ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή των Αγίων στην Αίγινα

Μεγάλη η κινητοποίηση χθες αργά τα μεσάνυχτα όταν διαπιστώθηκε ότι εστίες φωτιάς υπήρχαν σε περιοχές των Αγίων. Η μία εστία στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου πίσω από την Παλιαχώρα και οι άλλη στην περιοχή του Κουρέντη.

   Να  υπενθυμίσουμε ότι λίγες ώρες πριν στην Παλαιαχώρα ήταν σε εξέλιξη το πανηγύρι του Σταυρού, ενώ στην παραλία της πόλης της Αίγινας είχε ολοκληρωθεί η μεγάλη συναυλία  του Κώστα Μακεδόνα και η τελετή έναρξης του 11ου  Φεστιβάλ Φιστικιού.

Όπως μας ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αίγινας Γ. Ζορμπάς, η κινητοποίηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν μεγάλη και άμεση και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα που θα μπορούσαν να συμβούν με το δυνατό αέρα που φύσαγε  στην περιοχή που είναι στην κυριολεξία  «στο μάτι του βοριά».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού για το θέμα αυτό εκφράζει τις ευχαριστίες του σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία,τον Δήμο Αίγινας,την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή,τον Π.Ζαραβέλα και τον Δ.Γκαργκανίτη με το JCB και τους απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.Το Δήμαρχο κ.Γ. Ζορμπά,την Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Θεωδορακοπούλου- Μπόγρη, τον Αντιδήμαρχο κ.Δ.Καραγιάννη,κ.Σ.Θεριανό,κ.Π.Κασιμάκη,κ.Σ.Μπήτρο(πρόεδρο,αντιπρόεδρο Αίγινας) και τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών κ.Ν.Βλαστό.Επίσης το προσωπικό του Δήμου Αίγινας και όσους ήρθαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό που εξασθένησαν οι άνεμοι και περιορίσαμε την φωτιά! Να υπενθυμίσω ότι υπήρχε και δεύτερη φωτιά στην περιοχή του Κουρέντη. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως οτιδήποτε ύποπτο βλέπει μέσα στα δάση μας να ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς. Απαγορεύεται στον οποιοδήποτε να κινείται μέσα στο δάσος σε περιόδους ξηρασίας και με ισχυρούς ανέμους. Προσοχή μεγάλη!»
Φωτογραφίες: Μανόλης Λεούσης

Διαβάστε επίσης

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου απογείωσαν τους θεατές του Φ. Φιστικιού στην ΑίγιναΑίγινα

Με τίτλο: «Όπου με πάς σε πάω» δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό στο λιμάνι της Αίγινας σε ένα ονειρικό ταξίδι στην ελληνική μουσική.   Το σ...

Ξυλοπόδαροι, πυροτεχνήματα και βράβευση Βαρώτσου στην τελετή έναρξης του 11ου Φεστιβάλ ΦιστικιούΑίγινα

Μέσα σε μία πλημμυρισμένη από κόσμο παραλία της Αίγινας ξεδιπλώθηκε το πρόγραμμα της τελετής έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού που είχε ως μεγάλο σύμμαχο τον «Αίολο» το θεό των α...