ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία Μήδεια: Στα λευκά η Κρήτη

Στην Κρήτη έχει μεταφερθεί πλέον η μάχη των αρχών με την κακοκαιρία «Μήδεια», που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο σύνολο της χώρας και ειδικότερα στην Αττική, όπου συνεχίζεται η μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος, μετά την πρωινή σύσκεψη σημείωσε πως «ήδη το φαινόμενο είναι σε ύφεση κι αυτή τη στιγμή ο αγώνας δίνεται στην περιοχή της Κρήτης».

Στα ανατολικά και τα νότια οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι ωστόσο αναμένεται σταδιακά τα φαινόμενα να περιοριστούν στο νότιο άκρο του Αιγαίου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, πάντως, θα διατηρηθούν και αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Εντοπίστηκαν σώοι οι τρεις κτηνοτρόφοι

Όσον αφορά την Κρήτη, εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι τρεις κτηνοτρόφοι από τα Λειβάδια, για τους οποίους ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου το πρωί της Τετάρτης.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού σε υψόμετρο 1.000 και πλέον μέτρων στα ορεινά της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου, στις Αραβανές. Η διαρκής χιονόπτωση και η μηδενική ορατότητα δεν τους επέτρεψε να κινηθούν προς πιο ασφαλείς περιοχές με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο σημείο όπου αποκλείστηκαν.

Σήμερα το πρωί, που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, μετακινήθηκαν σε σημείο όπου είχαν σήμα τα κινητά τους και μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, σύμφωνα με το συντονιστικό της ΠΥ, η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά έως ότου οι άνδρες της ΕΜΑΚ συναντήσουν τους κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έχασε τη ζωή του 56χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός έξω από το ποιμνιοστάσιό του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου, όπου η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ δύο ηλικιωμένοι, 73 και 80 ετών αντιστοίχως, πέθαναν στην Εύβοια.

Στα λευκά έντυσε η «Μήδεια» και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με το επίκεντρο της κακοκαιρίας να εντοπίζεται στους δήμους Γόρτυνας, Αρχανών -Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος.
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης λόγω των καιρικών συνθηκών, με την κίνηση των οχημάτων να τροποποιείται λόγω διακοπών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, στα Χανιά, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στον Δήμο Πλατανιά, από την περιοχή Λάκκους προς Ομαλό και στον Δήμο Σφακίων, από την περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων.

Στο Ρέθυμνο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην δημοτική οδό Σπηλίου-Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου και στη δημοτική οδό Γερακαρίου-τοπική κοινότητα Άνω Μέρους Δήμου Αμαρίου. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις δημοτικές οδούς του Δήμου Ανωγείων, στην παράκαμψη της επαρχιακή οδού Ρεθύμνου-Σπηλίου (από Φωτεινού) και στη δημοτική οδό Αρκαδίου-Καλογέρου του Δήμου Αμαρίου, θέση «ΧΥΤΑ».

Σε ό,τι αφορά το Ηράκλειο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Στην επαρχιακή οδό Μαλίων προς Οροπέδιο Λασιθίου από Κράσι, στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας προς Πρινιά, Δήμου Γόρτυνας, στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Αγ. Γαλήνης, στην επαρχιακή οδό Τυλίσου προς Ανώγεια και στη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου (προς Σκινιά).

Τέλος, στον νομό Λασιθίου υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Νεάπολης-Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από την τοπική κοινότητα Ζενίων, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Μαλλών, από την τοπική κοινότητα Καλαμαύκας μέχρι τις Μάλλες και στην επαρχιακή οδό από Κριτσά προς Κρούστα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΕΜΥ: Μία από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών η χιονόπτωση που έπληξε τη χώραΕλλάδα

Σε μία από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών κατατάσσεται η χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, όπως προκύπτει από τα ιστορικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολ...

Τεχνική σύσκεψη στις 17:00 υπό τον Χαρδαλιά για την πορεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησηςΕλλάδα

Νέα τεχνική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στον "Όλυμπο", το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος , όπου θα μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής...

Κακοκαιρία Μήδεια: Χωρίς ρεύμα παραμένουν 40.000 νοικοκυριά – Συνεχίζει τις εργασίες ο ΔΕΔΔΗΕΕλλάδα

Τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης που παραμένουν εκτός λειτουργίας συνεχίζουν έως αυτή την ώρα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρ...

Αποκρύπτουν κρούσματα Covid19 σε εργαζομένους στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Εύβοια - Καταγγελία του Σωματίου εργαζομένων Ελλάδα

Το Σωματείο εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρία που ελέγχει πλέον τα περισσότερα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα (και όλα του Πόρου) καταγγέλλει την απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού από την ...

ΔΕΔΔΗΕ: Aποκατάσταση των ζημιών σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης που παρουσιάζουν προβλήματαΕλλάδα

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, ...

Μπλακ άουτ "Μήδειας": "Πυρά" Πατούλη κατά ΔΕΔΔΗΕ - Στην τοπική αυτοδιοίκηση ρίχνει τις ευθύνες ο ΒορίδηςΕλλάδα

“Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει την ευθύνη να δράσει προληπτικά; Ο αρμόδιος φορέας της ΔΕΗ έχει την ευθύνη για να συντηρεί τα ηλεκτροφόρα καλώδια, έχει την ευθύνη της συντήρησης. Κανείς άλλος δ...