ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεκάδες επισκέπτες στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη στην γκαλερί CITRONNE στον Πόρο

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην γκαλερί Citronne στον Πόρο, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ», σε επιμέλεια του γνωστού φωτογράφου και δασκάλου Πλάτωνος Ριβέλλη. Η έκθεση αυτή εντάσσεται στην θεματική Ίχνη στον Χρόνο» και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Τις φωτογραφίες της έκθεσης θαύμασαν και σχολίασαν πολλοί επισκέπτες, ειδικοί και μη: η μορφωτική ακόλουθος της Κύπρου στην Ελλάδα Νάντια Στυλιανού, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Μαίρη Κωνσταντουδάκη, ο Βυζαντινολόγος Γιώργος Καλόφωνος, ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Harvard Σπύρος Πολλάλης, οι ιστορικοί και επιμελητές εκθέσεων Τάκης Μαυρωτάς και Λουίζα Καραπιδάκη και πολλοί άλλοι κάτοικοι του νησιού ή επισκέπτες από την Αθήνα.

Η φωτογράφος Μαίρη Χριστοφίδη, μαθήτρια του Πλάτωνος Ριβέλλη, συγκροτεί ένα προσωπικό φωτογραφικό “ντοκουμέντο”, εικόνες με έντονη αισθητική υπόσταση. Κινείται με ευκολία από την κλασική ασπρόμαυρη στην έγχρωμη φωτογραφία, χωρίς φόβο, με την αντίληψη της ειδικής αισθητικής την οποία εμπνέει ή και επιβάλλει η καθημερινότητα.


Η Μαίρη Χριστοφίδη καδράρει τον κόσμο της σε φωτογραφικά καρέ. Η φωτογραφική της μηχανή συλλαμβάνει και “εκτελεί” τις στιγμές. Έτσι, η φωτογράφος αναπτύσσει ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Οι περισσότερες φωτογραφίες, παλαιές και νεώτερες, επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές, αφορμώνται από την επιθυμία του ανθρώπου να διατηρηθεί η μνήμη μιας δεδομένης στιγμής. Διέπονται από την αντίσταση στον Χρόνο, όπου “τ? πάντα ?ε?”, σαν να επιχειρούν να τον ακυρώσουν.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politismos/ekthesi-fotografias-tis-mairis-hrisofidi-ston-poro

 



Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση Χατζηπέρου για το έργο  «Αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών Ν. Πόρου»ΠΟΡΟΣ

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το έργο  «Αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών Ν. Πόρου»:  ...

Ενημερωτικές εκδηλώσεις από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής για το Πρόγραμμα ΑλιείαςΠΟΡΟΣ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 18-07-2019το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, και αφορούν το πρόγραμμα αλιείας.  Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται αυτ...

Γκαλερί CΙΤΡΟΝΝΕ-ΠΟΡΟΣ/ Εγκαίνια έκθεσης Μαίρης Χριστοφίδη το Σάββατο 27 ΙουλίουΠΟΡΟΣ

Η γκαλερί CITRONNE συνεχίζει το θερινό εκθεσιακό της πρόγραμμα με θεματική τα ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, στην οποία εντάσσεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη, «Αντιστάσει...