ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου και Φεστιβάλ “Αναστάσιος Λεϊμονής”– Πόρος 2019

Η 11η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Πιάνου και Φεστιβάλ ¨Αναστάσιος Λεϊμονής¨ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της με την Τελετή Λήξης που περιλάμβανε το εορταστικό Κοντσέρτο Γκαλά και την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής, την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού.


Το Κοντσέρτο Γκαλά και η Τελετή Λήξης ήταν αφιερωμένα στην Δημοτική Αρχή Πόρου και την κ. Χρυσούλα Λάζαρη για την ευγενή τους υποστήριξη. Την τελετή λήξης τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος απόλαυσε με την οικογένειά του την ερμηνεία νεαρών σολιστών από όλο τον κόσμο.


Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Πόρου κατά την φετινή διοργάνωση είχαν την χαρά να απολαύσουν δωρεάν, μοναδικές ερμηνείες χάρη στα 21 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ που έλαβαν χώρα από τις 19 έως τις 28 Αυγούστου και ερμήνευσαν 80 ενεργά μέλη της Ακαδημίας, τα οποία προέρχονταν από 23 διαφορετικές χώρες του κόσμου: Κίνα, Ταϊβάν, Ιαπωνία, Ρωσία, Τατζικιστάν, Μογγολία, Μπελαρούς, Πολωνία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, Η.Π.Α., Ισραήλ, Σουηδία, Ισλανδία, Νορβηγία, και Ελλάδα.


Ξεχωριστές βραδιές για την φετινή διοργάνωση υπήρξαν το Ρεσιτάλ υπό το σεληνόφως στο Ιερό του Ποσειδώνα (Παρασκευή 23 Αυγούστου), η βραδιά με Κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα ΄΄Sinfonietta΄΄ Αθηνών (Σάββατο 24 Αυγούστου), το Ρεσιτάλ Πιάνου για Λιλιπούτειους πιανίστες στις 26 Αυγούστου στην Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, και τα Εορταστικά Κοντσέρτα (25 και 28 Αυγούστου) για σολίστες κάθε ηλικίας στα οποία συμμετείχε το ψηφίζοντας τους καλύτερους σολίστες. Επιπλέον, πραγματοποιούνταν από 3 ατομικά ρεσιτάλ διακεκριμένων σολιστών τόσο στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού όσο και στην αίθουσα Νεφέλη του Ξενοδοχείου Σειρήνα (Sirene Blue Resort).

 

Οι 12 καθηγητές – διάσημοι παιδαγωγοί πιάνου που φέτος δίδαξαν τους συμμετέχοντες σε 5 ατομικά masterclasses ήταν οι: Γεώργιος Αραβίδης – Ελλάδα, Raquel Boldorini-Oυρουγουάη, Lilia Boyadjieva –Βουλγαρία & Γαλλία, Dennis Chefanov-Ρωσία- Noρβηγία, Sylvia Hsiang Tai – Chu – Tαϊβάν, Pavel Ellashevich-Ρωσία, Ηector Moreno – Αργεντινή, Marina Pliassova – Ρωσία & Νορβηγία, Philippe Raskin-Βέλγιο, Rafael Salinas-Ισπανία, Μichael Wladkowski-Γαλλία και η Αγάθη Λεϊμονή-Ελλάδα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ.


Χάρη στην κ. Λεϊμονή, και την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας: του κ. Σπύρου Λάζαρη –ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας που προσφέρει τα πιάνα και στα οποία συνέδραμε από φέτος και ο οίκος Νικοτιάν, του Πυθαγόρειου Ωδείου και του Τρίτου Προγράμματος, της Hellenic Seaways για την έκπτωση που παρείχε για την μετακίνησης της Ορχήστρας και του Δήμου Πόρου που φιλοξενεί σε δημόσια κτήρια την διοργάνωση και συμβάλλει οικονομικά και υλικοτεχνικά, υλοποιήθηκε για 11η συνεχή χρονιά μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση και με πολλαπλό όφελος για τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών στους τομείς της διαμονής, της εστίασης, των τροφίμων, των αναμνηστικών – δώρων και της μεταφοράς.


Ο συνδυασμός μαθημάτων και διακοπών στο νησί Πόρου με τις εξαίρετες συνθήκες διαμονής και εκπαίδευσης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ανταλλαγή απόψεων, τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με νέους διαφορετικών εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο, προάγοντας αποτελεσματικά τον ελληνικό πολιτισμό και τον πολιτισμικό τουρισμό στο νησί του Πόρου και την χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Η γκαλερί Citronne στη φουαρ ART ATHINA Πολιτισμός

Μετά από μία επιτυχημένη εικαστική περίοδο το καλοκαίρι στον Πόρο, η γκαλερί CITRONNE  προχωρεί τώρα και σε μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στην Αθήνα. Συμμετέχει στη φετινή φουάρ A...

Δήμος Πόρου: Σημαντικές επιτυχίες από τους μαθητές του Λυκείου Πόρου στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019ΠΟΡΟΣ

Από τον Δήμο Πόρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Πόρου στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας...

1ος στους Μεσογειακούς Αγώνες στο θαλάσσιο σκι ο αθλητής του ΝΟΠΤ Φίλιππος ΚύπριοςΠΟΡΟΣ

Ο Φίλιππος Κύπριος, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας, αναδειχτηκε πρώτος νικητής του slalom στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στην Πάτρα, που διεξήχθησαν στις 25-31/...