ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύδρα: Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

Ιδιαίτερη ημέρα για την Ύδρα η 14η Νοεμβρίου όπου το νησί πανηγυρίζει τον πολιούχο Άγιο του Κωνσταντίνο τον Υδραίο, τον νεομάρτυρα που βρήκε  τραγικό τέλος από τους Τούρκους λίγα  χρόνια πριν ξεσπάσει η Επανάσταση  του 1821,

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό της Ύδρας και στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό με την παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Σχετικά  στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λαμπρότητα τελέστηκε το Εσπέρας της 13ης Νοεμβρίου 2023 ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Χοροστάτησε και ομίλησε διδακτικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ,ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ..ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε τους προσκληθέντας αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ιστορική και ένδοξη Νήσου Υδρα ,την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αναφέρθηκε δι ολίγον στην γενναία προσωπικότητα του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου και στα σπουδαία μηνύματα της θυσίας του λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.

Παρέστησαν οι αρχές της Νήσου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Κ.Κατσαφάδος και πλήθος πιστών.

Ενωρίτερον τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος ο μικρός Εσπερινός και η μεταφορά της Τιμίας Κάρας Του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Μετά το πέρας του Μ.Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρέθεσε δείπνο στους Αγίους Αρχιερείς.

.

 

Tην Τρίτη 14η Νοεμβρίου 2023, η Τρισαρχιερατική Θ.Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του πολιούχου Ύδρας Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Προεξάρχων της Θ.Ευχαριστίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα για τον Νεομάρτυρα.

Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία και η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος, της Αγίας Κάρας, και των Τιμίων μυριπνόων Λειψάνων Του Αγίου και κατέληξε στον Λιμένα της Νήσου όπου εψάλλη δέησις επί της εξέδρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την συμμετοχή τους στην Ιερά πανήγυρη του Νεομάρτυρος , τους φορείς, τους χορηγούς κλπ.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στην τραπεζαρία του Ι.Καθεδρικού Ναού και γεύμα δια τους Αρχιερείς και τις Αρχές στο Επισκοπείο.

Τελετάρχης και υπεύθυνος δια την κυριώνυμο της εορτής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π.Νεκτάριος Δαρδανός.

Εψαλλε η χορωδία "Αντιφωνικόν μέλος " ενώ τις Ακολουθίες μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας 91.2 fm.

Την οργάνωση για τα της παραμονής της εορτής στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας είχε ο προϊστάμενος του εν λόγω Ι.Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π.Ακίνδυνος Δαρδανός.

Φωτογραφίες Γιώργος Σκορδαράς

Διαβάστε επίσης

Ύδρα: Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης κ. ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε με κατάνυξη στον Ι. Καθεδρικό Ναό ΎδραςΎδρα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ την Δευτέρα 25η Δεκεμβρίου 2023, ημέρα της του Χριστού Γεννήσεως, ιερούργησε με κατάνυξη εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας. Ανεγνώσθη υπό του ...

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών: Αύξηση των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων στα Μικρά ΝησιάΎδρα

Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, Πρόεδρος Ελευθέριος Κεχαγιόγλου:   Για πρώτη φορά, Ευρωπαϊκά τομεακά προγράμματα θα διαθέσουν αρκετά περισσότερα χρήματα στα Ελληνικά Μικρά Νησιά. Αγ...

Σαν Τζόρτζι: Άρχισαν να λαμβάνονται οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας με έκπτωση που αφορά το 2020Ύδρα

Σύμφωνα με ανάρτηση του  Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη  ξεκίνησαν να λαμβάνονται οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας με την έκπτωση των οικιακών καταναλωτών από το αιολικό πάρκ...

Ύδρα: Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου Ύδρα

Mέσα σε κλίμα πατριωτισμού και με επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ύδρα. Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της ...

Όταν ο Λέοναρντ Κοέν βρέθηκε στο μέτωπο του Σινά, ακριβώς πριν από πενήντα χρόνια Ύδρα

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ  6ης Οκτωβρίου του 1973, ανήμερα του Γιομ Κιπούρ  («Ημέρα της εξιλέωσης») , της πιο σημαντικής γιορτής του  ιουδαϊσμού , οι σειρήνες ήχησαν εκκωφαντικά απ’ άκ...