ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαλάτσι: Καταγγελίες για υπερβολική αστυνομική βία ακόμη και σε 5χρονο παιδί - Τι απαντά η Αστυνομία

Όργιο αστυνομικής καταστολής καταγγέλλουν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση στο Γαλάτσι παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας.

Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΑΔΑ είχε απαγορεύσει συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δυο μελών της, καθώς και την αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών. Εντούτοις, και οι δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής.

Μέλη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την πατρίδα», πραγματοποίησαν τελικά τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγήλει και έφτασαν στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου γύρω στις 17:30, όπου όμως επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους διέλυσαν, προχωρώντας ταυτόχρονα σε 10 προσαγωγές.

Τα ΜΑΤ έδειραν απλούς πολίτες και παιδιά
Λίγο αργότερα, στις 18:00, μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση σε στέκι του Γαλατσίου στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Νέο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους αντιεξουσιαστές που τελικά δεν πραγματοποίησαν πορεία και επέστρεψαν στο Γαλάτσι όπου σημειώθηκε ένταση και έγινε η προσαγωγή 14 ατόμων.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές, χωρίς να τους αφήσουν καμία οδό διαφυγής, με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

 


Όπως καταγγέλλουν πάντα μέλη συλλογικοτήτων – αλλά και απλοί πολίτες – στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν απλοί πολίτες με παιδιά.

Συγκεκριμένα, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Σε βίντεο που αναρτήθηκε, ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που λέει «τι κάνετε;».

Ένας άλλος γονέας είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».

 

Για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 5χρονου, υπάρχει και η επώνυμη καταγγελία φωτορεπόρτερ.


Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στην καφετέρια, ενώ ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες και οι φωτογραφίες με τα αίματα των θυμάτων στα τραπέζια και στο έδαφος. Τα ΜΑΤ φέρεται μάλιστα να έβρισαν χυδαία τον ιδιοκτήτη της καφετέριας. 

 


Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι 4 άτομα που οδηγήθηκαν στον «Ευαγγελισμό». Μάλιστα, μαζί τους πήγαν και τα… ΜΑΤ, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες περιμένουν να τελειώσουν οι γιατροί για να συλλάβουν τους τραυματίες και δεν αφήνουν τις οικογένειές τους να τους δουν.


Συνολικά, έγιναν 14 προσαγωγές, ενώ οι αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων.

 

 

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. 

 

 

«Καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με τα γεγονότα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα, χθες το απόγευμα.

Από τα επεισόδια συνελήφθηκαν δεκατρία άτομα (10 άνδρες και 3 γυναίκες). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας, και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης της covid -19». Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και «κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών» «με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο «και προκλήθηκαν φθορές σε υπη

Ο ένας από τους άνδρες συνελήφθη σε παρακείμενο κατάστημα, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

«Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα). Περίπου δύο ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό. Συνεπώς, καμία κακοποίηση -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές» αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ίδια ανακοίνωση και σημειώνει:

«Οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

 

 

Πληροφορίες από in.gr & ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Πού εντοπίζονται τα 1.152 νέα κρούσματα - Σχεδόν τα μισά σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΕλλάδα

Ακόμη επτά θάνατοι και 1.152 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 96 συνδέονται με συρροές, 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις π...

Ά. Μέρκελ: Ο ιός τιμωρεί τα ημίμετραΕλλάδα

Με τη φράση «ο ιός τιμωρεί τα ημίμετρα», η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επιχείρησε νωρίτερα απόψε να αιτιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή νέου «μερικού» lockdown από σή...

ΕΟΔΥ: 1.152 νέα κρούσματα και επτά νεκροί σε ένα 24ωρο - 153 οι διασωληνωμένοιΕλλάδα

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ξεπερνούν τα 1.000, ενώ αύξηση παρουσί...

Γ. Γεραπετρίτης: Είμαστε στο σημείο "μηδέν", όλοι να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνηςΕλλάδα

Η διαμορφωθείσα κατάσταση με τον Covid-19 στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, τα μέτρα για την εστίαση, η οικονομική κατάσταση και η προστασία της εργασίας ,τέθηκαν από...

ΟΟΣΑ: Την Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε η Ελλάδα για τη θέση του Γενικού ΓραμματέαΕλλάδα

Δέκα υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προτάθηκαν από χώρες - μέλη του Οργανισμού, σύμφωνα με την επίσημη ...

Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες-SMS για μετακινήσειςΕλλάδα

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητ...

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 ή 9 το βράδυ ζήτησε ο δήμαρχος Κ. ΖέρβαςΕλλάδα

Την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, υπογρ...