ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειροτονία π. Στυλιανού Κουτσούκου στην Αίγινα

Με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως και την παρουσία πολλών πιστών, συγγενών, φίλων και συμφοιτητών τελέστηκε στον Ιερό  Ναό του Αγίου Νεκταρίου χθες Τρίτη 5 Νοεμβρίου η "εις πρεσβύτερον" χειροτονία του διακόνου π. Στυλιανού Κουτσούκου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

 

Μετά από πέντε χρόνια διακονίας ο π. Στυλιανός χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, πρεσβύτερος.

 

Ο π. Στυλιανός προέρχεται από την περιοχή των Αγίων της Αίγινας και έλαβε τα πρώτα νάματα της πίστης από την ευλαβή οικογένειά του, ενώ ανδρώθηκε εκκλησιαστικά στην ενορία του Αγίου Κρίσπου δίπλα στον εκλεκτό ιερέα π. Φανούριο Μακαρατζή.

 

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη όπου διακρίθηκε στις δραστηριότητες του σχολείου συμμετέχοντας ιδιαιτέρως και με πολύ επιτυχία στην Περιβαλλοντική Ομάδα και στην Θεατρική, γράφοντας ακόμα και μικρά άρθρα στην εφημερίδα του σχολείου την "Μαθητική Κυψέλη". 

 

Συνέχισε στο Γενικό Λύκειο Αίγινας και ακολούθως φοίτησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Συνεχίζει τις σπουδές  του αυτά  τα χρόνια στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.

 

Από τα πρώτα χρόνια της ιερατικής του ζωής υπηρέτησε ως διάκονος δίπλα στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στην Ύδρα και κατόπιν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων Αιγίνης (Παναγίτσα). 

Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στον ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης.

 

Τη χειροτονία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Ν. Πτερούδης και Δ. Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κ. Σαλπέα και Φ. Τζίτζης.

 

*Φωτογραφίες π. Ακίνδυνου Δαρδανού

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων Ισοτρικού Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, καλεί τα τακτικά και ταμειακώς εντάξει μέλη του, σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 11πμ ...

Τα είπαν οι δήμαρχοι των Νησιών στο περιθώριο των εκλογών της ΠΕΔΑΣΠΕΤΣΕΣ

Συνάντηση των δημάρχων Νήσων Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκλογών της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού τ...

Ο Βασίλης Αρτίκος στο φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου ΑίγιναςΑίγινα

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας" φιλοξενεί την Τετάρτη 13/11 τον γνωστό φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο που θα παρουσιάσει και το έργο του.   Ο Βασ...