ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Μητρόπαπας: Η Ύδρα παραμένει μέχρι σήμερα το μοναδικό τερέν που φιλοξενεί SwimRun στην Ελλάδα

Η Ύδρα, οι Σπέτσες και ο Πόρος, αναπτύσσουν με γρήγορους ρυθμούς τον αθλοτουρισμό, διοργανώνοντας πρωτότυπα  multi sport events όλες τις εποχές. 


Η Ύδρα θα διοργανώσει τον ερχόμενο Νοέμβριο για δεύτερη συνεχή χρονιά τον αγώνα SwimRun.
Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές εναλλαγές και με συμμετοχή αθλητών σε ζευγάρια, οι οποίοι διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο. 

Ψυχή της διοργάνωσης είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αθλητισμό. Ο Κώστας Μητρόπαπας υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης και σήμερα είναι επικεφαλής της ομάδας "ΤrΙΜΟRΕ" η οποία τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία και αγώνες τριάθλου σε Ναύπλιο και Σύρο, διοργανώσεις που κατά γενική ομολογία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Ο διοργανωτής του SwimRunHydra μιλάει αποκλειστικά στο SM για τη διοργάνωση και τα οφέλη του αθλοτουρισμού στον Σαρωνικό. 

 

Τι ακριβώς είναι το SwimRunHydra;
Το SwimRunHydra είναι ένα πρωτότυπο, δυναμικό και ενθουσιώδες ξεκίνημα ενός νέου σπορ στην Ελλάδα, το οποίο το Νοέμβριο του 2018 έκανε με ενθουσιασμό την εμφάνισή του στην Ύδρα. Είναι ένα σπορ με πολλές ιδιαιτερότητες το οποίο συνδυαζόμενο με το μοναδικό ανάγλυφο της Ύδρας, δημιουργεί απίστευτες προσδοκίες!

Ποια στοιχεία το καθιστούν μοναδικό;
Η φύση του σπορ και το νησί που επιλέχθηκε να διοργανωθεί για πρώτη φορά και έκτοτε να καθιερωθεί στην Ελλάδα, το καθιστούν μοναδικό. Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο σπορ με ξεχωριστό concept. Ζευγάρια αθλητών, δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί, κολυμπούν και τρέχουν σε συνεχείς εναλλαγές, κουβαλώντας μαζί τους ότι μπορεί να χρειαστούν (νερό, φαγώσιμα κλπ), φορώντας το wetsuit και τα παπούτσια τους τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά. Καλούνται να συνεργαστούν, να αλληλοβοηθηθούν, να καταπονηθούν και να τερματίσουν μαζί, ζώντας το ξεχωριστό και κατακτώντας την υπέρβαση. Η εμπειρία μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα μείνει αξέχαστη. Η Ύδρα παραμένει μέχρι σήμερα το μοναδικό τερέν που φιλοξενεί SwimRun στην Ελλάδα.

Απευθύνεται μόνο σε αθλητές;
Το event απευθύνεται σε όλους! Οικογένεια, παρέα, φίλους. Απαρτίζεται από πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικίες και τα αθλητικά επίπεδα. Το SwimRun ως σπoρ, απευθύνεται σε αθλητές και αθλούμενους. Είναι ένα σκληρό σπορ, με ιδιαίτερες απαιτήσεις, οι οποίες όμως δεν περιορίζονται μόνο στα προφανή: δεξιότητες κολύμβησης και τρεξίματος! Η δυσκολία του σπορ αλλά και η ευχαρίστηση παράλληλα είναι η συνεργασία δύο για κοινό αποτέλεσμα. Η κοινή νίκη ή η κοινή εγκατάλειψη και εκ νέου υπόσχεση. Είναι κάτι που φαντάζει εύκολο, κρύβει όμως δύσκολες καταστάσεις γιατί τα όρια των ανθρώπων στις στιγμές καταπόνησης, δεν είναι ίδια. Πάντως, με στόχο την προσέλκυση περισσοτέρων να ζήσουν την εμπειρία και να ενταχθούν μεταξύ των SwimRunners, φέτος εντάχθηκε μια δεύτερη, μικρή απόσταση (InitiativeSwimRun), με λιγότερο κολύμπι που δυσκολεύει την απόφαση συμμετοχής και μικρού επιπέδου δυσκολίας! Είναι απόλυτα προσιτό. Παράλληλα όμως, ακούγοντας τις ανάγκες των αθλητών και τις επιταγές του σπορ, η απόσταση του αγώνα σχεδόν διπλασιάστηκε και πλέον ο κυρίως αγώνας (CoreSwimRun) είναι επαρκώς δύσκολος. Το μέλλον προμηνύεται ακόμη λαμπρότερο, με αποστάσεις που θα αποτελούν πόλο έλξης περισσότερων διεθνών SwimRunners.

Πρωτοεμφανίστηκε το 2018. Φέτος, στη δεύτερη διοργάνωση, τι προσδοκάτε;
Προσδοκούμε να μετασχηματίσουμε πέραν των αθλητών που έλαβαν μέρος μεγάλο τμήμα από τους θαυμαστές του πρώτου εγχειρήματος του 2018, που τόσο θετικά εκφράστηκαν. Πέραν του ίδιου του σπορ που λειτουργεί ως μαγνήτης του ξεχωριστού, του τολμηρού, του πρωτοπόρου, είναι το νησί που κερδίζει κάθε επισκέπτη και τον μετατρέπει σε ενθουσιώδη πρεσβευτή του!

Ο Νοέμβριος είναι κατάλληλος για ένα τέτοιο φιλόδοξο event και μάλιστα σε ένα νησί όπως η Ύδρα;
Ο Νοέμβριος είναι το ξεκίνημα του Χειμώνα στην Ελλάδα και η κατάλληλη περίοδος ώστε οι αθλητές τρέχοντας με wetsuit, να μην κινδυνεύουν να πάθουν θερμοπληξία. Είναι η στιγμή που μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο αρχίζουν και κλείνουν τα αγωνιστικά προγράμματα και σίγουρα μπορεί να αποτελεί έναν από τους τελευταίους ετήσιους στόχους. Όσον αφορά στην Ύδρα, είναι το νησί των 4ων εποχών, αφού παραμένει γοητευτικό όλο το χρόνο και τίποτα από τη γοητεία του δε χάνεται αυτή την περίοδο του χρόνου. Η ενέργεια αυτή μην ξεχνάμε, αποσκοπεί στην επέκταση της Τουριστικής περιόδου, και ως φορέας αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα η TRIMORE-XTERRAGreece (ISOMANHellas) με το TRIMOREMultisportsTOUR, επιλέγει τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδος για να σχεδιάσει και υλοποιήσει τις ξεχωριστές εμπειρίες που θα μαγέψουν τους τολμηρούς.

Η εμπειρία σας από την πρώτη διοργάνωση ποια είναι;
Η πρώτη διοργάνωση μάγεψε εκείνους που την έζησαν από κοντά, εκείνους που άκουσαν γι’ αυτή και είδαν στιγμιότυπα σε φωτογραφίες και βίντεο αλλά κι εμάς που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Η Ύδρα, κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και αυτό μόνο καλλίτερο μπορεί να γίνεται!

Οι κάτοικοι και οι φορείς πώς το αντιμετώπισαν;
Οι πάντες το είδαν θετικά και στάθηκαν δίπλα στο εγχείρημα. Ο κόσμος της Ύδρας το αγάπησε και έδειξε εμπράκτως την θερμή αγκαλιά του. Όλοι οι φορείς στάθηκαν παραστάτες ουσιαστικοί και αρωγοί της προσπάθειας, πέραν και πάνω από όσα ως διοργανωτές θα μπορούσαμε να αξιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες και βλέπουμε με χαρά και ενθουσιασμό η αγκαλιά αυτή να μεγαλώνει.

Κρίνετε πως τα νησιά του Αργοσαρωνικού -χάρη στο ήπιο κλίμα τους- προσφέρονται και για χειμερινές αποδράσεις;
Ασφαλώς προσφέρονται και για το κλίμα τους αλλά και για την μικρή απόσταση από το κέντρο όπως ψυχολογικά το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. Πρωτίστως όμως είναι η ιστορία, η ομορφιά και η γραφικότητα που τα καθιστούν ξεχωριστά και ελκυστικά ενώ μιλώντας για την Ύδρα, το brandHydra είναι σαφώς ιδιαίτερα μεγάλη περιουσία που πιο πολλά μας δίνει παρά παίρνει!!

Διαβάστε επίσης

Με μεγάλη επιτυχία τα έγκαίνια της έκθεσης «Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίαςΎδρα

Τα εγκαίνια της έκθεσης « Κωνσταντίνος Βολανάκης. Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας»  με έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε ...

Το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην ΎδραΎδρα

Την έλευση και το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Μητρόπολη Ύδρας.   Ο Μακαριώτατος θα καταφτάσει στην Ύδρα την Τετάρτη 14 Αυγούσ...

Κωνσταντίνος Βολανάκης, πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας - Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο ΎδραςΎδρα

Το  Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη  σε συνεργασία με το  Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ)  διοργανώνει μεγάλη έκθεση με έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του πατέρα της ελληνικής...

Σύγκρουση «φλάινγκ ντόλφιν» με θαλάσσιο ταξί ανοικτά της Ύδρας, με έναν τραυματίαΎδρα

Ένας ελαφρά τραυματίας αλλά και υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα σύγκρουσης μεταξύ ενός θαλάσσιου «δελφινού» και ενός θαλάσσιου ταξί, ανοικτά του λιμανιού της Ύδρας. λίγο μετά τις ...