ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Θαλασσογραφίες" από την Εστουδιαντίνα Αίγινας

"Θαλασσογραφίες" ήταν ο τίτλος της χθεσινοβραδινής (11/7)  συναυλίας  της Εστουδιαντίνας Αίγινας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Το πρόγραμμα γεμάτο θαλασσινά και νησιώτικα παραδοσιακά τραγούδια από όλο το Αιγαίο, καθώς και γνώριμοι σκοποί του Ξαρχάκου, του Θεοδωράκη, του Σαββόπουλου.

 

Τα είκοσι ένα μέλη της ορχήστρας από  τα σαράντα που την αποτελούν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν  στους θεατές στιγμές χαράς και ευωχίας. Σε αυτό βοήθησε και η πτώση της θερμοκρασίας που έφερε το ευεργετικό μελτέμι.

 

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά  τις 20.30 σε μια κατάμεστη αυλή. Ο νέος Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς χαιρέτισε την εκδήλωση και υποσχέθηκε  στους μουσικούς ότι θα πράξει τα δέοντα ώστε η Εστουδιαντίνα να έχει την οφειλόμενη στήριξη από το Δήμο.

 

Οι θεατές αποζημίωσαν τους μουσικούς και σολίστες του σχήματος με ζωηρά χειροκροτήματα και επαινετικά σχόλια και επιβράβευσαν με τον αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια που επιτελείται για τη γνωριμία όλων και περισσότερων ανθρώπων με την παραδοσιακή και γνήσια λαική ελληνική μουσική.

 

Ανάμεσα στους μουσικούς ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης (βιολί - φλογέρα) κ. Δημήτρης Μπόγρης ο οποίος κρατά το νήμα και συνεχίζει την παράδοση της Αιγινήτικης παραδοσιακής μουσικής.

 

Τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο κ. Σπίτζινγκ Αλέξανδρος ο οποίος είναι ο κύριος εμπνευστής της προσπάθειας αυτής.

Διαβάστε επίσης

Γιατί να Υποστηρίξουμε τη Διατήρηση του Ψηφιδωτού Δαπέδου της Αρχαίας Συναγωγής στην ΑίγιναΑίγινα

Της Υβέτ Ναχμία-Μεσσίνα με την συμμετοχή του Δρ. Ηλία Μεσσίνα   Μετά την αναστήλωση της κεντρικής συναγωγής Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης, την ανακαίνιση της συναγωγής Γιαντ Λεζικ...

14ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας - Τετάρτη 7 έως Σάββατο 31 Αυγούστου 2019Αίγινα

Γίνεται 14 χρονών τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και προσφορά της ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του Διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου, το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα φω...

Η διάσημη Αγία Μαρίνα της ΑίγιναςΑίγινα

Το μικρό γραφικό εκκλησάκι στην άκρη του κόλπου και του οικισμού, έδωσε το όνομά του σε μια ολόκληρη περιοχή που έγραψε ιστορία στον τουριστικό χάρτη  της Ελλάδας  τις δεκαετίες  τ...