ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπλακ αόυτ σε Αττική, Πελοπόννησο και νησιά Σαρωνικού - Προκλήθηκε από φωτιά στο ΚΥΤ του Ασπρόπουργου

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, έπειτα από φωτιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο.


Χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Πετράλωνα, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια, Ταύρο, Καλλιθέα.


Tο ρεύμα κόπηκε και σε Αίγινα, Πόρο, Τροιζηνία, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και σε Καλαμάτα, Άργος, Τρίπολη. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, ο σταθμός όπου παρουσιάστηκε η βλάβη τροφοδοτεί την Αττική και την Πελοπόννησο.

 

Λίγα λεπτά αργότερα, η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σε ορισμένες περιοχές, όπως τα Λιόσια, ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Φαίνεται πως η διακοπή ρεύματος παρατηρείται σε γειτονιές, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα άλλες γειτονιές έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στον Αργοσαρωνικό το ρεύμα επανήλθε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, με μια ακόμη ολιγόλεπτη διακοπή. 

 

Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο
Το μπλακ άουτ προκλήθηκε από φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο. Η βλάβη αφορά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Από τον ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου (Ασπρόπυργος), όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.


Με ανάρτηση στο Twitter, στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής, αναφέρεται πως στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.


Στο σημείο της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο μεταβαίνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/diakopi-reymatos-se-polles-periohes-tis-athinas

 

Διαβάστε επίσης

Μεικτό κλιμάκιο ΕΛΑΣ-ΠΣ διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στο ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο (φωτογραφίες & βίντεο)Ελλάδα

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο Αττικής και στην Πελοπόννησο, έπειτα από τις εκτεταμένες διακοπές που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 χθες Κυριακή εξαιτίας πυρκαγιάς...

Σε Κύπρο και Ισραήλ ο πρωθυπουργός - Συναντήσεις με Αναστασιάδη και ΝετανιάχουΕλλάδα

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το κυπριακό μεταβαίνει στην Κύπρο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός θα έχει ...

Τσίπρας: Δεν πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονείαΕλλάδα

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «βαθιά υπεροψία και αλαζονεία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Ins...

Κορωνοϊός – Γκάγκα: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές ασθενών στην Αττική – Ρεκόρ νοσηλευόμενων στο «Σωτηρία»Ελλάδα

«Καμπανάκι» από την γνωστή πνευμονολόγο κ. Μίνα Γκάγκα για αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στο Λεκανοπέδιο. Τι λέει για την κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττ...

 Γ. Σαρακιώτης: Η χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές, μέρος της επιχείρησης αφανισμού της μεσαίας τάξηςΕλλάδα

«Η χαριστική βολή προς τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών μέρος της επιχείρησης αφανισμού της μεσαίας τάξης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σ...