ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιάννης Ζορμπάς: Ο Δήμος της Αίγινας έχει λεφτά

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι συγκεντρωμένοι γύρω από την παλαιά προβλήτα της Αίγινας παρακολούθησαν χθες Παρασκευή 31/5, το βράδυ  τις δύο τελευταίες προεκλογικές ομιλίες, στις οποίες οι δύο τελικοί διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος σεβάστηκαν  τους χρόνους και ξεδίπλωσαν τα επιχειρήματά  τους.

Η προγραμματισμένη για τις 21.30 ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ζορμπά άρχισε λίγα μετά, με την υποψήφια του συνδυασμού του, κυρία Ταπτά να τον προλογίζει και να τον υποδέχεται στο βήμα.

Ο Γιάννης Ζορμπάς στην αρχή της ομιλίας του θεώρησε σκόπιμο να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους τους συνυποψήφιους του για το δημαρχιακό αξίωμα, για το πολιτισμένο κλίμα του προεκλογικού αγώνα, παραλείποντας όμως να αναφέρει τον Γ. Θεοδωράκη. Η παράλειψη αυτή δημιούργησε σχόλια και συζητήσεις.

Κατόπιν γνωστοποίησε την επαγγελματική του ταυτότητα και δραστηριότητα τόσο στα νεανικά του χρόνια στην Αγία Μαρίνα όσο και τα τελευταία στην πόλη της Αίγινας.

Υπεραμύνθηκε  του έργου που επιτέλεσε όσο  ήταν πρόεδρος στην ΚΕΔΑ και αναφέρθηκε  στην εξυγίανση της, αποπληρώνοντας χρέη προηγούμενων ετών. «Παραλάβαμε μια επιχείρηση χρεωμένη και ζημιογόνα και την κάναμε κερδοφόρα».

Μίλησε για τα χρήματα που έχει ο Δήμος της Αίγινας. Για την εξυγίανση του Λιμενικού Ταμείου το οποίο και πάλι έχει αποθεματικό, αλλά και για τα χρήματα που πρέπει να εισπράξει ο Δήμος από τους μεγάλους οφειλέτες.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει τους λόγους  για τους οποίους ο ίδιος προσωπικά, αλλά και βασικά στελέχη του συνδυασμού του που κατέχουν ακόμα θέσεις ευθύνης, δεν παραιτήθηκαν, αλλά συνέχισαν να συμμετέχουν στη διοίκηση του Δήμου. Αποδοκίμασε τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες. Αναφέρθηκε στις υπηρεσίες  του Δήμου και ιδιαίτερα αυτήν της καθαριότητας, καυτηριάζοντας την κατάσταση που συνάντησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί την Τρίτη μετά  τις εκλογές στα σχολεία  τους.

Προσκάλεσε το πολιτιστικό δυναμικό  του νησιού τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους να στρατευτούν ώστε η Αίγινα να γυρίσει σελίδα.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας ένα μεγάλο προσκλητήριο σε όλους την Κυριακή των εκλογών  να αποφασίσουν για το καλό της Αίγινας. 

 

Φωτογραφία: Μαίρη Κουκούλη

 

Διαβάστε επίσης

Πρόσκληση στην προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αίγινας Γιάννη ΖορμπάΑίγινα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς και τα μέλη του συνδυασμού «ΑΙΓΙΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ» σας προσκαλούν στην προεκλογική ομιλία την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 21:30 στην Παλιά ...

Ουδετερότητα από τον Π. Μεθενίτη για την εκλογική αναμέτρηση του Β' γύρου στην ΑίγιναΑίγινα

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα" του υποψηφίου δημάρχου Παντελή Μεθενίτη.  Στην ανακοίνωση του ο κ. Μεθενίτης αναφέρθηκε στην εκλ...

Σταυροδοσία στην Κοινότητα ΑίγιναςΑίγινα

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 28/5 με αρκετή καθυστέρηση  τα αποτελέσματα  των εκλογών για την Κοινότητα Αίγινας. Σύμφωνα με  τα στοιχεία  που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και όπως μας εν...