ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναυλία για το Μάνο Χατζιδάκι στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας

  Αφιερωμένη στα 24 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι ήταν  η συναυλία που πραγματοποίησε η Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας το Σάββατο 28/9 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Σκοποί και μελωδίες από έργα του συνθέτη αλλά και γνώριμα ακούσματα από δουλειές  του για  τον κινηματογράφο και το θέατρο απέδωσαν τα μέλη της χορωδίας.

Η άψογη προετοιμασία, η πολύ καλή ερμηνεία  των χορωδών υπό τη μουσική διεύθυνση του κ. Γιάννη Βρυζάκη ενθουσίασε  το πολυπληθές κοινό της βραδιάς που είχε κατακλύσει κάθε διαθέσιμο χώρο. Αρκετά τραγούδια ερμήνευσε μοναδικά η κ. Μαντώ Μάντζιου που σαγήνεψε το κοινό με τη φωνή και την ερμηνεία της καθώς και ο ίδιος ο κ. Βρυζάκης, ενώ συνέπραξαν ως ντουέτο σε άλλα.  Η Πολυφωνική χορωδία Αίγινας για άλλα μια φορά επιβεβαίωσε τη φήμη  που την ακολουθεί με τις σωστές  και άψογες εμφανίσεις της που είναι αποτέλεσμα πολύμηνων και εντατικών προβών. Η σωστή μουσική διδασκαλία αλλά κυρίως η μουσική παιδεία που έχει καλλιεργήσει στα μέλη της σε ικανό επίπεδο ερμηνείας με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει ένα δικό  της και φανατικό κοινό που αγαπά την καλή μουσική.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα τμήμα του Μουσικού Συλλόγου «Μούσα»  ερμηνεύοντας σκοπούς του Μάνου Χατζιδάκι και ακολούθησε η Παιδική Χορωδία  του Συλλόγου.

Τους χορωδούς στο  πιάνο συνόδευσαν ο κ. Γρηγόρης Αιβαζόπουλο και ο κ. Αλέξης Στενάκης που απέδωσαν με ευαισθησία  τα έργα του μεγάλου συνθέτη.

Η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου ωστόσο για άλλη μια φορά αποδείχτηκε μικρή για να φιλοξενήσει μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση.

Παρούσα στη συναυλία η διεθνούς φήμης πιανίστρια και πρόεδρος του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας κ. Ντόρα Μπακοπούλου, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Πούντος και κ. Μαίρη Κουκούλη.

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της ΑίγιναςΑίγινα

Με παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών -  Γ. Πατούλης: «Μετά από πολλά χρόνια ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου ...

Παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο ΑίγιναςΑίγινα

Παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου για την υποβολή αίτησης με σκοπό τη ρύθμιση οφειλών  προς το Δήμο Αίγινας μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας σύμφωνα με την Υπουργική...