχές των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε κλάδους που έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός,...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες – Έκτακτες ανακοινώσειςΕλλάδα

  Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Τρίτη για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γε...

Πολιτική Προστασία: Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει της αισθητής ανόδου της θερμοκρασίαςΕλλάδα

  Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας από σήμερα Τρίτη, λόγω των θερμών αέριων μαζών που κινούν...