Η λίστα των δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το κύμα των διαψεύσεων που ακολούθησε

Τους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η “Αυγή”, την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαϊου 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Αυγής”, στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ξανά τον Μανώλη Καλλέργη στο Δήμο Ανωγείων και τη Γκέλλυ Καλλίνικου στο Δήμο Γαύδου αλλά και τους υποψήφιους και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία Γιάννη Σαρρή στο Δήμο Χανίων και Αντώνη Περράκη στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Από εκεί και πέρα στα πλαίσια της διεύρυνσης θα στηρίξει τον Εμμανουήλ Κοκοσάλη στο Δήμο Αρχανών – Αστερούσιων, τη Ζαχαρία Καλογεράκη στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας, και τον Γιάννη Ταταράκη στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τα ψηφοδέλτια του Σταμάτη Σγουράκη στο Δήμο Αποκόρωνα, του Μηνά Σταυρακάκη στο Δήμο Βιάννου, του Μενέλαου Μποκέα στο Δήμο Μαλεβιζίου, του Γιάννη Νικολακάκη στο Δήμο Φαιστού.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από πολλά στελέχη του, θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Πιο αναλυτικά,  στο ρεπορτάζ της “Αυγής” αναφέρονται τα εξής:

Κεντρική απόφαση του κόμματος ήταν η εκ νέου στήριξη των δημάρχων που το 2014 αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν στις πόλεις τους το στίγμα της αριστερής, προοδευτικής διοίκησης. Παράλληλα, πρόκειται να υποστηριχθούν όσοι ήταν επικεφαλής παρατάξεων το 2014, αλλά και οι νέοι επικεφαλής. Ενώ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μετά από την προγραμματική σύγκλιση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Στην Αθήνα, το μεγάλο φορτίο της ιστορικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη” στην Αθήνα θα σηκώσει ο Νάσος Ηλιόπουλος μετρώντας τις δυνάμεις του απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Παύλο Γερουλάνο. Ενώ στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Νοτοπούλου, στηριζόμενη από τους προοδευτικούς πολίτες, θα δώσει τη μάχη απέναντι σε 11 αντιπάλους, εκ των οποίων οι “γαλάζιοι” υποψήφιοι κατέρχονται με τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια. Στον Πειραιά ο Νίκος Μπελαβίλας θα δώσει τη μάχη απέναντι στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, για τον οποίον ανακοινώθηκε η στήριξή του από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Διεκδικούν νέα θητεία

Στις άλλες πόλεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τους επιτυχημένους δημάρχους, που κέρδισαν με την υποστήριξή του στις εκλογές του 2014. Έτσι, στη μάχη ρίχνονται ξανά οι δήμαρχοι Γιάννης Σταθόπουλος (Αγία Παρασκευή), Σίμος Ρούσσος (Χαλάνδρι), Δημήτρης Μπίρμπας (Αιγάλεω), Άκης Κατωπόδης (Βύρωνας), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Γιάννης Λαγουδάκης (Πέραμα), Απόστολος Καλογιάννης (Λάρισα), Λευτέρης Ιωαννίδης (Κοζάνη), Παναγιώτης Σαρχώσης (Τύρναβος), Γιώτα Πούλου (Λιβαδειά), Κώστας Δρακονταειδής (Λευκάδα), Εμμανουήλ Καλλέργης (Ανώγεια), Γκέλλυ Καλλίνικου (Γαύδος). Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τους δημάρχους Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο και Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Ενώ, ο Ηρακλής Γκότσης στη Νέα Ιωνία θα διεκδικήσει την τρίτη θητεία του.

 

 

Ξαναπροσπαθούν

 


Παράλληλα, στη μάχη μπαίνουν με αυτοπεποίθηση και οι επικεφαλής παρατάξεων που στην εκλογική αναμέτρηση του 2014 έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τη νίκη. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ξανά τον Γιώργο Κομματά (Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό) που το 2014 συγκέντρωσε 49,55%, τον Χρήστο Κοκοτίνη (Ηλιούπολη) με 48,91%, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (Σοφάδες) με 48%, τον Νίκο Κομηνέα (Αστυπάλαια) με 45,35%. Επίσης ξανά θα υποστηριχθεί ο Δημήτρης Τραπεζιώτης (Αγρίνιο) που συγκέντρωσε 20,99% στις εκλογές του 2014, ο Γιάννης Σαρρής (Χανιά) με 15,83%, ο Κώστας Κάβουρας (Ίλιον) με 15,12%, ο Θεόδωρος Σπηλιόπουλος (Χαϊδάρι) με 14,23%, ο Κώστας Μερκουράκης που ήρθε δεύτερος συγκεντρώνοντας 13,38%. Όπως επίσης και οι Άρης Βέρρος (Καβάλα) που συγκέντρωσε 12,83%, Τάσος Ταστάνης (Γλυφάδα) με 12,10% και Θάνος Ματόπουλος (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη) με 7,84%.

Διεύρυνση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει τη στήριξή του σε 19 εν ενεργεία δημάρχους, οι οποίοι έχουν επιλέξει να δοκιμαστούν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από συμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για κοινή κάθοδο στη βάση συμπεφωνημένου προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υποστηριχθεί ο Γιώργος Ιωακειμίδης (Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντης), Γιώργος Τσουκαλάς (Ελευσίνα), Φώτης Αλεξάκος (Καρδίτσα), Γιώργος Σακελλαρίου (Παλαμάς), Κώστας Κολλάτος (Τέμπη), Εμμανουήλ Κοκοσάλης (Αρχάνες – Αστερούσια), Ζαχαρίας Καλογεράκης (Μίνωα Πεδιάδας), Γιάννης Ταταράκης (Αγιος Βασίλειος), Αντώνης Περράκης (Καντάνος – Σέλινος), Γιάννης Γαλούζης (Κάλυμνος), Μιχάλης Κόλλιας (Λέρος), Χριστοφής Κορωναίος (Νίσυρος), Γρηγόρης Στόικος (Πάτμος), Μαρία Κάμμα – Αλειφέρη (Τήλος), Παναγιώτης Μαντάς (Βόρεια Κυνουρία), Δημήτρης Παυλής (Τρίπολη), Βαγγέλης Βαλιώτης (Σπάρτη), Γιώργος Ντασιώτης (Αλίαρτος – Θεσπιείς).

Οι νέοι επικεφαλής

Παράλληλα, οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη εκλέξει τους επικεφαλής, που θα δώσουν τη μάχη για τον σταυρό στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, παρουσιάζει η “Αυγή” τους πρώτους 52 επικεφαλής, οι οποίοι είναι οι: Άννα Παραγιού (Καισαριανή), Αμαλία Τζίβα (Ηράκλειο Αττικής), Κώστας Μπουλμέτης (Παιανία), Νικήτας Κανάκης (Παπάγος – Χολαργός), Θανάσης Καποτάς (Περιστέρι), Μανώλης Μπουσούνης (Πετρούπολη), Κώστας Χαρίτος (Άλιμος), Όλγα Χριστινάκη (Δάφνη – Υμηττός), Θεόδωρος Μπούφης (Ελληνικό – Αργυρούπολη), Μπάμπης Μπιλίνης (Μοσχάτο – Ταύρος), Θεμιστοκλής Παυλόπουλος (Νέα Σμύρνη), Γιώργος Ρώρος (Πάτρα), Τζένη Ταμπράντζη – Κοιλια (Άρτα), Θωμάς Δημητρίου (Ηγουμενίτσα), Άντωνης Μαρκούλης (Βέροια), Λάζαρος Ωραιόπουλος (Νεάπολη – Συκεών), Σίσσυ Φραγκοπούλου (Παύλος Μελάς), Άννα Τσιφτελίδου (Θέρμη), Γιάννης Παπαδόπουλος (Παιονία), Δημήτρης Αγαθόπουλος (Κιλκίς), Γιάννης Σεπκεντζής (Έδεσσα), Γιώργος Νταντάμης (Κατερίνη), Τάσος Σαλεσιώτης (Ναύπλιο), Δημήτρης Κορδίλας (Δεσκάτη), Βασίλης Γαρδίκος (Ζίτσα), Παναγιώτης Νάνος (Λίμνη Πλαστήρα), Παρασκευή Ντούρβα (Μουζάκι), Θανάσης Μούσιος (Κιλελέρ), Θεόδωρος Αλέκος (Μετέωρα), Δέσποινα Μπότη (Φαρκαδόνα), Κώστας Ναλμπάντης (Αλεξάνδρεια), Στράτος Καρίκης (Ρόδος), Επαμεινώνδας Κατσούλης (Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη), Δημήτρης Μασούρας (Άκτιο – Βόνιτσα), Μάρκος Βασίλας (Αμφιλοχία), Κώστας Κουβαράς (Θέρμο), Γιάννης Τριανταφυλλάκης (Ξηρόμερο), Μηνάς Σταυρακάκης (Βιάννος), Μενέλαος Μποκέας (Μαλεβίζι) Γιάννης Νικολακάκης (Φαιστός), Σταμάτης Σγουράκης (Αποκόρωνος), Γιάννης Καπάκης (Άνδρος), Μανώλης Μικέλης (Μήλος), Λεονάρδος Χατζηανδρέου (Νάξο και Μικρές Κυκλάδες), Νίκος Ζάχαρης (Σάμος), και Ερντέν Χουσείν (Αρριανοί Ροδόπης).

 

 

«Απεταξάμην… τον ΣΥΡΙΖΑ», λένε δεκάδες συνδυασμοί ανά την Ελλάδα

Κύμα διαψεύσεων προκάλεσε η παραπάνω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δημοτικούς συνδυασμούς που στηρίζει η Κουμουνδούρου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ένας μετά τον άλλον, οι υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, είτε για λόγους τακτικής – δηλαδή η στόχευση στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ ακροατήριο- είτε γιατί δεν θέλουν να ταυτιστούν με την Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όμως ήρθε και σε πλήρη αντίθεση με τη λογική που επέλεξε η Κουμουνδούρου σε αυτές τις εκλογές, δηλαδή να μη δώσει χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους. Και αυτό ακριβώς στηλίτευσε και η Τοπική Οργάνωση του Λασιθίου, η οποία διαφώνησε με την κεντρική επιλογή του κυβερνώντος κόμματος:

«Στην ανακοίνωση [σ.σ. της Κουμουνδούρου] με σαφήνεια αναφέρεται ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες", η ομαδική παρουσίαση διαφορετικών συνδυασμών, διαφορετικών τόπων σε μία λίστα δημιουργεί την εντύπωση "χρισμάτων" και κομματικής παρέμβασης. Αυτή η λογική δεν υπάρχει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ούτε στο Λασίθι ειδικότερα».

Χιονοστιβάδα διαψεύσεων
Πέραν των εσωκομματικών αντιδράσεων, πολλοί ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που πήραν αποστάσεις από το κάλεσμα του κόμματος. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν αυτό του υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα. Στηριζόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, ο κ. Καραμέρος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου.

Τώρα ο κ. Καραμέρος όχι μόνο δεν αποζητεί τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφήνει αιχμές κατά της Κουμουνδούρου, παίρνοντας αποστάσεις από την επίμαχη ανακοίνωση.  «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο #Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε #Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αλλά και ακόμη ένας πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, ο Γ. Φιλίππου διαχώρισε τη θέση του και απέδωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «δημοσιεύματα»: «Δημοσιεύματα φέρουν την παράταξη «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου) να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο συνδυασμός ξεκαθαρίζει: Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών».

Ποιοι άλλοι πήραν αποστάσεις
Δεν είναι μόνο οι δύο πρώην αντιπεριφερειάρχες που αρνούνται σχέσεις με την Κουμουνδούρου. Σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ζήτησε στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκε και ουδέποτε βάζει αυτοδιοικητικές ταμπέλες.



Επισημαίνει ακόμα ότι όποιος επιθυμεί πολιτική ταμπέλα μπορεί να την αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό: «Ο συνδυασμός του οποίου έχει την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες». Ο υποψήφιος δήμαρχος προσθέτει ότι «η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας του συνδυασμού του θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες του γνωρίζουν ότι δε συμμετέχει σε τέτοια παιχνίδια».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς εξέφρασε την έκπληξή του για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Στήριξη ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν! Δηλώνουμε με τον ποιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η ”Δημοτική Καινοτομία” είναι μια Παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ζητάμε με μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης».

Το ίδιο κάνει, με ανακοίνωσή του, και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου δηλώνοντας πως «οι όμως, οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις δεν έχουν τελειωμό».

Αποστάσεις από τη στήριξη της Κουμουνδούρου πήρε ο συνδυασμός του δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψηφίου, Πάνου Κεπαπτσόγλου, αλλά και του υποψήφιου δημάρχου Μαρκοπούλου - Μεσογαίας, Γιάννη Πολίτη. Ακόμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας στην Αχαΐα, Δημήτρης Καλογερόπουλος, αλλά και ο κ. Γιώργος Αραπίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων στη Βοιωτία, αρνήθηκαν κάθε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνει ότι ναι μεν στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην παράταξή του συμμετέχουν υποψήφιοι και από άλλους κομματικούς χώρους.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν προσπαθούμε να καπελώσουμε»
Το κύμα αντιδράσεων, υποχρέωσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διευκρινίσεις με νέα ανακοίνωση. «Στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και προστίθεται:

«Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΝΔ: «Κωμωδία τα χρίσματα»
Την όλη κατάσταση σχολίασε με δεικτικό τρόπο ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα: «Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων Δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα.  Ως εκ τούτου όλοι αντιλαμβάνονται και γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε χθες πως δεν άκουσε το ερώτημα ”πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εκλεγούν περιφερειάρχες” γιατί η ειλικρινής απάντηση είναι ”μάλλον κανένα”…»

 

Πηγή: aftodioikisi.gr & newpost.gr

Διαβάστε επίσης

Την εναρξη εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος Designscapes πραγματοποίησε ο Σ. ΣπυρίδωνΕλλάδα

Την έναρξη των εργασιών της συζήτησης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Designscapes πραγματοποίησε ο κ. Σπύρος Σπυρίδων την Παρασκευή 17/5 στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επι...

Την Τρίτη 21 Μαΐου στις 18:00 η Ρένα Δούρου προκαλεί τον Γιώργο Πατούλη σε ζωντανό debate μέσω facebookΕλλάδα

Η Ρένα Δούρου προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες τον Γιώργο Πατούλη σε ένα  debate  μπροστά στους πολίτες, όπου και οι δύο θα απαντήσουν αδιαμεσολάβητα σε όλες τις ερωτήσεις που θα δε...

Ξυλοδαρμός σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο & στον αδερφό του στο ΝαύπλιοΕλλάδα

Ένταση έξω από το εκλογικό Κέντρο υποψήφιου δημάρχου Ναυπλίου σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν δύο άνδρες επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε υποψήφιο δημοτι...

Λίφτινγκ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Ηδη 400 προτάσεις στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμόΕλλάδα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Στις 10 Ιουνίου ολοκληρώνεται η φάση υποβολής σχεδίων...

Οδηγός επιβίωσης από το υπουργείο Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοκητικέςΕλλάδα

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Α. ...

Τα σημάδια της Άνοιξης: Καταιγίδες σήμερα, για μπάνιο το ΣαββατοκύριακοΕλλάδα

Άστατος καιρός προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή ωστόσο το Σαββατοκύριακο είναι για θάλασσα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Για την Παρασκευή, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπον...

Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια - Προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού ΝείλουΕλλάδα

«Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια - Προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου». Με αυτό το σύνθημα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι μπήκαμε στην περίοδο κ...