ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο 100% η πληρότητα σε απλές κλίνες και ΜΕΘ COVID του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα

Το 100% της πληρότητας έφτασε από σήμερα 10 Νοεμβρίου ο Ευαγγελισμός τόσο στις απλές κλίνες νοσηλείας, όσο και στις COVID MΕΘ , σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλία Σιώρα.

 


«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα 100% τόσο στις κλίνες απλής νοσηλείας όσο και στις ΜΕΘ COVID» λέει ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό» και δίνει τα νούμερα:

«Είναι και τα 28 κρεβάτια γεμάτα στις κλινικές ΜΕΘ COVID κι άλλα 80 κατειλημμένα στις κλίνες απλές νοσηλείας. Μόνο χθες το βράδυ, στην γενική εφημερία του νοσοκομείου μπήκαν 40 ασθενείς. Αυτό που πρέπει να συμβεί τώρα είναι επίταξη των κλινικών στα ιδιωτικά νοσοκομεία για όσο διάστημα χρειάζεται. Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο πρέπει να πάμε όλοι». 


Ο κος Σιώρας αναφέρθηκε και στα κρούσματα ανάμεσα στους υγειονομικούς του νοσοκομείου.

«Υπάρχει αναστάτωση στο νοσοκομείο. Βρέθηκαν 10 θετικοί συνάδελφοι στην Ορθοπεδική αλλά και στη Νευροχειρουργική. Αυτοί έχουν απομακρυνθεί και υπάρχουν και άλλοι που μπήκαν σε καραντίνα επειδή εργάζονταν μαζί με τους θετικούς συναδέλφους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης στο προσωπικό είναι σε εξέλιξη. Είναι ένα βασικό θέμα τώρα πώς θα λειτουργήσουν οι δύο παραπάνω κλινικές ικανοποιητικά δεδομένου ότι απομακρύνονται όλοι αυτοί οι συνάδελφοι».

Σημειώνεται εδώ, ότι όπως εξηγούσε χθες στο Sputnik ο Πάνος Παπανικολάου, διευθυντής του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά: «Οι υγειονομικοί κολλάνε πολύ εύκολα κορονοϊό μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Δεν υπάρχει καλός διαχωρισμός κρεβατιών, δεν υπάρχει προθάλαμος για να αλλάζει το προσωπικό τα γάντια και τις στολές όπως πρέπει, να περνάει από όλη τη σωστή και ενδεδειγμένη διαδικασία αποστείρωσης κτλ. όλα γίνονται πρόχειρα».

 


Δυσκολεύει η μάχη απέναντι στον κορονοϊό: Πώς χάνονται οι ασθενείς στις απλές κλίνες


Μάλιστα, πριν από 10 ημέρες ο κος Σιώρας είχε πει στο Sputnik και το εξής: «Tο πιο κακό που συμβαίνει όμως είναι το εξής: Τις πολλές ώρες που περιμένουν στα επείγοντα περιστατικά οι ασθενείς, δεν υπάρχει καμία προφύλαξη ως προς την ανάμιξη αυτών που έρχονται με συμπτώματα κορονοϊού και των υπόλοιπων που έρχονται με άλλα προβλήματα. Δεν έχει εξασφαλιστεί έστω ένας υποτυπώδης διαχωρισμός».

 

 

Πηγή: sputniknews.gr 

Διαβάστε επίσης

Χείμαρροι οι δρόμοι στον δήμο Χερσονήσου - Οκτώ διασώσεις μέσα σε λίγες ώρεςΕλλάδα

Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι, έχουν απεγκλωβιστεί από κλιμάκια της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις που έχουν προκαλέσει ε...

Νέα συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου - Τα θέματα Η.Δ.Ελλάδα

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη , 11 -1 1 -2020 και ώρα 15:30.   Η συνεδρίαση θα π...

Αισιοδοξία στον πλανήτη για το εμβόλιο της Pfizer - Πότε αναμένεται στην Ελλάδα και πόσες δόσεις θα μοιραστούν Ελλάδα

Μετά από 11 μήνες που η πανδημία του κορωνοϊού «απλώθηκε» στον πλανήτη, τα πιο αισιόδοξα νέα ήρθαν χθες από την Pfizer που ανακοίνωσε πως το εμβόλιο πάνω στο οποίο εργάζεται, αποδε...

Χαλκιδική: Με ζωγραφισμένους τοίχους κόντρα στην μουντάδα του lockdown η ΠαλαιόχωραΕλλάδα

Αντίθεση στη μουντάδα του lockdown αποτελούν οι ζωγραφισμένοι τοίχοι παλιών κτιρίων της Παλαιόχωρας Χαλκιδικής χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις επτά γυναικών -μελών του Συλλόγου Τε...