ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιλιάδες οι προσκυνητές για τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα

Χιλιάδες οι προσκυνητές που κατέφθασαν στην Αίγινα από την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου και θα συνεχίσουν να έρχονται κατά  τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου.
Σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου ημέρα μνήμης της κοιμήσεως του Αγίου τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυ-αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου λειτουργούντων των Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου , Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιεροθέου και Ύδραςκ. Εφραίμ. Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία και η μεταφορά της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στην πόλη της Αίγινας. Αμέτρητα πούλμαν και Ι.Χ αυτοκίνητα σχημάτισαν μια αλυσίδα χιλιομέτρων για  τη μεταφορά  των χιλιάδων προσκυνητών που ανέβαιναν συνεχώς προς το Μοναστήρι.


Ο καλοκαιρινός καιρός χάρισε μια γιορτινή και λαμπρή ημέρα στην Αίγινα. Χιλιάδες  οι επισκέπτες  που παρακολούθησαν τη λιτανεία  στην παραλία  και τα στενά της Αίγινας. Το δυναμικό παρόν όπως κάθε χρόνο έδωσαν οι εκατοντάδες  των μαθητών και μαθητριών του νησιού σχηματίζοντας μια ατέλειωτη αλυσίδα κατά μήκος της παραλίας. Τη λιτανεία συνόδευσε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος, και η Φιλαρμονική του Συλλόγου "ΜΟΥΣΑ". Παρόντες όπως κάθε χρόνο οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυμναστών που έχουν ανακηρύξει τον Άγιο ως προστάτη τους.


Εκ μέρους της Κυβερνήσεως παρέστη ο βουλευτής κ. Κ. Κατσαφάδος και η αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεωδορακοπούλου - Μπόγρη, ο κ. Σ. Σπυρίδων εκ μέρους της επιτροπής Περιφερειών, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα,  ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Λυράκης, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου κ. Αθανασίου οι Αντιδήμαρχοι της Αίγινας, κ. Ν. Πτερούδης, Δ. Καραγιάννης, Γ. Σκαλτσιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανός,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης κ. Α. Φραγκούλης,ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Αθ. Καραγιάννης και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Γ. Σουλιώτης.

 

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων Ισοτρικού Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, καλεί τα τακτικά και ταμειακώς εντάξει μέλη του, σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 11πμ ...

Τα είπαν οι δήμαρχοι των Νησιών στο περιθώριο των εκλογών της ΠΕΔΑΣΠΕΤΣΕΣ

Συνάντηση των δημάρχων Νήσων Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκλογών της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού τ...