ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα Σφαγεία της Υδρας μετατράπηκαν σε «ιερό χώρο» από το ΔΕΣΤΕ

Η ιδιοφυής σούπερ σταρ των εικαστικών Κiki Smith πήρε στα χέρια της τα παλιά Σφαγεία της Υδρας, εκεί όπου άλλοτε έρεε το αίμα των αμνοεριφίων, και εδώ και 11 χρόνια παρουσιάζει τον ανθό της παγκόσμιας σύγχρονης τέχνης το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου.

Η συχνά αιρετική καλλιτέχνις, που προσέγγισε τη σωματικότητα και τη σεξουαλικότητα όπως λίγες γυναίκες καλλιτέχνες, έφτιαξε έναν χώρο μνήμης και προσευχής για τις χαμένες ψυχές με τη ροή του αίματος να διαγράφεται ξανά.

Περπατάμε στο χωμάτινο δρομάκι που οδηγεί στο μικρό πέτρινο οίκημα με τις αλυσίδες να αιωρούνται από το ταβάνι, τα τσιγκέλια που κρεμόντουσαν τα ζώα μετά τη σφαγή τους για να γίνει η εκδορά. Από τον συνωστισμό σχεδόν ακουμπάμε ο ένας τον άλλο, πλάι σε μερικούς από τους σημαντικότερους dealers σύγχρονης τέχνης του κόσμου, καλλιτέχνες όπως ο Τζεφ Κουνς και ο Μαουρίτσιο Κατελάν, ακούμε διαρκώς διαλόγους στα αγγλικά. Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου που το διεθνές κοινό τέχνης σπεύδει στην Υδρα για να δει την έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, τα έργα που δημιούργησε ειδικά για εδώ ο εκάστοτε εικαστικός που επέλεξε το Ιδρυμα με την ευθύνη της Μαρίνας Βρανοπούλου, γενικής συντονίστριας του ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία.
Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politismos/sfageia-ydra-ekthesi-deste-kiki-smith

 

Διαβάστε επίσης

Ο Bono των U2 κάνει διακοπές στην Υδρα - Η φωτογραφία έξω από το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν [εικόνες]Ύδρα

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα, βρίσκεται ο τραγουδιστής του διάσημου παγκοσμίως συγκροτήματος U2, Μπόνο.   Ο frontman των U2 Μπόνο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ...

Ιερατικό Συνέδριο Ύδρας την Πέμπτη υπό την Προεδρία του Ποιμενάρχου κ. ΕφραίμΎδρα

Από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας ανακοινώθηκε ότι την  Πέμπτη 20 Ιουνίου  στο Συνεδριακό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως  στην Ύδρα θα πραγματοποιηθεί Ιερατικό Συνέδριο με τη συμμετοχή όλων ...