ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
author

Η τελευταία ενημέρωση και οι οδηγίες του δήμου Πόρου προς κατοίκους, καταστηματάρχες και παραθεριστές

Σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ της δημοτικής αρχής Πόρου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και τους υπευθύνους του ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμος Πόρου ενημερώνει για τα ακόλουθα:
• Επιβεβαιώνεται ότι η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων αύριο το πρωί (Τετάρτη), καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αφιχθούν και θα περάσουν στο νησί με έκτακτα δρομολόγια του τοπικού πορθμείου, τα υλικά και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που θα ξεκινήσουν τις εργασίες επανένωσης των καλωδίων που έχουν κοπεί. Ήδη βρίσκεται στο νησί και ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου.
• Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσουν επίσης στο νησί γεννήτριες που έχει εξασφαλίσει η ΓΕΝ.ΓΡ.ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤ., οι οποίες θα συνδέονται σε υποσταθμούς του δικτύου, ώστε σταδιακά να δίδεται ρεύμα σε διάφορες περιοχές και να υπάρχει ρεύμα το πρωί, ακόμα και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σύνδεσης των καλωδίων στον εκτιμώμενο χρόνο.
• Από την στιγμή που θα λειτουργήσουν οι γεννήτριες και έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση, θα πρέπει να γίνεται απ’ όλους η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ρεύματος.
• Κάθε πολίτης που έχει ανάγκη να βρίσκεται σε χώρο με κλιματισμό ή χρειάζεται ρεύμα για συσκευές που αφορούν στην υγεία του, μπορεί να μεταβαίνει στο Κ.Ε. Πόρος όπου υπάρχει χώρος υποδοχής κοινού με γεννήτρια.
• Στο νησί βρίσκονται ήδη και έχουν τεθεί στη διάθεση της δημοτικής αρχής ιατροί, ασθενοφόρα και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη που τυχόν προκύψει.
• Για κάθε επείγον περιστατικό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στους ακόλουθους αριθμούς:
- Δήμος Πόρου (αριθμός εκτάκτου ανάγκης) – 15303
- Α.Τ.Πόρου - 2298022462
- Λιμεναρχείο Πόρου - 2298022274
- Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο - 2298022199
- Κέντρο Υγείας Γαλατά – 2298320300
• Κανένα έκτακτο πρόβλημα δεν υπάρχει με την υδροδότηση του νησιού και τη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου.
• Η καθημερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία του Πόρου ισχύει κανονικά και η δημοτική συγκοινωνία λειτουργεί κανονικά μετά από παύση λίγων ωρών το απόγευμα.
• Οι οδηγοί που διέρχονται από το σημείο στο οποίο έχουν πέσει τα καλώδια στην Πούντα (Κοράλλι) παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το μισό πλάτος της οδού είναι κλειστό (τα καλώδια δεν έχουν ρεύμα, ο κίνδυνος αφορά στο στένεμα του δρόμου).

Η δημοτική αρχή Πόρου θεωρεί ότι, δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος, οι ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και το επίπεδο συντονισμού με την κεντρική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, όπως και οι διαβεβαιώσεις για αποκατάσταση του προβλήματος έως την Τετάρτη.

 

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει επίσης άριστη συνεργασία με το Κ.Ε.Πόρος, το Α.Τ.Πόρου, το Λιμεναρχείο Πόρου, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, καθώς και τους εθελοντές που συνέδραμαν με σκάφη στο συμβάν. 

 

Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του νησιού παρακαλούνται να κάνουν υπομονή για μερικές ώρες ακόμα, ώστε από το μεσημέρι της Τετάρτης το νησί να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς. Σημειώνεται ότι όλες οι επιχειρήσεις του νησιού μπορούν να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους ακόμα και χωρίς ρεύμα, ενώ αρκετές διαθέτουν γεννήτρια.

 

Τέλος, οι αναμενόμενες βραδινές θερμοκρασίες είναι 23 βαθμοί και οι πρωινές 28, γεγονός που βοηθά την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στον Πόρο: Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕΠΟΡΟΣ

Τον Μάιο του 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων είχε στείλει έγγραφο με το οποίο ζητούσε τη λήψη μέτρων για τα καλώδια στα οποία χτύπησ...

Ερώτηση Χριστόφορου Μπουτσικάκη στη Βουλή για την τραγωδία στον Πόρο και την υπογειοποίηση των καλωδίωνΠΟΡΟΣ

Ερώτηση  προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.    ...

Σπίρτζης για την τραγωδία στον Πόρο: «Δεν είχαμε ευθύνη για συντήρηση ελικοπτέρου και καλώδια»ΠΟΡΟΣ

Ο Χρήστος Σπίρτζης απαντά στις κατηγορίες του ΚΙΝΑΛ , σχετικά με την τραγωδία στον Πόρο, κατηγορώντας το για εμπάθεια προς το πρόσωπό του.   Στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Παρά την...

Δήμαρχος Πόρου: Περιμένουμε την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιούΠΟΡΟΣ

«Αυτή την ώρα, γίνονται όλες οι απαιτούμενες προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση του νησιού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, αναφερό...

Μιχαήλ Αμπράμοφ: Ο Ρώσος επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων Τέχνης που σκοτώθηκε στον ΠόροΠΟΡΟΣ

Πρωτοσέλιδο σε πολλά ρωσικά μέσα είναι από χθες ο θάνατος των δύο Ρώσων επιβατών από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στον Πόρο.   Ο ένας από αυτούς ήταν ιδιαίτερα γνωστή προσωπι...

Ενημέρωση σχετικά με τη διακοπή και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον πόροΠΟΡΟΣ

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με αντικείμενο τις ενέργειες αντιμετώπισης της διακ...

Θλίψη στο πανελλήνιο για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρουΠΟΡΟΣ

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε χτες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά.   Είχε προηγη...

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μοιραία πτήση - Πώς κατέπεσε το ελικόπτερο στον ΠόροΠΟΡΟΣ

Ξεκίνησε η έρευνα των ειδικών εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στον Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου και τους τρεις νεκρούς.   Φως στην υπόθεση της μοιραίας πτώσης του Agusta A109...