Με λαμπρότητα ξεκίνησε ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Σε ένα κατάμεστο ναό από χιλιάδες προσκυνητές που κατέφθασαν στην Αίγινα από πολλά σημεία της Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες ξεκίνησε ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Ο μικρός εσπερινός  τελέστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στο καθολικό της Ιεράς Μονής και ακολούθως ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου παρουσία των αρχών του νησιού και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και φορέων της Αίγινας.
Του εσπερινού χοροστάτησε ο νέος μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Μητροπολίτες Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, Λαρίσης κ κ. Ιερώνυμος, Νέας Κρήνης κ.κ.Ιουστίνος και Φριώτιδος κ.κ. Συμεών. Παρέστη ο βουλευτής περιφερείας κ. Μανωλάκος οι αντιδήμαρχοι κ. Ν. Πτερούδης και Δ. Καραγιάνης καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.
 Σήμερα Σάββατο θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου στην πόλη της Αίγινας.

Διαβάστε επίσης

Παροχή νερού στην Αίγινα υποβρυχίωςSM TUBE

Από τα μέσα Οκτωβρίου, 33 γαλάζιοι σωλήνες των 483 μέτρων επιπλέουν στον κόλπο της Σαλαμίνας. Το ασυνήθιστο θέαμα οφείλεται σε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα έργο: πρόκειται...

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων Ισοτρικού Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, καλεί τα τακτικά και ταμειακώς εντάξει μέλη του, σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 11πμ ...