ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» στην Αίγινα

    Στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Φυστικιού Αίγινας Το νέο βιβλίο του Γιώργου Πίττα με τίτλο «Οι Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015. Οι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που θα μας κάνει να αγαπήσουμε πιο πολύ τη Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πραγματικό συγγραφικό «διαμάντι», προϊόν μακρόχρονης ερευνητικής δουλειάς και υπόδειγμα υψηλής αισθητικής, που αναδεικνύει ένα-ένα 100 ελληνικά προϊόντα (φυστίκι, κρόκος, μαστίχα, ρόδι…), συνθέτοντας το ψηφιδωτό του Γαστρονομικού μας Πολιτισμού. Το ενδιαφέρον, η σημασία και η συνεισφορά του συγγραφικού αυτού έργου, ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της Γαστρονομίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, «Προϊόντα και άνθρωποι, γεύσεις και συνταγές, μύθοι και ιστορία, παράδοση και λογοτεχνία, τόποι και τοπία, ήθη και έθιμα, δρώμενα και τελετουργίες, θεωρίες και επιχειρηματικότητα, ξετυλίγονται μέσα στις σελίδες του και δένουν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων που μπορούν να συγκροτήσουν τον βασικό πυλώνα μιας νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας (Τοπίο – Περιβάλλον - Αγροτική Οικονομία – Προϊόντα – Γαστρονομία – Πολιτισμός -Τουρισμός), αλλά και του νέου υπαρξιακού και πολιτισμικού μας αναπροσδιορισμού». Oι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την Ελληνική Γαστρονομία ως όλον, δίνοντάς μας ταυτόχρονα γερές δόσεις εθνικής αυτογνωσίας, ελπίδας και προοπτικής. Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για κάθε προϊόν. Στο εξώφυλλο του βιβλίου, φωτογραφία του κρόκου Κοζάνης. Άλλα βιβλία του Γιώργου Πίττα:
  • "Τα Καφενεία της Ελλάδας", Β’ Έκδοση, Δεκέμβριος 2014
  • “Τα Σημάδια του Αιγαίου”
  • “Τα Πανηγύρια του Αιγαίου”
  • “Η Αθηναϊκή Tαβέρνα”
  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη συνεργάτιδα του κ. Πίττα, κα Δανάη Σαλεπούλα, 6979796194, dsalepou@otenet.gr  

Διαβάστε επίσης

7η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας: Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβρη του 2016Αίγινα

Με μαγειρική από τρεις νεαρούς Αιγινήτες σεφ, τον Παναγιώτη Μπέση, τον Κώστα Σαΐνη και τον Γιώργο Σαντοριναίο, αλλά και με τα κρουστά του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας σήμα...

7η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας: Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβρη του 2016Αίγινα

Με μαγειρική από τρεις νεαρούς Αιγινήτες σεφ, τον Παναγιώτη Μπέση, τον Κώστα Σαΐνη και τον Γιώργο Σαντοριναίο, αλλά και με τα κρουστά του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας σήμα...

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ - Μια εικαστική παρέμβαση στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο ΑίγιναςΑίγινα

Της Μαρίας Τριαντοπούλου Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε σήμερα έξω από την είσοδο του ιστορικού κτιρίου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, των Φυλακών της Αίγινας όπως είναι ευρύτερα γνωσ...

Επίσκεψη Χατζηπέρου στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην ΑίγιναΑίγινα

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ ) στην Αίγινα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης  Χατζηπέρος  κατά την επίσκεψη του στο νησί με την ευκαιρία των εκδ...

Τιμητική βράβευση συλλόγων και εθελοντών για τον καθαρισμό των ακτών της ΑίγιναςΑίγινα

Σαν ελάχιστη τιμή για τη συμμετοχή τους στον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών της Αίγινας, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού ακτών στις 8-10 του περασμένο...