ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

UEFA: Παρουσία κοινού το Euro 2020

Οκτώ από τις πόλεις που πρόκειται να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης στο Euro 2020 αυτό το καλοκαίρι (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου), έχουν ήδη δεσμευτεί να το πράξουν επιτρέποντας την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Μάλιστα τρεις απ΄ αυτές, η Αγία Πετρούπολη και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν πως θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το 50% της χωρητικότητας των γηπέδων τους.

Η άλλη είναι η Βουδαπέστη, η πρώτη που ανέφερε πως σκοπεύει να φιλοξενήσει τους αγώνες που θα διεξαχθούν στην ουγγρική πρωτεύουσα στο 100% της χωρητικότητας:

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Η UEFA με χαρά ανακοινώνει ότι θα υπάρξει επιστροφή των θεατών στους αγώνες του Euro 2020 και επιθυμεί να εκφράσει την εκτίμησή της στις ενώσεις-μέλη της και στις εθνικές και τοπικές αρχές που συνεργάζονται στενά για την ασφαλή επιστροφή των θεατών στο γήπεδο.

Επί του παρόντος, οκτώ χώρες υποδοχής έχουν επιβεβαιώσει τη δυνατότητα να ανοίξουν τα γήπεδά τους, με βάση τις προβλέψεις τους για βελτιωμένη κατάσταση υγείας στις χώρες τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο λόγω συγκεκριμένων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης εμβολιασμού μιας χώρας, των προγραμματισμένων μέτρων για το άνοιγμα της οικονομίας και της επιβράδυνσης εξάπλωσης του ιού λόγω της πιο ζεστής περιόδου.

Αρκετές από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες, είχαν ενσωματώσει το Euro 2020 στην ανάπτυξη της εθνικής τους στρατηγικής ανάκαμψης. Επιπλέον, κατά τον προγραμματισμό του τελικού τουρνουά UEFA Euro 2020, η UEFA συνεργάστηκε στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να προσαρμόσει το εργαλείο αξιολόγησης του WHO COVID-19 στο Euro 2020.

Πόλεις με επιβεβαιωμένη δυνατότητα κάλυψης των γηπέδων τους μεταξύ 25% και 100%

-Η Αγία Πετρούπολη επιβεβαίωσε χωρητικότητα 50%, με δυνατότητα αύξησης της χωρητικότητας έως τα τέλη Απριλίου, ενώ η Βουδαπέστη στοχεύει να φιλοξενήσει θεατές με πλήρη χωρητικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι οι θεατές θα πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις εισόδου στο γήπεδο.

-Το Μπακού επιβεβαίωσε τη χωρητικότητα του 50%, με απαίτηση απ’ τους ταξιδιώτες φιλάθλους των συμμετεχόντων ομάδων να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στο Αζερμπαϊτζάν.

-Το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη και η Γλασκώβη επιβεβαίωσαν την ικανότητα του 25%-33%, με το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι και την Κοπεγχάγη να διατηρούν ανοιχτή την επιλογή να αυξήσουν τη χωρητικότητα στο τέλος αυτού του μήνα, ανάλογα με την ανάπτυξη των προγραμμάτων μαζικών τεστ και τις γενικές συνθήκες υγείας.

-Το Λονδίνο έχει επιβεβαιώσει μια ελάχιστη χωρητικότητα 25% για τους τρεις αγώνες των ομίλων και το γύρο των «16» κι ευελπιστεί να επιβεβαιώσει μια υψηλότερη χωρητικότητα για τους ημιτελικούς και τον τελικό στις αρχές Ιουνίου.

Οι υπόλοιπες τέσσερις πόλεις -Μόναχο, Ρώμη, Μπιλμπάο και Δουβλίνο - έχουν προθεσμία έως τις 19 Απριλίου για να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδιά τους και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εκείνη την ημερομηνία, σχετικά με τη διοργάνωση αγώνων σε αυτούς τους τέσσερις χώρους. Περαιτέρω πληροφορίες για τους κατόχους εισιτηρίων αγώνων στις συγκεκριμένες τέσσερις πόλεις, θα κοινοποιηθούν εκείνη τη στιγμή.

Οι οπαδοί πρέπει να λάβουν υπόψη τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις εισόδου στα σύνορα κάθε χώρας:

-Οι φίλαθλοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις χώρες για να παρακολουθήσουν τους αγώνες θα το δυσκολευτούν λόγω συνεχώς μεταβαλλόμενων περιορισμών. Θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις εισόδου στα σύνορα (συμπεριλαμβανομένης της καραντίνας) που θα ισχύουν εκείνη τη στιγμή, καθώς δεν θα χορηγηθούν εξαιρέσεις για τους κατόχους εισιτηρίων για εννέα χώρες υποδοχής.

-Μόνο τρεις χώρες υποδοχής σχεδιάζουν εξαιρέσεις από περιορισμούς εισόδου κι απαιτήσεις. Οι κάτοχοι εισιτηρίων που ταξιδεύουν στο Μπακού, τη Βουδαπέστη και την Αγία Πετρούπολη ενδέχεται να μπορούν να επωφεληθούν από ειδικές διαδικασίες, που θα τους απαλλάξουν από απαγορεύσεις εισόδου ή απαιτήσεις καραντίνας.

-Οι κάτοχοι εισιτηρίων που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι και θα ταξιδέψουν στη Βουδαπέστη θα πρέπει να παρουσιάσουν απόδειξη αρνητικών αποτελεσμάτων από δύο τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν τις 5 ημέρες πριν από την είσοδο στην Ουγγαρία ή από πιστοποιητικό προηγούμενης μόλυνσης Covid-19 που ισχύει εντός 6 μηνών πριν από την είσοδο στη χώρα.

-Για την Αγία Πετρούπολη, οι αρχές εξετάζουν επίσης την απαλλαγή από τους περιορισμούς ταξιδιού για το ευρύ κοινό και τους φιλάθλους της συμμετέχουσας ομάδας που κατέχουν έγκυρα εισιτήρια, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσουν απόδειξη ενός πρόσφατου αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid-19.

-Για το Μπακού, η εξαίρεση ισχύει μόνο για τους φιλάθλους της συμμετέχουσας ομάδας (πολίτες ή κάτοικοι της εν λόγω χώρας) που κατέχουν εισιτήριο και θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, εάν παρουσιάσουν απόδειξη ενός πρόσφατου αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid-19.

Επιπλέον, για τους αγώνες στο Βουκουρέστι, οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να επωφεληθούν από την εξαίρεση από την καραντίνα εάν παρουσιάσουν πρόσφατο τεστ COVID-19 και περιορίσουν τη διαμονή τους σε λιγότερο από τρεις ημέρες».

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑθλητικά

Η European Super League μοιάζει ολοένα και πιο κοντά στην υλοποίησή της, αφού ταυτόχρονα σε διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης διέρρευσαν πληροφορίες την Κυριακή για τις 12 ομάδες που συμμετέ...

image descriptionΑθλητικά

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε «1000άρι» τουρνουά της ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας το Masters του Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό το...

image descriptionΑθλητικά

Επαφή με τον επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είχε σήμερα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή τα (τουλάχιστον τρία) σοβαρά διαιτητικά λάθη που έγι...

image descriptionΑθλητικά

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (8/04) ο επί σειρά πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα εκλεγείς ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Βασίλης Σεβαστής. Ο εκλιπών νοσηλευόταν ...

image descriptionΑθλητικά

  Το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σκιφ ανδρών της κωπληασίας εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος. Εκτός διοργάνωσης έμεινε το δ...