ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Καλύτερο εστιατόριο του κόσμου το Mirazur στην Κυανή Ακτή

Το Mirazur, το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε σήμερα καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στην τελετή για την παρουσίαση της λίστας των "50 Καλύτερων" που βασίζεται σε δημοσκόπηση μεταξύ διεθνών σεφ, ιδιοκτητών, καλοφαγάδων και κριτικών απ' όλον τον κόσμο.

Το Mirazur, με τη φρέσκια, εποχιακή κουζίνα του, είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο που κατακτά αυτόν τον τίτλο από το 2002.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Noma της Κοπεγχάγης, τρίτο κατατάχθηκε το Asador Etxebarri, στη Χώρα των Βάσκων και τέταρτο το Gaggan στην Μπανγκόκ.

Να σημειωθεί ότι ο Μάουρο Κολαγκρέκο είναι επίσης ο μοναδικός αλλοδαπός σεφ που έχει τιμηθεί τρία αστέρια από τον γαλλικό οδηγό Michelin.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΓεύση

Με φόντο τη λαϊκή παράδοση, τις παλιές συνταγές της γιαγιάς, της μινωικής Κρήτης και του Ερωτόκριτου, πλημμύρισε από αρώματα, χρώματα και γεύσεις το Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Κρήτης...

image descriptionSM TUBE

Αφορμή για ταξίδι δίνει στον αγαπημένο μας ζαχαροπλάστη το αιγινίτικο φιστίκι. Ο Στέλιος και η ομάδα του παίρνουν το πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και συναντούν τους ανθρώπους πο...

image descriptionΓεύση

Φέτος το Πάσχα θα σας δώσω μια εύκολη συνταγή για τσουρέκι χωρίς μαχλέπι και μαστίχα, αλλά με πορτοκάλι. Τώρα, όσοι το θέλετε παραδοσιακό δεν έχετε παρά να προσθέσετε από 1/2 κουτα...

image descriptionΓεύση

Έρχεται η Σαρακοστή! Τι να κάνουμε... θα τηρήσουμε το έθιμο. Έτσι, σε αυτό το τεύχος σάς προτείνω νηστίσιμα μπισκότα, για να έχετε κάτι να τσιμπήσετε όλες τις ώρες. Υλικα • 150 γρ....

image descriptionΠΟΡΟΣ

Στο κοσµοπολίτικο Ασκέλι στον Πόρο, η αύρα της θάλασσας σε προκαλεί να ζήσεις το κάθε λεπτό ξεχωριστά. Να ικανοποιήσεις όλες σου τις αισθήσεις.Να αρπάξεις αχόρταγα οτιδήποτε σου πρ...

image descriptionΓεύση

Πέρασαν 3,5 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές, όπου κάποιοι από εσάς θυμούνται ακόμη τα μπισκότα τυριού με 3 υλικά που σας είχα δώσει, αφού τα φτιάχνετε μέχρι και σήμερα. Εκτάκτω...