ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθημερινή η προσφορά του Λεουσείου Ιδρύματος

Συνεχίζεται η καθημερινή προσφορά δεκάδων εθελοντών στην προετοιμασία και τη διανομή μερίδων φαγητού προς απόρους συμπολίτες μας στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Αίγινας.

Η καθημερινή διακονία  πολλών ανθρώπων στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή από ιερείς αλλά και στελέχη και συνεργάτες των ενοριών της Αίγινας. Καθημερινά ετοιμάζονται πάνω από 50 μερίδες φαγητού και διανέμεται με αυτοκίνητο σε κάποιες περιπτώσεις συμπολιτών μας που αδυνατούν να προσέλθουν στο Λεούσειο Ίδρυμα.

 

Η ιστορία  του συσσιτίου ξεκινά λίγο πριν το 1990  με εμπνευστή τον π. Νικόλαο Σαββόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία  του καθημερινού συσσιτίου στον ίδιο χώρο. Τη φροντίδα ανέλαβαν  κατά καιρούς κι άλλοι ιερείς όπως ο π. Ανδρέας Ντότσικας ο αρχιμ. Δαμασκηνός Μούρτζης.

Την τροφοδοσία  του συσσιτίου και την παροχή των πρώτων υλών για  την προετοιμασία προσφέρουν κατά κύριο λόγο η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας – Αγίου Νεκταρίου  τα Super Market Κρητικός αλλά και πολλοί ιδιώτες. Συγκινητική είναι ωστόσο η συμμετοχή των εθελοντών στην προετοιμασία  των γευμάτων που δεν σταματά  σε αργίες και εορτές.

Τις τελευταίες ημέρες  την ευθύνη του συσσιτίου έχει αναλάβει και πάλι με απόφαση  του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ ο π. Νικόλαος Σαββόπουλος. Η ανάληψη εκ νέου των καθηκόντων του, έχει ως σκοπό να δώσει μια νέα πνοή και ορμή στη σημαντική αυτή προσπάθεια και να εμπνεύσει κι άλλους συμπολίτες μας να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους. Ανάμεσα στους ιερείς  που βοηθούν είναι και ο εφημέριος  της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης και ο διάκονος π. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης.

Πολλές φωτογραφίες από τη δράση και την καθημερινότητα του Συσσιτίου μπορεί κάποιος να δει στη σελίδα  στο Face book «Λεούσειο Ίδρυμα»

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων Ισοτρικού Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, καλεί τα τακτικά και ταμειακώς εντάξει μέλη του, σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 11πμ ...

Τα είπαν οι δήμαρχοι των Νησιών στο περιθώριο των εκλογών της ΠΕΔΑΣΠΕΤΣΕΣ

Συνάντηση των δημάρχων Νήσων Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκλογών της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού τ...