ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στον Πόρο: Μετά το κάλεσμα για συζήτηση, κάλεσμα για δημοκρατία

Γράφει ο Γιάννης Γκούμας - 

Την Τετάρτη 26-6-2019, στις 8:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Συγγρού, στον Πόρο, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνομιλία των υποψηφίων του ΜέΡΑ25 με τους πολίτες Πόρου και Γαλατά.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, μετά την σύντομη παρουσίαση του αρχικού κινήματος DiEM25, του προγράμματος του κόμματος ΜέΡΑ25 και των υποψηφίων που παραβρέθηκαν στο γεγονός, γίνανε ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τον κόσμο.
Τηρώντας την αρχική δέσμευση, ακούστηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις για το τι πρέπει να γίνει την άλλη μέρα το πρωί, ασχέτως ποιος θα κληθεί να το κάνει, όπως πρεσβεύει το ΜέΡΑ25.

Δόθηκαν επιπλέον διευκρινήσεις για τις θέσεις και το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί από πολίτες της Ευρώπης για τους πολίτες της Ευρώπης, ενώ το σύνολο του προγράμματος είναι ανηρτημένο στο site του κόμματος: mera25.gr.
Μέσα από την διαδικασία, αποδείξαμε:
1) την σταθερότητα στις ιδέες του κινήματος για την δημοκρατία, το πανευρωπαϊκό ιδεώδες και την συμμετοχικότητα
2) την επιθυμία να συζητάμε με όλους για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, πιάνοντάς τα ένα, ένα, χωρίς να σχηματίζουμε εκ των προτέρων κενές συνεργασίες.
Έχουμε αποδείξει πρώτα μεταξύ μας, φαίνεται στο forum και θα το φέρουμε στο μέλλον και σε όλους τους πολίτες, ότι η πολιτική παράγεται στην βάση, μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Στην παραπάνω λογική, καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και χώρου, να συνδιαμορφώσουμε απόψεις τόσο για τα γενικότερα θέματα που μας απασχολούν, όσο και να δώσουμε όλοι μαζί απαντήσεις στα ζητήματα της άλλης μέρας το πρωί.
Οι εκλογές δεν είναι το τέλος και μετά πάμε σπίτια μας. Οι εκλογές είναι μία στιγμή. Η πολιτική φτιάχνεται ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν είναι μια ιδέα... είναι πλέον διαπίστωση από την εμπειρία που αποκτήθηκε από το DiEM25, από την αρχή της δημιουργίας του στις αρχές του 2016, μέχρι σήμερα.
Θα ακουστούμε μετά τις εκλογές ή θα μας αφήσουν στο περιθώριο; Όλοι μαζί θα το αποφασίσουμε με την συμμετοχή μας αυτό. Δεν θα το αποφασίσουν πλέον άλλοι για μας.
Η συζήτηση που έγινε την Τετάρτη, είναι ανεβασμένη στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.youtube.com/watch?v=Ocw4fO_ARkY


https://www.youtube.com/watch?v=2Oi0mLwd0tc


Ταυτόχρονα, αντίστοιχες συζητήσεις με πολίτες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είναι ανεβασμένες του DiEM25 Greece:
https://www.youtube.com/channel/UCnoYrtwzgM9JAhKk6iLhBGg/videos

 

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση Porosea 2020ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία whynot ανακοινώνουν τη διοργάνωση στις 30 31 Μαΐου 2020, της αθλητικής εκδήλωσης multisport POROSEA 2020 (τριάθλο, aquathlon...