ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Xiao Junzheng μιλάει στο Portnet για όλα!

Όχι μόνο για τον Πειραιά και το λιμάνι του αλλά για την γεωπολιτική στρατηγική της Κίνας. Για το Χονγκ Κονγκ και το νομοθετικό καθεστώς του μετά τις πρόσφατες σχετικές ρυθμίσεις, τους Χούθι, για την κρίση στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και τη στρατηγική επιλογή της Κίνας, για την τοποθέτησή της στην ευρύτερη περιοχή μέσω του Πειραιά.

Διαβάστε – δείτε την μεγάλης διάρκειας συνέντευξη με τον Xiao Junzheng

Σχετικά με την Ερυθρά Θάλασσα
Η Ερυθρά Θάλασσα είναι σημαντικός διάδρομος για το διεθνές εμπόριο αγαθών και ενέργειας, μέσω της οποίας αναγκαστικά διακινείται περίπου το 30% των εμπορευματοκιβωτίων, το 8% των αποστολών τροφίμων, το 12% του πετρελαίου και το 8% του υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως. Η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή αποτελεί κοινό συμφέρον της διεθνούς κοινότητας. Καθώς η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζει να επιδεινώνεται, πολλά πλοία που ταξιδεύουν από την Άπω Ανατολή προς την Ευρώπη αναγκάζονται να αλλάξουν πλου τους περνώντας από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, προκαλώντας έτσι καθυστερήσεις στα φορτία σε όλο τον κόσμο και επηρεάζοντας σοβαρά τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και το παγκόσμιο εμπόριο.
Η συνέχιση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα δεν συνάδει με το κοινό συμφέρον της διεθνούς κοινότητας. Είναι απαραίτητο όλα τα μέρη να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ασφάλεια των ναυτιλιακών οδών στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίσουν από κοινού την ομαλή ροή των διεθνών εμπορευμάτων. Η βασική αιτία της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα έγκειται στη διάχυση της σύγκρουσης στη Γάζα και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, καλώντας και προτρέποντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος.
Η παγκόσμια διάχυση των επιπτώσεων των περιφερειακών συγκρούσεων και η διατάραξη της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ιστορική τάση της αλληλεξάρτησης των ανθρώπινων μελλόντων δεν θα αλλάξει. Η ιδέα της οικοδόμησης μιας πανανθρώπινης κοινότητας με κοινό μέλλον που προωθεί η Κίνα μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο για την επίλυση των σημερινών διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων.

Σχετικά με την σινοευρωπαϊκή σχέση
Η Κίνα και η Ευρώπη είναι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Διατηρούν στενές εμπορικές σχέσεις, και αποτελούν σημαντικούς εμπορικούς και επενδυτικούς εταίρους. Η Κίνα πιστεύει σταθερά ότι τα κοινά συμφέροντα Κίνας και Ευρώπης υπερτερούν κατά πολύ των διαφορών τους, και ότι η σωστή περιγραφή των διμερών σχέσεων θα πρέπει να είναι »εταίροι», ενώ ο κύριος τόνος θα πρέπει να είναι αυτός της συνεργασίας, η βασική αξία θα πρέπει να είναι αυτή της αυτονομίας και οι προοπτικές ανάπτυξης θα πρέπει να είναι αυτές μιας αμοιβαία επωφελούς κατάστασης. Αντιθέτως, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι εφικτό να χαρακτηρίζεται η Κίνα ταυτόχρονα ως εταίρος, ανταγωνιστής και συστημικός αντίπαλος. Αυτό δημιουργεί αναταραχές και εμπόδια στην ανάπτυξη της συνολικής σχέσης Κίνας-ΕΕ, μεταξύ άλλων και στην οικονομία, σε βάρος και των δύο πλευρών και των συμφερόντων των λαών.
Το 2022 το εμπόριο Κίνας-ΕΕ ανήλθε σε 856,3 δισ. ευρώ, με τον μέσο ωριαίο όγκο συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών να ανέρχεται στα περίπου 100 εκατ. ευρώ, φθάνοντας στο ιστορικά υψηλότερο επίπεδο. Το 2023 ο όγκος του διμερούς εμπορίου έφθασε τα 737,9 δισ. ευρώ, ο δεύτερος υψηλότερος ιστορικά. Η οικονομική και εμπορική συνεργασία Κίνας-ΕΕ είναι ο στενότερος δεσμός συμφερόντων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, παίζει τον ρόλο έρματος και σταθεροποιητή για τη σταθερή ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-ΕΕ και μπορεί επίσης να δώσει νέα ώθηση και περισσότερη θετική ενέργεια για τη σταθερή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Κίνα επιμένει πάντα ότι οι σχέσεις Κίνας-ΕΕ δεν στρέφονται κατά τρίτων, δεν εξαρτώνται από τρίτους και δεν υπόκεινται σε τρίτους. Ελπίζουμε ότι Ευρώπη θα αναπτύξει μια πιο ανεξάρτητη και αντικειμενική αντίληψη για την Κίνα, θα ακολουθήσει μια ρεαλιστική και ενεργητική πολιτική έναντι της Κίνας και θα συνεργαστεί με την Κίνα για την προώθηση των σινοευρωπαϊκών σχέσεων με σταθερό τρόπο, ώστε να προσφέρει περισσότερη σταθερότητα στο ρευστό διεθνές σκηνικό.

Σχετικά με την επένδυση στον Πειραιά
Η επένδυση της COSCO στον ΟΛΠ ξεκίνησε όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, και αυτό πιστοποιεί έμπρακτα τη φιλία μας σε δύσκολες στιγμές. Οι κινεζικές επιχειρήσεις τηρούν πάντα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του αμοιβαίου οφέλους στις επενδύσεις τους στο εξωτερικό και δεσμεύονται για win-win αποτελέσματα: τόσο οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις όσο και κοινωνικά οφέλη για τον ντόπιο πληθυσμό.
Από τότε που η COSCO Shipping ανέλαβε τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, η ανάπτυξη του έχει επιταχυνθεί και τώρα είναι το κορυφαίο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο λιμάνι επιβατικών πλοίων στην Ευρώπη. Υπό την καθοδήγηση της Πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», το Λιμάνι του Πειραιά υπεραποδίδει και έχει σημειώσει ρεκόρ υψηλών συνολικών κερδών για τρία συνεχόμενα έτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η COSCO έχει καταβάλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό κράτος σε αμοιβές δικαιόχρησης και φόρους, δημιουργώντας 4.300 άμεσες και 12.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ και ενίσχυσε το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 1,56%. Οι επενδυτές που κατέχουν μετοχές του ΟΛΠ έχουν επίσης αποκομίσει σημαντικές αποδόσεις λόγω των μερισμάτων και της αύξησης της τιμής της μετοχής.
Η COSCO Shipping εστιάζει επίσης στην εκπλήρωση της κοινωνικής της ευθύνης και μοιράζεται τους καρπούς της ανάπτυξης με τους κατοίκους της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΛΠ παρέχει βοήθεια σε μειονεκτούσες ομάδες των γειτονικών δήμων σε τακτική βάση κάθε έτος, έχει στηρίξει τη μετάφραση και έκδοση του διάσημου ελληνικού μυθιστορήματος "Ένα Παιδί Μετράει Τ’άστρα" στην Κίνα, είναι σε στενή επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας χώρο για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς λιμανιού, έχει κατασκευάσει παιδική χαρά με τον Δήμο Πειραιά, έχει παραχωρήσει στο Υπουργείο Πολιτισμού χώρο για την κατασκευή μουσείου ενάλιας αρχαιολογίας κ.ά., συμβάλλοντας έτσι στο να έρθουν πιο κοντά οι λαοί των δύο χωρών. Η επιτυχία του Λιμανιού του Πειραιά δεν είναι μόνο επιτυχία της επένδυσης της Κίνας, αλλά και επιτυχία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της συμπληρωματικότητας των πλεονεκτημάτων, του συνδυασμού των δυνάμεων και του αμοιβαίου οφέλους των δύο πλευρών, και είναι επίσης η ενσάρκωση της συνεχούς αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των δύο αρχαίων πολιτισμών.

Σχετικά με την επένδυση στον τομέα της μεταφοράς
Η εμπειρία της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος της Κίνας για περισσότερα από 40 χρόνια μας έχει διδάξει ότι «για να γίνουμε πλούσιοι, πρέπει πρώτα να χτιστούν δρόμοι» και ότι μόνο όταν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αγαθά, ανθρώπους και πλούτο. Αυτός ο «δρόμος» περιλαμβάνει πλωτές και σιδηροδρομικές οδούς, δηλαδή τις πολυτροπικές μεταφορές που αναφέρατε. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το Λιμάνι του Πειραιά αποτελεί πρότυπο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδρομή προς τα λιμάνια της Βορειοδυτικής Ευρώπης μέσω του Στενού του Γιβραλτάρ, η ταχεία γραμμή ξηράς-θάλασσας Κίνας-Ευρώπης συντομεύει τον χρόνο μεταφοράς από 7 έως 10 ημέρες, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τα logistics και το εμπόριο και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση του Πειραιά ως κόμβου logistics στην Ευρώπη. Η προώθηση της συνδεσιμότητας των υποδομών αποτελεί σημαντικό μέρος της Πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος».
Ως εταίρος στη συνεργατική οικοδόμηση της Πρωτοβουλίας, η Κίνα είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει πλήρως τα δικά της πλεονεκτήματα, να υποστηρίξει τις αρχές των κοινών διαβουλεύσεων, της από κοινού οικοδόμησης και του διαμοιρασμού των οφελών και να ενισχύσει τις ανταλλαγές και τη συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους της για την ανάπτυξη των συνδυασμένων θαλάσσιων-σιδηροδρομικών μεταφορών, την επιτάχυνση της κατασκευής σιδηροδρόμων, την κατασκευή κέντρων logistics κ.λπ. Οι κινεζικές επιχειρήσεις είναι επίσης πρόθυμες να συμμετάσχουν ενεργά στην κατασκευή των σχετικών έργων βάσει των κανόνων της αγοράς και δεσμεύονται ότι η από μέρους τους επιδίωξη του κέρδους είναι απολύτως συμβατή με την παροχή οικονομικών και κοινωνικών οφελών για τους ντόπιους.

Σχετικά με την οικονομία της Κίνας
Εδώ και αρκετό καιρό, ορισμένες χώρες κατακρίνουν την οικονομία της Κίνας, εκφράζοντας απόψεις ότι δήθεν «η οικονομία της Κίνας καταρρέει» ή ότι «η οικονομία της Κίνας έχει ήδη φτάσει στο απόγειό της». Λόγω των επιπτώσεων του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, η οικονομία της Κίνας πράγματι αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες και προκλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει ουσιαστικά την ανοδική πορεία της οικονομίας της. Στις 18 Μαρτίου, το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας ανακοίνωσε τις οικονομικές επιδόσεις της Κίνας κατά τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, και μια σειρά από δείκτες ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η κινέζικη οικονομία αναπτύσσεται σταθερά, συνεχίζοντας την ανοδική της τάση και απολαμβάνει μια «καλή αρχή».
Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 5,2% σε ετήσια βάση το 2023, υπερσκελίζοντας τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης που είναι περίπου 3%, και είχε μερίδιο μεγαλύτερο του 30% στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Το 2023 αυξήθηκαν κατά περίπου 40% οι νέες επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν από αλλοδαπούς στην Κίνα και το ποσοστό των ξένων επενδύσεων που προσέλκυσε η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 15% παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών και από τις υψηλότερες παγκοσμίως, γεγονός που αντανακλά σαφώς τον ενθουσιασμό των ξένων επενδυτών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της κινεζικής αγοράς δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους για τις μελλοντικές προοπτικές.
Στα Δύο Συνέδρια της Κίνας που ολοκληρώθηκαν προσφάτως, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι η Κίνα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη νέων ποιοτικών παραγωγικών δυνάμεων για την προώθηση της ανάπτυξης υψηλής ποιότητας. Η Κίνα μετασχηματίζεται και μεταβαίνει από το "Made in China" στο "Created in China", καταλαμβάνοντας τη 12η θέση παγκοσμίως στον δείκτη καινοτομίας, διατηρώντας διψήφια αύξηση των επενδύσεων για έρευνα και ανάπτυξη και στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας για πολλά συναπτά έτη, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τη δεύτερη θέση όσον αφορά τον αριθμό των εταιρειών «μονόκερων». Ο αριθμός των εργοστασίων “Light House” αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου συνόλου. Η Κίνα βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, της πράσινης ενέργειας και των ηλεκτρικών οχημάτων.
Είμαι αισιόδοξος για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας και πιστεύω ότι η οικονομία της Κίνας εξακολουθεί να είναι και θα συνεχίσει να είναι η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, πιστεύω δε ότι η Κίνα μπορεί να προωθήσει την κοινή ανάπτυξη των χωρών όλου του κόσμου μέσω της δικής της ανάπτυξης.

Σχετικά με το Άρθρο 23
Από την εφαρμογή του νόμου για την εθνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ, το Χονγκ Κονγκ έχει περάσει από μια χαοτική κατάσταση στη χρηστή διακυβέρνηση και ευημερία, και η διεθνής κοινότητα έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του Χονγκ Κονγκ. Το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ως η πιο ελεύθερη οικονομία του κόσμου και μία από τις πιο ανταγωνιστικές περιοχές. Το Χονγκ Κονγκ κατέχει υψηλή θέση στον Δείκτη Διεθνών Χρηματοοικονομικών Κέντρων, στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας και στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε πέρυσι έκθεση που επιβεβαιώνει εμφατικά τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου. Τα ξένα εμπορικά επιμελητήρια και οι επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ είναι γενικά ικανοποιημένα από την βελτίωση του πολιτικού και νομικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο Χονγκ Κονγκ, το 79% των αμερικανικών επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν εμπιστεύονται το κράτος δικαίου και πολλά ξένα στελέχη επιχειρήσεων που έφυγαν από το Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας σπεύδουν να επιστρέψουν.
Η ασφάλεια αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και η ανάπτυξη αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια. Η ψήφιση του Άρθρου 23 του ιδίου νομοσχεδίου θα άρει την αβεβαιότητα όσον αφορά την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, θα συμβάλει στην εδραίωση και την ενίσχυση του θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και στην προστασία των συμφερόντων των επενδυτών από όλο τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τουλάχιστον 21 νόμους για την εθνική ασφάλεια, το Ηνωμένο Βασίλειο τουλάχιστον 14 ενώ εισήγαγε έναν ακόμα νέο νόμο για την εθνική ασφάλεια το 2023, και η Σιγκαπούρη διαθέτει τουλάχιστον έξι. Οι νόμοι που αφορούν την εθνική ασφάλεια στις χώρες αυτές είναι τεράστιοι σε αριθμό, εκτεταμένοι ως προς τα πεδία εφαρμογής και περιέχουν αυστηρές ρυθμίσεις, κανείς όμως δεν έχει εκφράσει φόβους για τον αντίκτυπό τους ως προς τη διεθνή οικονομική θέση της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης. Πιστεύω ότι η πλειονότητα των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ και οι διεθνείς επενδυτές θα ωφεληθούν από τη θέσπιση του Άρθρου 23 και το μέλλον της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ διαγράφεται λαμπρό!

 

 

Διαβάστε επίσης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού "Πειραιά" στη γραμμή 3 του Μετρό, Σάββατο και ΚυριακήΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εκτός λειτουργίας θα είναι ο σταθμός «Πειραιάς», της γραμμής 3 του Μετρό, αύριο Σάββατο 6/4 και την Κυριακή 7/4, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισι...

Άνοιξε ξανά τις πύλες της στο κοινό η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εμπλουτισμένη με πολλά νέα βιβλία και αναβαθμισμένη ενεργειακά άνοιξε ξανά τις πύλες της στο κοινό η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και Κολοκοτρώνη)....

Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει τα Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τα  Μαθητικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Αττικής 2024, 33ο Ατομικό και 20ο Ομαδικό Πρωτάθλημα , θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου στο σχολικό συγκρότημα του 13ου ...

Σύγκρουση αλιευτικών σκαφών βόρεια της Ψυτάλλειας, χθες- Βυθίστηκε το ένα σκάφοςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της σύγκρουσης δύο επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών χθες το πρωί στα βόρεια της Ψυτάλλειας, που είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση του ενός σκάφους. Σύμ...

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στον εργαζόμενο»ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Κανάλι 1" του Πειραιά και στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση". Ορισμένα από τα...

Αγία Ζώνη ΙΙ: Στο σκαμνί για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του ΣαρωνικούΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ρεπορτάζ: Βασίλη Τζήμτσος/zougla.gr Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά θα καθίσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο οι κατηγορούμενοι για την τεράστια οικολογική καταστροφή που...

Νότια Προάστια: Μύρισε καλοκαιράκι και γέμισαν οι παραλίες (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μύρισε καλοκαιράκι σήμερα και γέμισαν κόσμο οι παραλίες των νοτίων προαστίων. Οι πιο θαρραλέοι έκαναν τις πρώτες τους βουτιές. Οι υπόλοιποι προτίμησαν τις ρακέτες, την ηλιοθεραπεία...

Γλυφάδα: Απίθανη πτήση με drone πάνω από το παραλιακό μέτωπο (VIDEO)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Μία νέα πραγματικότητα για τη Γλυφάδα, αποτελούν ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος από τον Άγιο Κοσμά μέχρι και τα Αστέρια. Χιλιάδες άνθρωποι, ελεύθερα και ανεμπόδιστα θα μπορούν ν...

Βάρη: Χειροπέδες σε Ιταλό αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης που είχε κέρδη 21 δισ. δολάριαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο άνδρας κατοικούσε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη - Ποια ήταν η δράση του Χειροπέδες σε έναν Ιταλό που φέρεται να ανήκει σε  εγκληματική οργάνωση  που δραστηρ...

Λιπάσματα Δραπετσώνας: Η δικαστική διαμάχη και τα σενάρια για την αξιοποίησηΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Από  Μαρία Καλούδη/powergame.gr     Σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ του  Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας  και της  Εθνικής Τράπεζας   για την υπόθεση των 240 στρεμμ...