Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Βασίλη Σεβαστή

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πιο σημαντικός παράγοντας του ελληνικού στίβου, Βασίλης Σεβαστής. Ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Στράτο Μολυβά το 1997 στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη (8/04) στο νοσκομειο Σωτηρία, όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες, «χτυπημένος» από τον κορονοϊό.

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Ομοσπονδιών στίβου (ABAF), μη έχοντας δικαίωμα βάσει του νέου αθλητικού νόμου να είναι υποψήφιος για τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είχε εκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, αν και ήδη νοσηλευόταν λόγω του κορονοϊού.

Ο Βασίλης Σεβαστής, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου 1949, ήταν αθλητής του δεκάθλου, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας. Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάλυμνο) και από μικρός (1967) ασχολήθηκε με τον αθλητισμό (υπήρξε αθλητής του Πανιωνίου) χάρις στο μεγάλο του ύψος (1,92 μ.) και τα φυσικά του προσόντα. 

Επί 14 έτη ηγήθηκε του ελληνικού αθλητισμού υπηρετώντας ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 μέχρι το 2011, χρονιά κατά την οποία έδωσε τη σκυτάλη στον Κώστα Παναγόπουλου, με τον ίδιο να συνεχίζει τη διαδρομή του στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ως γενικός γραμματέας μέχρι τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία.  

Ως αθλητής, εκτός από τις επιτυχίες του εντός συνόρων, είχε πάρει χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου του 1971 στη Σμύρνη και χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1972 επίσης στη Σμύρνη.
 

Συνοπτικά το βιογραφικό του Βασίλη Σεβαστή

Καθηγητής φυσικής αγωγής στην δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση από το 1975 έως το 2004.
Πρωταθλητής Ελλάδος στο 10θλο (1968-1975)
Κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στο 10αθλο με 7.043 (1970) και 7.312 (1972).
1ος Μεσογειονίκης 1971 στο 10αθλο με 7.222β
3ος Βαλκανιονίκης στο δέκαθλο στο 1972 με 7.226β
19ος Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού του 1969 με 6.768 β.
Πρωταθλητής ανδρών 1969 (6.775 β.) και 1974 (7.053β.)

Εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1997-2012) και γενικός γραμματέας (2012- 2021)
Εκλεγμένο μέλος της ΕΟΕ (2001 - 2012)
Εκλεγμένος πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης (2001 - 2007).
Εκτελεστικός αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Κυπέλλου στίβου (ΑΘΗΝΑ 2006)
Πρόεδρος εκτελεστικής επιτροπής του τελικού των Γκραν Πρι (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2009)
Πρόεδρος εκτελεστικής επιτροπής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων

 

ΕΙΟ: «Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Βασίλη Σεβαστή»

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αποχαιρέτησε» τον Βασίλη Σεβαστή.

Αναλυτικά: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, μία ανιδιοτελής, ηθική και εμβληματική προσωπικότητα του στίβου και του  ερασιτεχνικού αθλητισμού μάς αποχαιρέτησε σήμερα.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πενθεί για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή, του φίλου μας, του συνεργάτη μας, του ανθρώπου που στεκόταν δίπλα μας στα δύσκολα. Ψηλός στην ψυχή και στο ανάστημα, δούλεψε με όραμα και στόχους που εκτόξευσαν τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό  σε επιτυχίες ανεπανάληπτες και ιστορικές.

Τον αποχαιρετούμε με οδύνη , δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.»

 

 

ΕΟΕ για Σεβαστή: «Πολύ μεγάλη απώλεια»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν σε ανακοίνωση τη μεγάλη τους θλίψη για το θάνατο του πρώην αθλητή και κορυφαίου παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού Βασίλη Σεβαστή σε ηλικία 72 ετών.

«Ο πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ διετέλεσε μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ από το 2001 έως το 2012 και υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση τον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους οικείους, τον ΣΕΓΑΣ και όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου για την πολύ μεγάλη απώλεια.

Όσες και όσοι τον γνώριζαν και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στους αγώνες για τη πρόοδο του αθλητισμού στη χώρα μας, η απώλειά του αφήνει ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό. Η μαχητικότητά του, το σθένος για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων του αθλητικού κινήματος και του κλασικού αθλητισμού ειδικότερα ας είναι οδηγός για όλους εμάς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΟΕ.

 

 
 
Κούβελος για Σεβαστή: «Ένας γεννημένος νικητής»

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

«Πριν λίγο έφυγε από την ζωή ένας καλός φίλος, ένας έντιμος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, ένας ανιδιοτελής παράγοντας και μια μεγάλη προσωπικότητα στον χώρου του Ελληνικού κλασσικού αθλητισμού! Ο Βασίλης Σεβαστής! Ένας γεννημένος νικητής!

Χτυπημένος από τον Κορονοϊό και διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο, συμμετείχε παρά ταύτα στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και βγήκε πανηγυρικά νικητής, ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεικνύοντας πως οι σεμνοί υπηρέτες του αθλητισμού δεν ξεχνιούνται, ακόμα και όταν δεν είναι δυνατή η φυσική τους παρουσία.

Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε μεν ως νικητής, όπως ήταν πάντα εξάλλου, αλλά δυστυχώς όχι δικαιωμένος, μιας και δεν θα μπορέσει να υπηρετήσει την Ολυμπιακή Ιδέα που ήταν το όνειρο του, ως μέλος της ΕΟΕ.

Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο! Καλό ταξίδι Βασίλη σε έναν κόσμο πιο φωτεινό όπως πάντα ήθελες!»

 

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Βαθιά θλίψη μας προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Βασίλη Σεβαστή. Κορυφαίος δεκαθλητής της γενιάς του και επί χρόνια διοικητικό στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, ξεχώρισε για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στίβο, στον οποίο αφιέρωσε όλη του τη ζωή.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

 

Η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για την απώλεια Σεβαστή


«Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό της χώρας για δεκαετίας με συνέπεια, ανιδιοτέλεια, τιμιότητα και αγάπη. Ένας άνθρωπος που μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε σπουδαίες και ορισμένες φορές άνισες μάχες. Ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα την χαρά να βρεθώ σε πολλές πτυχές τις αθλητικής και κοινωνικής μου ζωής, να συζητήσω, να ανταλλάξω απόψεις και να εμπνευστώ. Η απουσία του είναι βέβαιο ότι αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του μας υποχρεώνει όλους και ιδιαίτερα εμένα σήμερα ως Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να εργασθούμε με την ίδια αυταπάρνηση και ζήλο για Την πρόοδο του Αθλητισμού.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την βαθιά μου αγάπη στην οικογένειά του και τους δικούς του»

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ως ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρεςΕλλάδα

Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού του ηθοποιού με τον εισαγγελικό λειτουργό Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος του έχει αποστείλει κλήση  για παροχή εξηγήσεων σχετικά με τις κατ...

Lockdown: Ημέρα αποφάσεων για μέτρα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και εμβόλιο AstraZenecaΕλλάδα

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Σήμερα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών - Πρόωρη η συζήτηση για το «Πάσχα στο χωριό» - Πότε θα...

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε... google translate για να βρει λάθη στην πλατφόρμα φαρμακοποιών για τα self test Ελλάδα

Το... google translate επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εντοπίσει λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών σχετικά με τα self test, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημ...

Συνάντηση Μητσοτάκη με πολίτες 64-93 ετών που εμβολιάστηκαν: Βοηθήστε να πείσουμε ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούνΕλλάδα

Την ανάγκη να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν για να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ο...

Πρόσκληση Λ. Μενδώνη στον Αλ. Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

Πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, για ξενάγηση στην Ακρόπολη, απηύθυνε με σχετική επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.   Η επιστολή...