ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η παιδική ψυχαγωγία με την υπογραφή της Αρχοντούλας

 Με μια καλόγουστη αφίσα το τμήμα  της παιδικής ψυχαγωγίας  προσκάλεσε φέτος τους μικρούς της φίλους στο πρόγραμμά της. Η γνώριμη παιδική ψυχαγωγία που από φέτος επέστρεψε  στον περίβολο  του Πύργου του Μάρκελου, ευτύχησε φέτος να έχει  υπεύθυνη διοργάνωσης  την εκπαιδευτικό κ. Αρχοντούλα Γεωργοπούλου με μοναδική πείρα στο είδος.

   Η κ. Αρχοντούλα έχει ασχοληθεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις με τον τομέα αυτό και με αξιοσημείωτη επιτυχία. Φέτος η επιστροφή της στα «γνώριμα νερά» ήταν και μια εγγύηση για την επιτυχία αυτού του τόσο ιδιαίτερου τομέα  του Φεστιβάλ.

Συναντήσαμε την κ. Αρχοντούλα το Σάββατο το πρωί στον Πύργο του Μάρκελλου καθώς το πρόγραμμα της παιδικής ψυχαγωγίας  του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη με πολλά παιδιά να βρίσκονται στο χώρο, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε δράσεις, να ζωγραφίζουν, να παίζουν σκάκι.

Το πρώτο πράγμα που ρωτήσαμε την κ. Αρχοντούλα ήταν για την αφίσα, μια που ποτέ μέχρι τώρα η παιδική ψυχαγωγία δεν είχε κυκλοφορήσει κάτι παρόμοιο. Μας είπε λοιπόν πως δεν ήταν αρχική ιδέα αλλά πρόεκυψε από «ένα λάθος», γιατί το σχέδιο της αφίσας δεν κατόρθωσε να τυπωθεί στο έντυπο  πρόγραμμα. Έτσι προέκυψε η αφίσα η οποία (η ζωγραφιά της)  τυπώθηκε και σε μπλούζα.

Η κ. Γεωργοπούλου μας ανέφερε  πως το φετινό πρόγραμμα της παιδικής ψυχαγωγίας είχε σαν κύριο άξονα το νερό, γι’ αυτό και οι μικροί φίλοι έκαναν ευχές, στόλισαν ένα καραβάκι, ακολούθησαν τα «Νεροπαιχνιδίσματα». Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό  του προγράμματος της φετινής παιδικής ψυχαγωγίας. Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των παιδιών ήταν πολύ  μεγάλη, αρκεί να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το απόγευμα τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω από 100  φαναράκια.

  Η κ. Αρχοντούλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Αθηνά Χαρτοφύλακα που το προηγούμενο διάστημα των 5 μηνών δούλεψαν μαζί για  να καταρτίσουν και να προετοιμάσουν το φετινό πρόγραμμα. «Στο φετινό μου εγχείρημα – σημείωσε – με βοήθησε η εμπειρία και τα πεπραγμένα  των  προηγούμενων ετών που συμμετείχα, επίσης με βοηθάει και ή ίδια μου η δουλειά, η αγάπη και το μεράκι γι΄αυτήν. Ωστόσο – υπογράμμισε- το Φεστιβάλ το έμαθα από τον Κώστα Ντρή.»

Τέλος υπογράμμισε ότι εύκολα ξεπεράστηκε η δυσκολία του γεγονότος ιδιαίτερα  για την παιδική ψυχαγωγία που συνιστούσε  το γεγονός ότι το Φεστιβάλ συνέπεσε με την έναρξη των σχολείων. Όμως πολλές  τάξεις Δημοτικών Σχολείων της Αίγινας επισκέφθηκαν την έκθεση  του Ζαν Ζακ στο ξενοδοχείο Μπράουν, και τις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η χαρά  της κ. Αρχοντούλας δεν κρύβεται στα λεγόμενά  της, και η ικανοποίηση επίσης  για την επιτυχία του φετινού εγχειρήματος. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους της και τα όνειρά της  και ο κήπος  του Πύργου μετατράπηκε σε ένα πολύβουο παιδικό μελίσσι.

Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία για μια διοργάνωση όταν βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Διαβάστε επίσης

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου απογείωσαν τους θεατές του Φ. Φιστικιού στην ΑίγιναΑίγινα

Με τίτλο: «Όπου με πάς σε πάω» δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό στο λιμάνι της Αίγινας σε ένα ονειρικό ταξίδι στην ελληνική μουσική.   Το σ...

Ξυλοπόδαροι, πυροτεχνήματα και βράβευση Βαρώτσου στην τελετή έναρξης του 11ου Φεστιβάλ ΦιστικιούΑίγινα

Μέσα σε μία πλημμυρισμένη από κόσμο παραλία της Αίγινας ξεδιπλώθηκε το πρόγραμμα της τελετής έναρξης του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού που είχε ως μεγάλο σύμμαχο τον «Αίολο» το θεό των α...

Η ώρα της μεγάλης γιορτής...Αίγινα

Στη δεύτερη δεκαετία της μπαίνει αισίως η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας και μας προσκαλεί (μικρούς και μεγάλους) να διασκεδάσουμε, να χορτάσουμε φρεσκοψημένο φιστίκι και φιστικολιχουδιέ...